INFORMATIE EPIC TRAIL

Welkom op de pagina van de EPIC Trail, een epische trail met keuze uit de magische 100km, 50km, 27km of 10km. De start en aankomst gaan door in het weekend van 15 & 16 juni 2019 in het hartje van Spa, onder meer gekend voor de geweldige thermen van Spa. Durf jij de uitdaging aan ?

” Als ultratrailer zijn er toch een aantal mijlpalen die je van je bucketlist moet kunnen schrappen” Vertelt Vincent Siringo, de organisator van de EPIC Trail. “Ik heb inmiddels al langere afstanden afgelegd in het binnen- en buitenland maar een 100km blijft iets magisch. Ik kan het intussen dus schrappen van de bucketlist. Als ik deze niet zelf zou organiseren, stond hij ongetwijfeld op mijn planning in 2019.” zegt hij verder. Wie met deze EPIC Trail 100 niet genoeg heeft, kan zich inschrijven voor de volledige EPIC Heroes Series (EPIC 100 – EPIC 200 – EPIC 300) en zo een EPIC Hero worden !

Op zaterdag 15 juni 2019 kunnen de trailrunners zich klaarmaken voor de eerste editie van de EPIC Trail 100. Een 100km-lange trailrun met de nodige hoogtemeters in en rond Spa. Dit is tevens de derde manche van de  EPIC HEROES SERIES. Na deze challenge zullen we weten wie DE Epic Hero is!

 • Informatie
 • LOGEMENT
 • GPX/PARCOURS
 • Uitslagen
 • EPIC HEROES

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

 

Adres: Parc des Sept Heures – 4900 Spa.

Spa is het beste bereikbaar per auto. De dichtsbijzijnde vlieghaven is Luik (55km). Het treinstation bevindt zich 10minuten wandelafstand van de start.

Komende van de E40 rijdt u richting Jalhay, afrit 8 naar Spa vanaf de E42.

Er is parkeergelegenheid in het centrum van Spa. U kan zich in Spa parkeren en te voer naar de start-en finishlocatie begeven.

Wil je lang parkeren ? Dan heeft Spa verschillende parkeerplaatsen : Place de l’Hôtel de Ville, rue Storheau, place des Ecoles, boulevard des Anglais, place Achille Salée, Avenue Reine Astrid (voorbij nummer 56), parkeerplaatsen achter het station en tijdelijk de place Royale. Let op wanneer je in een betaalde zone parkeert.

 

 

2. Programma en tijdsschema

Deze zijn onder voorbehoud en kunnen nog licht wijzigen.

Vrijdag 14.06.2019

20.00 – 22.00 : afhalen startnummers

Zaterdag 15.06.2019

04.00 – 04.55 afhalen startnummers : Epic Trail
05.00 : Start Epic Trail 100
22.00 : Tijdslimiet Epic Trail 100

Zondag 16.06.2019

07.00 – 09.55 : afhalen startnummers
08.00 : start Epic Trail 50
11.30 : start Epic Trail 27
11.00 – 12.55 : afhalen startnummers
13.00 : start Epic Trail 10
18.00 : Einde event

3. Deelname pakket

  • Uniek afgepijld parcours
  • Mobiele douches en kleedkamers
  • Gratis bewaring sporttassen
  • Resultaten onmiddellijk beschikbaar via deze website
  • Live tracking via deze website
  • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer)
  • Kwalitatieve bevoorradingsposten onderweg (100km/50km/27km) en aan de finish voor alle afstanden
  • Gratis Buff
  • Finishers shirt voor alle finishers van de Epic Trail 100
  • Finishers medaille voor alle finishers van de Epic Trail 100
  • Mogelijkheid tot aankopen van deze Epic Trail Coolmax Running Shirt voor slechts €10,00

4. Kleedruimte, douches

Mobiele douches en kleedruimte zijn beschikbaar aan de start-en finishzone.

Je kan je sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttas”. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

5. Tijdslimieten

De gedetailleerde tijdslimieten worden zeer spoedig vrijgegeven.

