Meer sporten in 2019 – 70% meer kans op slagen door 1 simpel truukje

Gezonder eten, stoppen met roken, vaker sporten: acht op de tien hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Toch vervallen de meeste mensen al snel weer in hun oude gewoontes. Hoe zorg je dat het dit jaar wél lukt om je leven te beteren door een gezondere levensstijl met meer beweging en sport aan te nemen?

Wil je dit jaar graag meer sporten maar heb je er echt een grondige hekel aan? Dat kan te maken hebben met je DNA. Bewegingswetenschappers deden onderzoek naar de rol van genen bij sportgedrag. Of je van sport houdt, is deels erfelijk bepaald, ontdekten zij. “Er bestaat niet zoiets als een sportgen, maar er zijn wel meerdere verschillende genen die bepalen hoe sportief je bent aangelegd.

Conditie, spierkracht en persoonlijkheid zijn erfelijk. Sommige mensen hebben een genenplaatje dat sporten makkelijker maakt. De een gaat heel hard trainen en komt niet verder dan 5 kilometer, terwijl de ander na twee keer al 10 kilometer met de vingers in de neus aflegt.”

Aan je genen kun je niets veranderen, maar wel aan wat je ermee doet. Dus: stel een doel dat wel bij je bereik past en ga niet vergelijken met andere (meer getalenteerde) vrienden.

Concretiseer dat doel door je in te schrijven voor een sportwedstrijd. De sociale druk om het tijdens die wedstrijd goed te doen, zal er voor zorgen dat je op meer geregelde tijdstippen zal gaan trainen. Het is net die extra motivatie die je nodig hebt, om de sportschoenen aan te trekken om te gaan sporten.

Mensen die als goed voornemen ‘meer sporten’ hebben op 1 jan EN die een gericht doel hebben ( lees ingeschreven zijn voor een sport evenement ) sporten gemiddeld 70% meer dan zij die geen concreet doel hebben.

Van zij die zich NIET inschreven voor een event, hield 50% reeds na 1 maand hun goede voornemens voor bekeken en na 3 maanden blijft hier slechts 18% van over.

De cijfers van die groep die zich WEL een concreet doel stelde en inschreef voor een sportevenement zijn een stuk beter. Maar liefst 85% was na 1 maand nog steeds met regelmaat aan het sporten en na 3 maanden bedroeg dit nog 70% !

Bekijk hier onze kalender, kies je uitdaging en trainen maar !

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

VOLGENDE EVENTS

Meer
    27,610FansLike
    3,173VolgersVolg
    1,664VolgersVolg

    INSCHRIJVINGEN TELEX

    MEEST BEKEKEN ARTIKELS