Girlpower – 5 beste vrouwelijke trailrun prestaties ( sneller dan alle mannen ! )

Op zaterdag 15 juni staat in Spa de laatste challenge van de Epicseries op het programma: de EPIC100. De vele hoogtemeters en het prachtige parcours in de omgeving van Spa staan garant voor een spectaculaire trail. Hier kunnen de geoefende trailrunners zich uitleven en de magische grens van 100km doorbreken.

De deelnemersteller van de EPIC100 staat op dit moment al boven de 100. Tussen die deelnemers staat toch wel een opmerkelijke naam die we zeker in het oog moeten houden: Irene Kinnegim, een straffe dame die zelfs de straffe mannen vaak te snel af is.

“De vraag is niet hoeveelste ze zal worden maar hoeveel mannen er zullen gechicked worden!”

Geïnspireerd door Irene, geven we hieronder een overzichtje van vijf opmerkelijke trailrunsters.

5
Irene Kinnegim


Irene Kinnegim is een voormalig triathlete die tal van Ironmans afwerkte met als hoogtepunt 3x winst op het NK long Distance Triathlon. In 2015 schakelde ze over naar het ultralopen en daar staat ze zeker haar mannetje. In 2018 werd Kinnegim overall winnaar op de Bear Trail 100km, Helipad Ultra 146km en De Dutch Coast Ultrarun 100km. Ze liet tijdens deze wedstrijden alle mannen achter zich! De vraag is dus niet hoeveelste ze zal worden in Spa maar hoeveel mannen er zullen gechicked worden tijdens de EPIC100 trail!

Wil je nog deelnemen op 15.06.2019? Via Epicseries kan je je nog inschrijven voor 100, 50, 27 of 10km.

4
Charlotte Dewilde en Kim Geypen

Charlotte Dewilde en Kim Geypen werden in 2018 tijdens de Team Trail La Roche-en-
Ardenne, eerste overall op de 16km. Ze waren samen alle 161 andere teams te snel af en snelden zo naar de winst. Charlotte is geen onbekende: ze won in 2018 zes trailruns van Sportevents en haalde daarbij enkele keren het algemeen podium. Geen schande om door deze meid ‘gechicked’ te worden!

Heb jij al een buddy voor de Team Trail? Momenteel zijn er al 390 plaatsen van de 500 ingenomen en de populairste afstand tot nu toe is 18km en daar zijn nog maar 10 plaatsen vrij. Schrijf dus snel in via de Team Trail pagina!

3
Pam Reed

Gerelateerde afbeelding

Pam Reed is een top atlete in de Amerikaanse geschiedenis van het Ultralopen. Ze won drie maal de Badwater Ultramarathon en hield twee keer alle andere deelnemers achter zich. De opmerkelijkste passage was haar overinning in 2002. Toen liep ze de 217km lange race in 27u56 en had 5 uur voorsprong op de winnaar bij de mannen. Een jaar later herhaalde ze deze prestatie met een overall overwinning tijdens deze slopende race. De deelnemers van deze Ultramarathon starten op het laagste punt van Noord-Amerika, in het Badwater bassin (-86m), in Dead Valley. De finish is gelegen op Mount Whitney, op een hoogte van 2458m. De race vindt plaats in juli en dan kunnen de temperaturen in Dead Valley oplopen tot boven de 50 graden Celsius. Al deze facetten maakt dat dit een loodzware race is.

Reed is op haar 58 jaar nog steeds actief als ultraloopster en triathlete. Tijdens haar carrière finishte ze op meer dan 100 ultramarathons en 44 Ironman’s. Een carrière om U tegen te zeggen.

2
Veerle Van Hoeck

In 2012 op de derde editite van Trail Des Fantômes behaalde Veerle Van Hoeck de overwinning op de 25km bij de vrouwen. Ze werd net geen overall winnaar maar het was wel ongezien dat ze op één na, alle mannen achter zich liet. Enkel Vincent Guebs was haar te snel af maar ze klopte wel mannen zoals, Patrick Franken en Reinout Van Schuylenberg.  Ze liep gemiddeld aan 10km/h op het loodzware parcours in La Roche–en–Ardenne en chickte dus bijna alle mannen!

Trail Des Fantômes is dit jaar toe aan zijn 10de editie en deze wil je niet missen. Het wordt een groot trailfeest! Schrijf je in via de pagina van Trail Des Fantômes.

1
Jasmine Paris

Als laatste en misschien ook wel de strafste hebben we Jasmin Paris. Ze won een paar weken geleden de Spine Race in Groot-Britanië. Tijdens deze race moeten de deelnemers de Pennine Way volledig afleggen en dit in extreme winterse toestanden zoals sneeuw, wind en vriestemperaturen. Nog nooit van deze “Way” gehoord…? De Pennine Way is een lange afstand wandelpad (National Trail) in Engeland. Het pad meet 463 km, en loopt van Edale in het noorden van het nationaal park Peak District, noordwaarts door de Yorkshire Dales en het Northumberland National Park, om te eindigen in Kirk Yetholm, vlak over de grens met Schotland. Paris legde het traject af in 83u12m23s en had maar liefst 15u voorsprong op de tweede. Ze werd eerste overall en verbrak daar bovenop ook nog eens het parcoursrecord door 12u sneller te doen dan de vorige recordhouder Eion Keith.

Afbeeldingsresultaat voor jasmin parisOPVALEND: Paris gaf tijdens de race haar 14 maanden oude dochterje borstvoeding tijdens de tussenstops.

Deze 5 prestaties bewijzen dat vrouwen misschien toch het sterke geslacht zijn. Wil je na het lezen van dit artikel ook een prestatie neer zetten om u tegen te zeggen of gewoon deelnemen voor de fun… Kijk dan zeker eens op onze Running kalender!

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

26,340FansLike
3,173VolgersVolg
1,656VolgersVolg

INSCHRIJVINGEN TELEX

MEEST BEKEKEN ARTIKELS

MEEST BEKEKEN EVENTS