EPIC200 – 17.02.2019

De EPIC200 is dé uitdaging voor extreme mountainbikefans. Met maar liefst 200 loodzware maar mooie kilometers wordt dit een challenge om U tegen te zeggen.  Maak dus dat je er zeker bij bent op zondag 17 februari 2019 want dit wordt de uitdaging van 2019 die je echt niet mag missen.

De alom gekende BeMC claimt de zwaarste meerdaagse mtb rittenkoers van België te zijn (en daar zijn wij het mee eens) maar met de EPIC200 claimen zij de zwaarste 1-daagse mtb rit! En dat gaan jullie voelen, beloofd

De inspiratie voor de EPIC200 kwam bij het bekijken van de aftermovie van de Drenthe200. Tijdens deze loodzware tocht doorheen het noorden van Nederland gingen de deelnemers (maar liefst 1500!) tot het uiterste in zeer barre weersomstandigheden. En dat zien ze graag bij sportevents, dus organiseren ze nu ook voor jullie zulk spectaculair moddergeweld.

Als start- en aankomstplaats voor de Belgische variant van deze monsteruitdaging hebben ze gekozen voor Waver, centraal gelegen in het land.

De start is om 06.00 uur en je doorkruist vervolgens Waals en Vlaams Brabant. Je geniet van de mooiste bossen, velden en natuurgebieden. Het parcours is voor 80% offroad met vette singletracks, modderige velden en heuvelende grindwegen. De 20% verharde verbindingsstukken komen goed van pas om even te recuperen of voor de elites om eens stevig door te trappen en het verschil te maken. Je hebt tot 23.00 de tijd om de finish te bereiken.

Het parcours is samengesteld uit twee verschillende lussen van 100km:  de noordlus -het opwarmertje- voert jullie via Chaumont-Gistoux naar het meerdaalwoud om zo terug naar Waver af te zakken. De  zuidlus, die een pak technischer is en meer hoogtemeters bevat, omschrijft een grote circel rondom Lasne.

Opgelet. EPIC200  vindt plaats op de openbare weg. De wegcode dient ten allen tijde gerespecteerd te worden. Iedereen krijgt een persoonlijke eindtijd toewezen en bijhorend diploma en T-shirt.

 • Informatie
 • PARCOURS
 • EPIC HEROES

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Collège Notre-Dame de Basse-Wavre
Rue du Calvaire 4
1300 Waver
België

2. Programma en tijdsschema

04.30-06.00: Afhalen stuurbordjes
06.00: Start EPIC200
23.00: Einde evenement

3. Deelname pakket

 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
 • Uniek afgepijld parcours
 • Douches en kleedkamers
 • Een uniek downloadbaar diploma met uw eindtijd
 • Exclusieve limited edition EPIC200 buff
 • Een prachtig finisher T-Shirt EPIC200
 • Finisher medaille
 • Gratis pasta maaltijd voor alle deelnemers
 • Tijdsregistratie

4. Kleedruimte, douches

Kleedruimte en douches zijn ter plaatse beschikbaar.

5. Tijdslimieten

Weldra meer info.

6. Verplicht materiaal

Elke deelnemer van de EPIC200 moet beschikken over:

 • Een degelijke MTB met goede remmen
 • Een helm
 • Fietsverlichting voor- en achteraan
 • Een bandenreparatie kit
 • Een reserve van minstens 1L water
 • Een opgeladen GSM met het nummer van de organisatie
 • Een veiligheidsdeken

7. Ranking - Diploma

Alle deelnemers die binnen de 17u de finish halen zijn echte heroes en krijgen een exclusief finisher shirt.
Bovendien kan men een diploma/certificaat downloaden met daarop de behaalde tijd en bijhorende “medaille”.

Er zal een alfabetische lijst worden opgemaakt van de eindtijden (dus geen traditioneel klassement).

8. Bevoorrading(en)

Er zijn 5 bevoorradingsposten voorzien op het parcours.

8. De EPIC200 op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

Epic300

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

De organisatie doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal kan genieten van deze nieuwe afstand. Het parcours neemt u mee doorheen de mooiste hoeken van Waals Brabant, door velden en bossen met mooie klimmen en technische afdalingen.

Hieronder een overzicht van het parcours en het hoogteprofiel van de EPIC200.De EPIC Series. Überuitdagingen voor de strafste wielrenners, mountainbikers en traillopers.

Maar wat als je niet kan kiezen? Wat als je eigenlijk OVERAL goed in bent? Dan is er speciaal voor jou de exclusieve EPIC HEROES CHALLENGE. Als je erin slaagt om alle drie de uitdagingen binnen de tijdslimiet en in hetzelfde jaar te volbrengen, kom je in dit exclusieve lijstje van ware helden terecht.

Je hebt in totaal dus 48 uur de tijd voor deze monsterlijke challenge: 14 uur om de EPIC300 te fietsen, 17 uur om de EPIC200 te mountainbiken en 17uur om de EPIC100 te lopen. Als jullie hierin slagen mogen jullie met naam, foto en prestatie pronken op onze website. Het lijstje zal kort zijn… en eeuwige roem gegarandeerd. Wie durft?

17 feb 2019: EPIC 200 – Waver – mountainbike
5 mei 2019 : EPIC300 – Kluisbergen – cyclosportieve
15 Juni 2019 : EPIC100 – Spa – Trailrunning

Deze 3 mountainbikers (Kevin Van Hoovels , Nicolas Vermeulen en Kris Hendrieckx) starten alvast zeker in EPIC200 en alledrie zien ze de EPIC HEROES CHALLENGE WEL ZITTEN. Hoewel zowel Kris, Kevin en Nicolas zeker in het verleden al hebben bewezen dat ze ook kunnen trailrunnen, is 100km natuurlijke wel andere koek…

Bekijk de EPIC SERIES WALL OF FAME hier ( fictieve tijden en namen, maar zo krijgen jullie al een idee hoe hij eruit gaat zien )

 

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 juli 2018 tot  4 februari 2019 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk.

De prijzen zijn exclusief administratiekosten.

EPIC200
Start : 06.00 Waver
200km non-stop
400 startplaatsen
80 euro tem 15 aug
90 euro tem 31 okt
100 euro vanaf 1 nov

inschrijfknop

 

MET DE STEUN VAN

Marcassou
Chimay
Van Eyck
Printdeal
Compressport
Scott
runnerslab