 • EPIC Trail 100 : 17u (finish voor 22u zaterdag)
 • EPIC Trail 50 : finishen kan tot 17u zondag
 • EPIC Trail 27 : finishen kan tot 17u zondag
 • EPIC Trail 10 : finishen kan tot 17u zondag

6. Ranking - Diploma

Al onze finishers van de Epic Trail 100 die binnen de 17u de finish halen zijn echte heroes. Iedere finisher van de Epic Trail 100 krijgt dan ook een exclusief finisher shirt.
Bovendien kan men een diploma/certificaat downloaden met daarop de behaalde tijd.
Alle finishers van de Epic Trail 100 ontvangen na hun trailrun een officiële finishersmedaille.

7. Bevoorrading(en)

 • EPIC Trail 100 : 5 bevoorradingen op het parcours, 1 onbemande waterpost + eindbevoorrading.
 • EPIC Trail 50 : 4 bevoorradingen op het parcours + eindbevoorrading.
 • EPIC Trail 27 : 1 bevoorrading op het parcours + eindbevoorrading.
 • EPIC Trail 10 : Eindbevoorrading.

8. Dropbag/Special Needs Bag

Er wordt een dropbag voorzien voor de deelnemers van de Epic Trail 100.
U kan een officiële dropbag afhalen bij de afhaling van uw startnummer. Hier wordt uw startnummer op genoteerd.
U kan deze dropbag vervolgens afgeven aan het secretariaat voor de start van de wedstrijd . Tijdens de Epic Trail 100 heeft toegang tot de dropbag halverwege (CP53km) de trailrun.

Na de trail kan u uw dropbag opvragen aan de stand “inschrijvingen” vanaf 16uur.

9. De EPIC Trail op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

Epic300

10. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

11. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®


DE EPIC TRAIL 100 HEEFT 4 KWALIFICATIEPUNTEN
DE EPIC TRAIL 50 HEEFT 2 KWALIFICATIEPUNTEN
DE EPIC TRAIL 27 HEEFT 1 KWALIFICATIEPUNT

ITRA® en/of UTMB® - punten.

ITRA® hanteert voor kwalificatiewedstrijden voor deelname aan bijvoorbeeld de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC® vanaf 1 jan 2019 een nieuw puntensysteem.

De ITRA-punten worden onderverdeeld in verschillende categorieën die worden bepaald afhankelijk van de Km-effort van een wedstrijd. De Km-effort van een wedstrijd wordt dan weer bekomen door de  formule : afstand (km) + (hoogtemeters (m) / 100).
Voorbeeld: Een wedstrijd van 55km met 2000m+ geeft 50 + 2000/100 = 70Km-effort. Dit komt overeen met caterorie S (Km-effort tussen 45 en 74) dewelke zal resulteren in 2 ITRA®-punten.
In vergelijking met het huidige systeem zullen de categorieën een andere oververdeling krijgen en zullen deze beschreven worden gaande van XXS tot XXL.

Vanaf 1 Maart 2018 worden alle wedstrijden die voldoen aan de ITRA-voorwaarden reeds ingedeeld in bovenstaande categorieën. De toewijzing van de ITRA-punten in 2018 gebeurt echter nog zoals de huidige methode hieronder, dit tot en met 31/12/2018. Vanaf 2019 zal het nieuwe systeem dus volledig in werking treden.


Meer informatie omtrent het nieuwe puntensysteem en de definitie van trailrunning volgens ITRA vindt u hier.

In de tabel hieronder vindt u hoeveel ITRA® en/of UTMB®-punten vereist worden om deel te nemen aan de loterij van wedstrijden als de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC®.


ITRA®-punten vs UTMB®-punten

ITRA-punten:

Om ITRA®-punten te bekomen moet een organisatie deze wedstrijd aanvragen bij ITRA®. De ITRA® bekijkt deze aanvraag en berekent het aantal ITRA®-punten op basis van de aangevraagde gpx van het parcours. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, zullen deze ITRA®-punten aan deze wedstrijd toegekend worden. Iedereen die vervolgens de finish bereikt in deze wedstrijd zal het vooropgestelde aantal ITRA®-punten toegewezen krijgen. De loper zelf zal hiervoor dus niets speciaals moeten doen, al is het wel aan te raden om een account aan te maken op http://itra.run

UTMB®- punten:

Eerder genoemde ITRA®-punten worden pas UTMB®-punten wanneer de organisatie niet enkel een aanvraag indient bij de ITRA®, maar vervolgens ook een aanvraag indient bij de organisatie van de UTMB®. Indien deze aanvraag door de UTMB® wordt goedgekeurd zal deze wedstijd (+- 10 dagen na deze aanvraag) verschijnen in de lijst van de UTMB®-races die voldoen aan de voorwaarden.

