TOP 10 MUST DO TRAILS VAN BELGIË

Bekijk hieronder onze persoonlijk TOP10 ‘MUST DO’ Trails van België. Events die je als trailrunner minstens 1 x moet hebben meegemaakt. Parcoursen die niemand onbewogen laat en die het uiterste van jullie zullen vergen. Hoeveel mag jij er al van je bucket list schrappen ?

10
Dernier Homme Debout – Andenne

Op drie minuten tijd waren de 300 startplaatsen voor dit speciale concept uitverkocht. Leg een rondje van iets meer dan 7km en 280m+ zoveel mogelijk af. Elk uur stipt wordt er gestart. De winnaar is diegene de als enige een laatste rondje aflegt. Vorig jaar won Eric Brossard de 1ste editie met 18 rondjes !

9
North C Trail – Koksijde

Het buitenbeetje in deze reeks en de enige trail die NIET in Wallonië wordt georganiseerd. De meest bekende en oudste trail aan de Belgische kust wordt op 17 maart reeds voor de 5de keer georganiseerd. Meer dan 2000 lopers worden losgelaten op het strand en in de duinen van de Westhoek. Meer info en inschrijven hier.

8
Trail du Jambon – Membre-sur-Semois

Op 18 mei wordt de 2de editie van deze trail georganiseerd in Membre sur Semois. De langste afstand van 33km met maar liefst 1900m+ wordt volgens Betrail beschouwd als de zwaarste van België. Smeer de kuiten maar alvast in !

7
Trail Lucioles Soironnaises

Traditiegetrouw de eerste grote trail afspraak van het jaar in België en altijd snel uitverkocht. Bijna alle grote namen komen hier hun vorm testen tijdens deze 24km lange nachttrail. Helaas gaat de editie 2019 NIET door. Hopelijk organiseren de coureurs celeste wel opnieuw in januari 2020.

6
Team Trail – La Roche en Ardenne

Het speciale duo format maakt deze trail zo speciaal en zou moeten op iedereen zijn lijstje staan. Kies de juist partner ( fysiek en/of mentaal ) en gedurende 8, 16 of 27km kunnen jullie van elkaar genieten, samenwerken en blijven is immers de boodschap. De ultieme relatie- of vriendschapstest ! Momenteel zijn er al bijna 200 teams ingeschreven voor de editie van 23 maart. Hier vind je de info en kan je inschrijven. Tip – ook de ‘kleine’ afstand is loodzwaar en een echte trail !

5
Trail du Herou – Nadrin

In 2017 en 2018 was deze trail strijdtoneel voor het Belgisch kampioen trailrunning. Wegens en dankzij de grote hoogteverschillen en technisch karakter van deze trail komen enkel de ‘echte’ trailers hier aan hun trekken. De editie 2019 vindt plaats op 7 sept. Beperkte startplaatsen en steeds uitverkocht ! Wees er dus tijdig bij.

4
La Chouffe Trail – Houffalize

Toeval wil dat de brouwerij waar het legendarische bier van de kaboutertjes zich bevindt in Achouffe ligt. Dit is een klein dorpje in 1 van de mooiste trail gebieden van België. Houffalize was vroeger in de hoogdagen van Filip Meiraeghe vooral gekend om zijn wereldbeker mountainbiken. Tegenwoordig hebben de mountainbikers het gezelschap gekregen van de trailrunners. De Houffatrail ( ’s winters ) maar vooral de La Chouffe Trail lokken duizenden trail toeristen naar Achouffe en Houffalize. Zou het gratis biertje er voor iets tussen zitten ?
De inschrijvingen voor de La Chouffe Trail zijn net open via deze link en het gaat hard… Niet twijfelen dus ! Nieuw in 2019 een 68km.

3
Trail des Lumeçons

De 2de nachttrail uit de lijst en tevens de grootste en meest populaire in zijn soort van België. De triathlonclub van Namen zet boven op de citadel steeds een puike organisatie neer. Meer dan 1500 deelnemers namen deel in 2018. De inschrijvingen voor de 7de editie van 25 oktober 2019 gaan binnen hier open.

2
Trail de Fantômes – La Roche en Ardenne

De oudste en tevens meest technische en mythische trail van sportevents. Hier begon het allemaal 10 jaar geleden. Op 6 januari gaan de inschrijvingen via de website hier open voor de jubileum editie van de ‘Fantômes’, die doorgaat op 11 en 12 augustus 2019. Zwaarste, mooiste, beste, grootste… alleen maar superlatieven voor deze trail. Afstanden van 10km tem 70km. Tip – als je graag gratis meedoet- lees dan hier verder

1
La Bouillonnante – Bouillon

DE meest bekende en populairste trail van het land. Ingeschreven geraken voor deze trail is al een huzarenstukje op zicht. Traditiegetrouw worden er op 14 feb zo een 2000 borstnummer verkocht aan de snelste inschrijvers. De 14 editie reeds gaat door op 27 april 2019. In 2019 staat er voor de liefhebbers van de ultra opnieuw trouwens een 70km op het programma. Elke trailer MOET deze trail minstens 1 x gelopen hebben !

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

27,610FansLike
3,173VolgersVolg
1,664VolgersVolg

INSCHRIJVINGEN TELEX

MEEST BEKEKEN ARTIKELS

MEEST BEKEKEN EVENTS