Trail du Grand Ballon
Als u niet kan wachten tot in augustus 2019 of u houdt gewoon niet van de zomer, dan kan u al deelnemen aan de Trail du Grand Ballon op 27 April 2019. <<< klik >>>
ONLINE REGISTRATIE
Online registratie voor de 1ste editie van de marathon du Grand Ballon is mogelijk vanaf 1 Dec 2018 <<< Klik >>>
Walk du Grand Ballon
Naast de marathon (trailrun) kunnen ook de wandelaars genieten van de fantastische omgeving door deel te nemen aan de Walk du Grand Ballon. <<< meer info >>>
LOCATIE/Adres

Parking, wedstrijdsecretariaat (afhalen startnummers) en de start van alle afstanden zijn vlakbij Hotel Wolf in het skidorpje Le Markstein op 1100m+. La Bresse, Gerardmer, Colmar, Belfort en Mulhouse liggen op minder dan 1 uur rijden. De afstand tot Le Markstein met de auto is:
Brussel – 474km
Amsterdam – 768km
Zurich – 218km
Parijs – 466km
De dichtstbijzijnde luchthaven is in Basel (94km)

Adres : Hotel Wolf – Route des Crêtes, 68610 Markstein ( FRA )

PROGRAMMA

Voor de marathon: Verplichte aanmelding en afhalen startnummer op vrijdag in Hotel Wolf tussen 17.00 en 21.00. Het wedstrijdsecretariaat zal gesloten zijn op zaterdag voor de start van de marathon! De deelnemers aan de 1/2 marathon of 12km kunnen hun startnummer afhalen op vrijdag EN op zaterdag.

42KM

Vrijdag 2 aug

 • 17.00 – 21.00 Verplichte aanmelding / Afhalen startnummer

 

Zaterdag 3 aug

 • 7.00 Start 42km
 • Podium aan de aankomst, 15 min na de finish van de 3de

12 & 21KM

Vrijdag 2 aug

 • 17.00 – 21.00 Aanmelding / Afhalen startnummer

 

Zaterdag 3 aug

 • 7.30 – 12.45 Aanmelding / Afhalen startnummer
 • 9.30 Start 21km
 • 13.00 Start 12km
 • Podium aan de aankomst, 15 min na de finish van de 3de

PARCOURSINFO

Door hieronder op de knop ‘parcours’ te klikken kan u het parcours, de locatie van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel bekijken (popup afbeelding). De parcoursen op “Trace de Trail” worden later ter beschikking gesteld.

#

MARATHON

42km – 2300m+

Start @ 7AM – Na een golvende lus van 12km bereiken de lopers de eerste bevoorradingspost aan de Auberge de Steinlebach (1km van de start). Daarna beginnen zij aan hun eerste lange afdaling richting Saint-Amarin, waar post 2 is. Na een snelle beklimming en afdaling van de col de Dreimarkstein bereiken zij bevoorrading 3 in Moosch alvorens de laatste 10km aan te vatten (1000m+!) tot aan de finish op de top van de Grand Ballon.

GPX beschikbaar 23.07.2019

Cut-off : 8u

#

1/2 MARATHON

21km – 1050m+

Start @ 9.30AM – Na een golvende lus van 12km bereiken de lopers de eerste bevoorradingspost aan de Auberge de Steinlebach (1km van de start). Daarna lopen zij door naar de tweede bevoorradingspost. Hierna wacht de laatste klim van de dag hen op: 4km klimmen met 400m+ tot aan de finish op de top van de Grand Ballon.

Bevoorrading Moosch @33k

GPX beschikbaar 23.07.2019

Cut-off : 4u

#

1/4 MARATHON

12km – 620m+

Start @ 13AM – Na een golvende lus van 3km bereiken de lopers de Auberge de Steinlebach (1km van de start). Hierna lopen zij door naar de bevoorradingspost op km 7. Daarna wacht de laatste klim van de dag hen op: 4km klimmen met 400m+ tot aan de finish op het dak van de Vogezen – de Grand Ballon.

Bevoorrading Saint-Amarin @ 23k

Bevoorrading Moosch @33k

GPX beschikbaar 23.07.2019

Cut-off : 2u

Alle parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen tot de laatste minuut nog aan wijzigingen onderworpen worden. 

12697158_10205129359065966_251577147355247011_o
NIKLAUS ROSCHECK
Scott int
Marketing Manager

Wij van Scott Internationaal geloven in deze race en de potentie & mogelijkheden om uit te groeien tot een absoluut internationaal TOPevent.

Nuttige informatie

Antwoorden op al je vragen over de eerste editie van de Marathon du Grand Ballon?  Die vind je hieronder!

FACEBOOK

Voor het laatste nieuws en updates bezoek je best het Marathon du Grand Ballon Facebook event en/of de Facebook pagina.

PRIJZEN

De podium ceremonie is enkel voor de top 3 overall dames/heren en vindt plaats 15 minuten na de aankomst van de 3de plaats. Er wordt geen prijzengeld voorzien.

DOUCHES

 Kleedkamers en douches zijn beschikbaar in Auberge de Steinlebach, 2km van de start in Le Markstein. Beiden zijn gratis.

GRATIS PENDELBUS

Gratis pendelbus (gratis voor deelnemers) tussen 10.00 en 21.00. De bus brengt de atleten terug naar de start en toeschouwers van/naar finish en start.

BAGGAGE TRANSPORT

Deelnemers ontvangen een zak (met daarop hun startnummer) voor droge kleren. Deze zak wordt naar de finish gebracht, waar hij na de race kan opgehaald worden. Deze extra service is niet verplicht.