Het aantal punten dat we aangeven op onze website is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor.

Toewijzing van de punten aan een loper.

Zoals eerder reeds beschreven worden de punten toegekend aan iedereen die de finish bereikt in deze wedstrijd, binnen de vooropgestelde tijdslimiet. Pas nadat de resultaten officieel zijn, kunnen deze aan de ITRA® overgemaakt worden.
ITRA® verwerkt de resultaten en kent punten toe aan elke gefinishte deelnemer binnen de vooropgestelde tijd door de organisator.
Afhankelijk van de drukte kan dit één tot meerdere weken duren.

Radisson Blu Balmoral Spa

De golvende heuvels en groene bossen van de Ardennen zijn het perfecte decor voor een heerlijk rustig uitje. Het hotel is een landelijk toevluchtsoord maar ligt niet geïsoleerd, op maar 2 kilometer – 5 minuten rijden – van het treinstation, en bussen en taxi’s zijn ook volop beschikbaar. De locatie is ideaal voor golfers die willen spelen op de aangrenzende Royal Golf Club des Fagnes.

De kamers van deze accommodatie in Spa zijn modern ingericht en uitermate comfortabel, en verwennen gasten met een geweldig uitzicht op de vallei en handige voorzieningen, waaronder gratis snel draadloos internet en ons gratis ontbijtbuffet. Kies uit 106 kamers, waaronder 21 suites, allemaal rookvrij voor uw comfort én gezondheid. Aangrenzende kamers zijn op aanvraag beschikbaar.

Geniet van authentieke, regionale gerechten in Entre Terre et Mer, ons restaurant in dit viersterrenhotel in Spa. Op het menu van dit restaurant in Spa prijken verschillende lokale en regionale favorieten. Gasten kunnen ook elke ochtend profiteren van het gratis Super Breakfast Buffet van het hotel.

De bar van het hotel, L’Entre Temps, heeft een uitgebreide kaart met bier, wijn en cocktails. Het is ook een geweldige plek voor snacks en lichte maaltijden. ’s Zomers kunnen gasten genieten van een lunch in de openlucht op het terras.
Leg uzelf in de watten met verfrissende spabehandelingen, zonder het hotel te hoeven verlaten. Het rustgevende Balmoral Wellness Center beschikt over een sauna, Turks bad, zwembad en fitnessruimte, en biedt daarnaast verschillende spabehandelingen.

Meer informatie of reserveren :
website : https://www.radissonblu.com/nl/balmoralhotel-spa
email : reservations.spa@radissonblu.com
telefoon : +32.(0)87.79.21.41.

Silva Hotel-Balmoral

Het Silva Hotel Spa-Balmoral torent hoog boven de Vallei en het Meer van Warfaaz uit en bevindt zich op de dicht beboste heuvels van de Belgische Ardennen. Een bestemming op zich voor een ontspannen weekend weg, een luxe Spa-oase of een professionele, maar zeker ook relaxte vergaderlocatie.

Ons veelgeprezen hotel, dat onder particulier eigendom en beheer valt, met geweldig uitzicht en een hartverwarmend ontbijtbuffet, voldoet en overtreft met flexibiliteit en zorg alle verwachtingen van gasten.

De spectaculaire locatie van het Silva Hotel Spa-Balmoral ligt op slechts een aantal minuten van het wereldberoemde stadje Spa met de thermale baden en het befaamde Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps.

Meer informatie of reserveren :
website : www.silvahotelspabalmoral.be
email : katja.kleingeld@silvahotel.be
telefoon : +32.(0)87.79.32.50.

Le Pré des Lys

We heten u van harte welkom in ons huis aan het bos van Staneux, gelegen in het prachtig en rustig dorpje van Theux, recht tegenover het kasteel van Franchimont. Het huis is volledig gebouwd uit Quartzite steen (ontgint door de gastheer in de steengroeven van Staneux). In de buurt vindt u drie golfterreinen in Spa en natuurlijk het befaamde circuit van SPA-FRANCORCHAMPS.

