De TOP 10 Trail foto’s van Meuli

Trailrun staat garant voor sporten in een prachtig decor. Sporters die zich uitleven in de mooiste natuurlandschappen, dat levert vaak schitterende plaatjes op! Professioneel trailrun fotograaf Geoffrey Meuli bezorgde ons zijn TOP 10 Trailrun foto’s van 2018. Geniet hieronder mee! Met commentaar van de fotograaf himself.

10
Petzl Night Trail – Vaals

“Mijn eerste fotoreportage voor Sportevents. Op deze foto is Karim Ashri te zien, een snelle maar bovenal ook een zeer sympathieke gast. Een andere deelnemer volgt hem als het ware als zijn schaduw. Het magisch spel van hoofdlampen in de nacht.”

In 2019 kan u maar liefst 2x komen genieten van de trailrunparcoursen in de omgeving van Vaals tijdens de Drielandenpunttrail op 10 februari en tijdens de Vaalserbergtrail op 19 mei. Twijfel niet en schrijf u snel in.

9
Coast Trail – Oostduinkerke

“De zandduinen leveren altijd een interessant en mooi spektakel op. Het landschap waarin de deelnemers lopen heeft iets weg van een maanlandschap. De Belgische (Halve-) Marathon des Sables.”

Voor de editie 2019 kan u alvast 2 november reserveren in uw agenda, meer info volgt. Kan u zolang niet wachten? Dan is er de North C Trail in Koksijde op 17 maart.

8
Vibram 100 – Hong Kong

“Er wordt werkelijk overal gelopen, ook aan de andere kant van de wereld… . Eén van mijn mooiste herinneringen aan een trail fotoreportage. Deze foto is terug te vinden in het boek « Holy Trail » van Rik Merchie, uitgebracht in de zomer van 2018.”

7
La Chouffe Trail – Houffalize

“Prachtige speeltuin voor sporters waar ik als 15-jarige naar de Wereldbeker mountainbike ging kijken. Aan de aankomst van deze supergave trail vind je ongetwijfeld Wim, de oprichter van Sportevents, terug met een Chouffeke in de hand… .”

De inschrijvingen voor de La Chouffe Trail op 13 en 14 juli 2019 zijn recent open gegaan! Wacht dus niet langer en schrijf u in via de event pagina.

6
Team Trail – La Roche en Ardenne

“De deelnemers werken zich samen in het zweet en sleuren elkaar doorheen de moeilijke momenten. Een gemoedelijke sfeer tijdens deze trail met aan de aankomst pasta en de stem van Hans om ieder team te ontvangen.”

Zoek een partner en schrijf je in voor de Team Trail op 23 maart. Wacht niet te lang, de plaatsen worden schaars… .

5
OHM Trail – Aywaille

“The Hardest Trail of Belgium. Een magisch en zwaar speelterrein voor trailrunners in de provincie Luik wat ervoor zorgt dat ik aan de aankomst de meest afgepeigerde gezichten mag fotograferen. Ook steeds een vaste afspraak met vrienden. « Go OHM or go home » zegt men ook wel eens.”

4
Le Dernier Homme Debout (Last Man Standing) – Andenne

“Dit trailconcept is ontstaan uit de verbeelding van David Bertrand, die samen met mij het boek INSTANT TRAIL uitbracht. Deze wedstrijd is uniek en prachtig zowel omwille van het wederzijds respect tussen de deelnemers – en dan vooral op het moment wanneer de laatsten toekomen en de eersten alweer terug vertrekken – als omwille van de oermens Eric Brossard, de eerste “Dernier Homme Debout” uit de geschiedenis. Onvermoeibaar.”

3
La Bouillonnante – Bouillon

“De passie. De familie Van Gasse. De zoon, Etienne, een traillegende. Het parcours. De regen. De opbrengst die bestemd is voor goede doelen. Het mos op de rotsen. De boomwortels. De hoofdlampen. De aankomst in een Middeleeuws kader aan het kasteel van Bouillon. Kortom de oorsprong van de trailrun.”

2
Trail des Fantômes – La Roche en Ardenne

“Het decor van Le Hérou is prachtig. De lopers verdwijnen en verschijnen steeds opnieuw onder de dichte vegetatie. Dit spel van lichtinvallen is een zeer interessante uitdaging voor de fotograaf om zijn plaatjes te schieten. Een mythische trail.”

De Trail des Fantômes 2019 vindt plaats het weekend van 10 en 11 augustus. Inschrijvingen gaan open op 6 januari via Trailrunningseries.be! Op 27 januari is er eerst nog de Trail des Fantômes Hivernal.

1
90 KM du Mont-Blanc – Chamonix

“Omwille van de 1000m+ om mee te beginnen om 4u ’s ochtends, omwille van de tientallen gemzen die liggen te slapen op het pad richting de “Tête-aux-Vents”, omwille van het ochtendgloren op de top van de Mont Blanc, omwille van de vrienden die je staan aan te moedigen langs het parcours, omwille van de vele lichtjes ’s morgens richting Le Brévent en ’s avonds in de andere richting, omwille van het droomdecor en het wachten aan de aankomst in Chamonix. Voor mij het mooiste moment hier was de aankomst van Fabian Magnée in 2016, beste Belgische prestatie op deze trail (80km in die tijd).”

U kan meer mooie foto’s van Geoffrey Meuli ontdekken op zijn website www.geoffreymeuli.com, op zijn Facebook of Instagram @geoffreymeuliphotography.

Hebt u na het zien van deze foto’s de smaak te pakken? Ontdek al onze trails en schrijf je in via trailrunseries.be.

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

28,417FansLike
3,173VolgersVolg
1,665VolgersVolg

INSCHRIJVINGEN TELEX

MEEST BEKEKEN ARTIKELS

MEEST BEKEKEN EVENTS