VERPLICHTE UITRUSTING

Verplichte uitrusting: een werkende gsm, minstens een halve liter water en een regenjas in het geval van slecht weer.

cut off

De cut off tijd voor de 42km is 8u, voor de 21km 4u en voor de 12km 2u. Als u deze cut off tijden niet haalt zal u worden gevraagd de wedstrijd stop te zetten.

UMTB PUNTEN

Voor de 21km wordt 1 UTMB punt toegekend en voor de 42km 2 UTMB punten.

Foto’S

Sportograf is de officiële fotoservice tijdens de marathon du Grand Ballon. Na de wedstrijd kan u hier uw foto’s terugvinden.

RAVITO

Tijdens de trail zijn er hulpposten voorzien met water, sportdrank, cola, fruit, cake, crackers, … . Voor de locatie van de posten zie “parcoursinfo” hierboven.

T-SHIRT

Bij uw online inschrijving hebt u de mogelijkheid om optioneel een marathon du Grand Ballon T-shirt aan te schaffen voor 12 euro.

GPX DOWNLOAD

De GPX-bestanden zijn beschikbaar om te downloaden 1 week voor het event op de site van Trace de Trail. Voor en na deze periode kunnen de bestanden niet worden gedownloaded.

Medisch Attest

In Frankrijk is een medisch attest verplicht bij deelname aan sportevenementen. Gelieve een kopie voor te leggen bij het afhalen van uw startnummer.

GEEN BEKERS

Er zijn GEEN plastic bekers aan de bevoorradingen terug te vinden. Wij zijn een bekerloze organisatie. Voorzie dus zelf een herbruikbare beker.

LIVE

Tijdens de race kunnen supporters via onze live tracking, die bovenaan in het menu komt te staan, de passages aan de verschillende tussenpunten live volgen.

AFVAL

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en NIETS van afval weg te werpen (dit kan leiden tot diskwalificatie).

Leave nothing but footprints!

MEDAILLE

Alle finishers ontvangen een unieke Marathon du Grand Ballon medaille EN een finisher T-shirt.

PARKING

Gelieve te parkeren aan de start in Le Markstein en NIET op de top van de Grand Ballon.Een pendelbus (gratis voor atleten) brengt u terug naar de start.

STOKKEN

Wandelstokken zijn TOEGESTAAN tijdens de wedstrijd. (Update FFA: 11/04/2019)

TIMING CHIP

Er is een timing chip bevestigd aan de achterkant van uw startnummer. Uw tussentijden worden onderweg geregistreerd. Gelieve de chip niet te plooien en draag uw borstnummer altijd goed zichtbaar vooraan.

VERZEKERING

Deelnemers zijn niet verzekerd door de organisatie voor verwondingen of schade voor, tijdens of na de Marathon du Grand Ballon.

WALK

Gelijktijdig met het trail evenement, organiseren we ook de WALK DU GRAND BALLON, een evenement voor wandelaars. Zij starten NA de lopers.

ELITE ATLETEN

Elite atleten die menen in aanmerking te komen voor gratis deelname en/of gratis verblijf kunnen ons contacteren. We zullen geval per geval bekijken wat we kunnen doen.

WEER

Het weer in augustus is normaal gezien warm en droog. Als er een onweer uitbreekt kan de temperatuur meer dan 20° zakken. Op de toppen kan het koud zijn.

HONDEN

Honden zijn niet toegelaten op het parcours aangezien het parcours door een natura2000 zone loopt waar geen honden toegelaten zijn. Boswachters kunnen u hiervoor beboeten tot 150euro!

STARTNUMMER HOUDER

Een startnummer houder is toegestaan. Opgelet, uw startnummer moet duidelijk zichtbaar zijn. De organisatie voorziet gratis veiligheidsspelden.
(Update FFA: 11/04/2019)

CREW

Neemt u niet deel maar wilt u toch graag deel uitmaken van het evenement? Wordt vrijwilliger en help ons op het wedstrijdsecretariaat of op een bevoorrading. Of je kan medailles / T-shirts uitdelen aan de aankomst.

Waar verblijven vlakbij de Grand Ballon?

HOTEL WOLF – De startlocatie en het wedstrijdsecretariaat (inschrijvingen) van de Marathon du Grand Ballon . Dit hotel heeft een prachtig uitzicht over de Vogezen. Er zijn éénpersoons-, tweepersoons- en familiekamers beschikbaar. De verschillende mogelijkheden: Enkel ontbijt, half pension of vol pension.

AUBERGE DE STEINLEBACH – is één van de hotspots voor de supporters en hier zal ook een bevoorradingspost zijn tijdens de wedstrijd. Met de wagen 5 minuten van de start, te voet 15 minuten. U kan hier een kamer reserveren aan een scherpe prijs en er zijn vele mogelijkheden: Slaapzaal of één-/tweepersoonskamer met of zonder ontbijt, half pension of vol pension.

HOTEL DU GRAND BALLON – Dit hotel is gelegen op de top van de Grand Ballon. Als u dus een douche wil nemen op 50m van de finish, boek dan hier één van de 25 kamers… .

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden te vinden in La Bresse, Gerardmer, Colmar… .
Omdat de wedstrijd midden in het zomerseizoen valt raden wij aan om uw verblijf zo snel mogelijk vast te leggen!

RESULTATEN MARATHON DU GRAND BALLON

Tijdens de wedstrijd kan u de leiders en/of uw favorieten volgen wanneer zij de verschillende checkpoints op het parcours passeren.

2019

 • Resultaten Marathon
 • Resultaten 1/2 marathon
 • Resultaten 12km

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan al onze sponsors, partners en vrienden!