Meer informatie of reserveren :
website : https://www.lepredeslys.com/
email : meurab@yahoo.fr
telefoon : +32.(0)475.37.43.00

De parcoursen met hoogteprofiel kan u raadplegen via onderstaande links.
De parcoursen zijn onderhevig aan veranderingen/wijzigingen
U KAN DEZE DOWNLOADEN VANAF 10DAGEN VOOR HET EVENT.

Parcours EPIC Trail 100 : Klik hier (downloaden mogelijk vanaf 10 dagen voor het event)
Parcours EPIC Trail 50 : Klik hier (downloaden mogelijk vanaf 10 dagen voor het event)
Parcours EPIC Trail 27 : Klik hier (downloaden mogelijk vanaf 10 dagen voor het event)
Parcours EPIC Trail 10 : Klik hier (downloaden mogelijk vanaf 10 dagen voor het event)

2019

Epic Trail 100 – Uitslagen beschikbaar vanaf 15/06/2019
Epic Trail 50 – Uitslagen beschikbaar vanaf 16/06/2019
Epic Trail 27 – Uitslagen beschikbaar vanaf 16/06/2019
Epic Trail 10 – Uitslagen beschikbaar vanaf 16/06/2019


De EPIC Series. Überuitdagingen voor de strafste wielrenners, mountainbikers en traillopers.

Maar wat als je niet kan kiezen? Wat als je eigenlijk OVERAL goed in bent? Dan is er speciaal voor jou de exclusieve EPIC HEROES CHALLENGE. Als je erin slaagt om alle drie de uitdagingen binnen de tijdslimiet en in hetzelfde jaar te volbrengen, kom je in dit exclusieve lijstje van ware helden terecht.

Je hebt in totaal dus 48 uur de tijd voor deze monsterlijke challenge: 14 uur om de EPIC300 te fietsen, 17 uur om de EPIC200 te mountainbiken en 17uur om de EPIC100 te lopen. Als jullie hierin slagen mogen jullie met naam, foto en prestatie pronken op onze website. Het lijstje zal kort zijn… en eeuwige roem gegarandeerd. Wie durft?

17 feb 2019: EPIC 200 – Waver – mountainbike
5 mei 2019 : EPIC300 – Kluisbergen – cyclosportieve
15 Juni 2019 : EPIC100 – Spa – Trailrunning

Deze 3 mountainbikers (Kevin Van Hoovels , Nicolas Vermeulen en Kris Hendrieckx) starten alvast zeker in EPIC200 en alledrie zien ze de EPIC HEROES CHALLENGE WEL ZITTEN. Hoewel zowel Kris, Kevin en Nicolas zeker in het verleden al hebben bewezen dat ze ook kunnen trailrunnen, is 100km natuurlijke wel andere koek…

Bekijk de EPIC SERIES WALL OF FAME hier ( fictieve tijden en namen, maar zo krijgen jullie al een idee hoe hij eruit gaat zien )

 

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 1 oktober 2018 tot  03 juni 2019 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk.

De prijzen zijn exclusief administratiekosten.

Epic Trail 10km
Start zondag : 13.00
410m+
UTMB© Punten – 0
eindbevoorrading
400 startplaatsen
15 euro tem 28 feb
18 euro vanaf 1 maart
 

Epic Trail 27km
Start zondag : 11.30
880m+
UTMB© punten – 1
2 bevoorradingen
400 startplaatsen
25 euro tem 28 feb
28 euro vanaf 1 maart
 

Epic Trail 50km
Start zondag : 08.00
1690m+
UTMB© punten – 2
4 bevoorradingen
200 startplaatsen
40 euro tem 28 feb
43 euro vanaf 1 maart
 

Epic Trail 100
Start zaterdag : 05.00
3440m+
UTMB© punten – 4
5 bevoorradingen + 1 waterpost
200 startplaatsen
75 euro tem 28 feb
85 euro vanaf 1 maart
 

inschrijfknop

 

MET DE STEUN VAN

Marcassou
Chimay
Van Eyck
Printdeal
Compressport
Scott
runnerslab