EPIC300 nieuwe locatie in 2019

De EPIC300 is de ideale gelegenheid om de magische barrière van 300km te doorbreken. Na een memorabele eerste editie van de EPIC300 in 2018, staat een vernieuwde, nog uitdagendere, versie van deze cyclosportieve tocht van maar liefst 300km op het programma. Dé uitdaging van 2019 die je zeker niet mag missen dus noteer snel in je agenda op 5 mei 2019: “EPIC300” en lees hieronder verder wat we allemaal in petto hebben voor deze editie.

Buiten dat het een loodzware beproeving is, blijft er van het format van 2018 niet veel meer over. Het 300km lange parcours werd volledig opnieuw uitgetekend en de start en aankomst verplaatst van Oostende naar het hartje van de Vlaamse Ardennen in “Kluisbergen”. De top van de Kluisberg, aan het recreatieoord “Kluisbos”, wordt het epicentrum van deze uitdagende tocht. Hier zullen jullie starten, passeren en finishen. Dat houdt in dat jullie driemaal de fameuze kluisberg zullen beklimmen. Maar dat is natuurlijk niet alles, er staan nog 16 andere loodzware beklimmingen op het menu.

“driemaal de fameuze kluisberg beklimmen”

Vanuit Kluisbergen worden drie verschillende lussen gereden in drie verschillende regio’s: Oudenaarde, Heuvelland en Ronse met op het einde van elke lus de beklimming van de kluisberg. De eerste lus begint met een vlakke aanloop van 20km richting Oudenaarde, waarna jullie onmiddellijk de eerste heuvels, die we kennen vanuit de “Vlaamse Klassiekers”, induiken. Na deze eerste pittige lus als opwarmer volgt een overgangslus van 183km richting heuvelland. Hiervoor rijden jullie richting de Franse grens om vier mooie hellingen, waaronder de Kemmelberg, mee te nemen en alvorens terug te keren door de Vlaamse velden naar Kluisbergen. Deze lus komt jullie misschien wat bekend voor want grote delen zaten ook in de editie van 2018. De afsluitende lus is nog eens goed voor 54km en gaat richting Ronse waar jullie nog enkele stevige kuitenbijters wachten. In totaal is het parcours goed voor maar liefst 2851 hoogtemeters, verspreid over 19 hellingen, waarvan de eerste acht al in de eerste lus aan bod komen. In combinatie met de ultra afstand van 300km, zorgt die voor een heroïsch plaatje van de tweede editie van EPIC300 en belooft het dus een uitermate pittige tocht te worden!

Nieuw dit jaar zijn ook de kortere afstanden van 225km en 170km. Wie voor deze afstand kiest mag van elke lus meegenieten maar gaat niet zo ver als de 300km en ook het aantal hellingen is eerder beperkt. Op deze manier is er voor iedere fietser wel iets naar zijn/haar kunnen en kan ieder zijn eigen grenzen verleggen.

 

Hier een woordje uitleg van Wim De Doncker (CEO van Sportevents) over wat het betekent om die magische 300km grens te overschrijven:

“In het fietsen zijn er drie magische grenzen: 100km, 200km en 300km. Veel fanatieke wielrenners doorbreken vroeg of laat die 200km grens, maar voor de meesten blijft die 300km op hun verlanglijstje staan. Zelf heb ik lang geleden die magische 300km grens doorbroken. Van de vele fietsritten die ik maakte, is dat er toch een die ik nooit zal vergeten en waar ik altijd met een big smile aan zal terugdenken.” Wim vertelt verder dat “heroïek en echte uitdagingen mensen kan drijven, engageren en stimuleren om het beste van zichtzelf te geven. En de EPIC300 leent zich daar perfect toe”. Over zijn deelname aan de eerste editie van de EPIC300, zijn tweede +300km rit, zegt hij nog het volgende: “Ik heb afgezien als de beesten maar werd beloond door een zwart finisher t-shirt (enkel voor de eerste 50 finishers red.). De collegialiteit tussen de renners was fantastisch en altijd was er wel een groepje waarbij je kon aanpikken. De ontlading bij aankomst in Oostende was super – mede dankzij de Chimay als beloning.” Wim voegt er tot slot aan toe dat hij in 2019 nog beter getraind aan de start zal verschijnen en belooft om mee de kop te nemen.

Wil je deze onvergetelijke fietservaring niet missen, schrijf dan in via www.epicseries.eu. We voorzien voor elke afstand 300 startplaatsen. Als je weet dat vorig jaar 500 fietsers aan de start van de EPIC300 stonden, weet je dat dit jaar snel zal moeten zijn om een plaatsje te bemachtigen!

PS: in 2019 maakt EPIC300 deel uit van de EPICHEROES. Het behalen van de finish in één en hetzelfde kalenderjaar van de EPIC100 (trailrunning) – EPIC200 (mountainbike) en EPIC300 (wielrennen) levert een plaatsje op op de wall of fame. Wie durft?

 

 

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

26,553FansLike
3,173VolgersVolg
1,656VolgersVolg

QUICK NEWS

MEEST GELEZEN

MEEST BEKEKEN EVENTS