3 daagse wandel challenge in de Franse Vogezen ‘Walk for the Cure’

Doet de combinatie wandelen en bergen jou wegdromen? Dan hebben we goed nieuws: op 2, 3 en 4 augustus 2019 trekken we naar de Franse Vogezen voor de eerste Walk for the Cure, een 3-daagse wandeltocht ten voordele van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

Er zijn verschillende afstanden:

  • Dag 1: 21 km of 34 km
  • Dag 2: 10 km, 21 km of de uitdagende marathonafstand (42 km).
  • Dag 3: 22 km.

Afhankelijk van je keuze wandel je in totaal dus 53 tot 100 km in 3 fantastische wandeldagen.

“JE wandelt over 3 van de 4 hoogste toppen van de vogezen – oa de grand ballon 1424 m”

Het decor voor deze ongelooflijke wandelingen zijn de Vogezen, een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk, tussen de Elzas en Lotharingen, op 5 uur rijden van Brussel. Het bosrijke gebied heeft diepblauwe meren omgeven door hoge rotswanden, groene valleien en afgeronde bergtoppen tussen 1.000 en 1.400m. Die toppen worden ballons genoemd, Frans voor bolvormige bergen, en zijn de hoogtepunten van onze tochten. Tijdens deze 3-daagse ga je over maar liefst 3 van de 4 hoogste toppen van de Vogezen: de Hohneck (1.363m), de Kastelberg (1.350 m) en als kers op de taart de Grand Ballon (1.424m), waar we op de tweede dag finishen.

Iedere deelnemer krijgt een tijdsregistratiechip. Zo kunnen we aan het einde van de 3 dagen bepalen wie een gouden (gemiddeld sneller dan 5,5 km/u.), zilveren (gemiddeld tussen 4,5 en 5,5 km/u.) of bronzen (gemiddeld tussen 3,5 en 4,5 km/u.) diploma mee naar huis mag nemen. Denk eraan dat dit pittige tochten zijn met heel wat hoogtemeters en ruige paden! De tijdslimieten voor elke etappe komen overeen met een minimumsnelheid van 3,5 km/u. Iedereen die de finish haalt is sowieso een winnaar!

Je kunt inschrijven de 3 wandeldagen of enkel voor Walk du Grand Ballon op zaterdag (10 km, 21 km of 42 km). Andere combinaties zijn niet mogelijk. Inschrijven kan op 2 manieren:

  • Engageer je om 300 euro in te zamelen voor Think Pink en neem gratis deel.
  • Schrijf in zonder fondsenwerving via walkingseries.be en betaal je inschrijvingsgeld.

De inschrijvingen zijn open maar wees er snel bij, want de plaatsen zijn zéér beperkt: slechts 300 deelnemers!

Tijdens hetzelfde weekend vindt op zaterdag ook de Marathon du Grand Ballon plaats, een uitdagende trailloop met dezelfde afstanden. Zo kunnen ook loopfanaten aansluiten voor een gezellig weekend met vrienden en/of familie!

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

27,624FansLike
3,173VolgersVolg
1,663VolgersVolg

INSCHRIJVINGEN TELEX

MEEST BEKEKEN ARTIKELS

MEEST BEKEKEN EVENTS