Epic200 nu ook een ‘kleine’ afstand van 100km

De EPIC200 is dé uitdaging voor extreme mountainbikefans. Met maar liefst 200 loodzware maar mooie kilometers wordt dit een challenge om U tegen te zeggen.  Maak dus dat je er zeker bij bent op zondag 17 februari 2019 want dit wordt de uitdaging van 2019 die je echt niet mag missen. Je kan ook kiezen voor de ‘light’ versie van 100km.

De alom gekende BeMC claimt de zwaarste meerdaagse mtb rittenkoers van België te zijn (en daar zijn wij het mee eens) maar met de EPIC200 claimen wij de zwaarste 1-daagse mtb rit! En dat gaan jullie voelen, beloofd.

“dit wordt de uitdaging van 2019 die je echt niet mag missen”

De inspiratie voor de EPIC200 kwam bij het bekijken van de aftermovie van de Drenthe200. Tijdens deze loodzware tocht doorheen het noorden van Nederland gingen de deelnemers (maar liefst 1500) tot het uiterste in zeer barre weersomstandigheden. En dat zien we graag bij sportevents, dus organiseren we nu ook voor jullie zulk spectaculair moddergeweld.

Als start- en aankomstplaats voor de Belgische variant van deze monsteruitdaging hebben we gekozen voor Waver, centraal gelegen in het land.

De start is om 06.00 uur en je doorkruist Waals en Vlaams Brabant. Je geniet van de mooiste bossen, velden en natuurgebieden. Het parcours is voor 80% offroad met vette singletracks, modderige velden en heuvelende grindwegen. De 20% verharde verbindingsstukken komen goed van pas om even te recuperen of voor de elites om eens stevig door te trappen en het verschil te maken. Je hebt tot 23.00 de tijd om de finish te bereiken.

Het parcours is samengesteld uit twee verschillende lussen van 100km:  de noordlus -het opwarmertje- voert jullie via Chaumont-Gistoux naar het meerdaalwoud om zo terug naar Waver af te zakken. De  zuidlus, die een pak technischer is en meer hoogtemeters bevat, omschrijft een grote circel rondom Lasne. Voor de 100km is er een speciale lus, die de highlights van beide lussen combineert.

Deze tocht is zeker niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je bereidt bent om fysiek en mentaal het tot het uiterste te gaan, is de EPIC200 wat voor jou. Hou er ook rekening mee dat het in februari guur weer kan zijn, wat het extra moeilijk zal maken om de finish te bereiken.

“durf jij het aan?”

De inschrijvingen zijn open en je kan inschrijven in de elite of de open categorie. Opgelet voor deze eerste editie hebben we slechts 400 startplaatsen, dus wees er snel bij. Enkele toppers zoals Nicolas Vermeulen, Kevin Van Hoovels en Kris Hendrieckx tekenen alvast present voor deze eerste editie.

Meer dan de helft zal de eindstreep niet halen, en voor zij die er wel slagen is er maar één woord: HELD! Durf je het aan?

 

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

26,634FansLike
3,173VolgersVolg
1,661VolgersVolg

QUICK NEWS

MEEST GELEZEN

MEEST BEKEKEN EVENTS