Meer sporten in 2019 – 70% meer kans op slagen door 1 simpel truukje

Gezonder eten, stoppen met roken, vaker sporten: acht op de tien hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Toch vervallen de meeste mensen al snel weer in hun oude gewoontes. Hoe zorg je dat het dit jaar wél lukt om je leven te beteren door een gezondere levensstijl met meer beweging en sport aan te nemen?

Wil je dit jaar graag meer sporten maar heb je er echt een grondige hekel aan? Dat kan te maken hebben met je DNA. Bewegingswetenschappers deden onderzoek naar de rol van genen bij sportgedrag. Of je van sport houdt, is deels erfelijk bepaald, ontdekten zij. “Er bestaat niet zoiets als een sportgen, maar er zijn wel meerdere verschillende genen die bepalen hoe sportief je bent aangelegd.

Conditie, spierkracht en persoonlijkheid zijn erfelijk. Sommige mensen hebben een genenplaatje dat sporten makkelijker maakt. De een gaat heel hard trainen en komt niet verder dan 5 kilometer, terwijl de ander na twee keer al 10 kilometer met de vingers in de neus aflegt.”

Aan je genen kun je niets veranderen, maar wel aan wat je ermee doet. Dus: stel een doel dat wel bij je bereik past en ga niet vergelijken met andere (meer getalenteerde) vrienden.

Concretiseer dat doel door je in te schrijven voor een sportwedstrijd. De sociale druk om het tijdens die wedstrijd goed te doen, zal er voor zorgen dat je op meer geregelde tijdstippen zal gaan trainen. Het is net die extra motivatie die je nodig hebt, om de sportschoenen aan te trekken om te gaan sporten.

Mensen die als goed voornemen ‘meer sporten’ hebben op 1 jan EN die een gericht doel hebben ( lees ingeschreven zijn voor een sport evenement ) sporten gemiddeld 70% meer dan zij die geen concreet doel hebben.

Van zij die zich NIET inschreven voor een event, hield 50% reeds na 1 maand hun goede voornemens voor bekeken en na 3 maanden blijft hier slechts 18% van over.

De cijfers van die groep die zich WEL een concreet doel stelde en inschreef voor een sportevenement zijn een stuk beter. Maar liefst 85% was na 1 maand nog steeds met regelmaat aan het sporten en na 3 maanden bedroeg dit nog 70% !

Bekijk hier onze kalender, kies je uitdaging en trainen maar !

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

EPIC 200 – Waver

100km - 200km

TEAM TRAIL – La Roche en Ardenne

8km - 18km - 29km

TRIATHLON Herderen

500m swim / 25km bike / 5km run

NATURARUN Hoeilaart

7km - 10km - 15km - 20km

NATURAWALK Hoeilaart

7km - 10km - 15km - 20km

XTRAILS VOGEZEN – Le Markstein

3/16/8km - 3/16/22km - 3/16/32km
25,039FansLike
3,078VolgersVolg
1,647VolgersVolg

‘EPIC HEROES’ DE HEILIGE GRAAL VAN DE DUURSPORTER

Via de EPICSERIES kan je op een leuke manier met de koersfiets de magische grens van 300Km doorbreken ( EPIC300 ) of met de mountainbike de proberen om de 200km grens te doorbreken ( EPIC200 ). Doe hier nog een loopje van 100km bij en je mag jezelf een EPICHEROE noemen.

De inschrijvingen voor de La CHouffe Trail en Walk openen op 25 dec

Met meer dan 3000 lopers en stappers in 2018 was het La Chouffe weekend in Houffalize verreweg ons populairste event. Omdat de vraag vele malen...

INSCHRIJVINGEN TELEX

MEEST BEKEKEN ARTIKELS

TOP 10 MUST DO TRAILS VAN BELGIË

Bekijk hieronder onze persoonlijk TOP10 ‘MUST DO’ Trails van België. Events die je als trailrunner minstens 1 x moet hebben meegemaakt. Parcoursen die niemand...

De TOP 10 Trail foto’s van Meuli

Trailrun staat garant voor sporten in een prachtig decor. Sporters die zich uitleven in de mooiste natuurlandschappen, dat levert vaak schitterende plaatjes op! Professioneel...

10 DINGEN DIE IK NIET WIST VOOR IK AAN TRAILLOPEN BEGON

Lopen zit al een tijdje in de lift en nu begint ook het trail lopen stevig aan populariteit te winnen. Waar je vroeger maar...

De inschrijvingen voor de La CHouffe Trail en Walk openen op 25 dec

Met meer dan 3000 lopers en stappers in 2018 was het La Chouffe weekend in Houffalize verreweg ons populairste event. Omdat de vraag vele malen...

De 4 ULTRA’S van SPORTEVENTS in 2019 Wat is de zwaarste ?

Wat is er nu beter dan trailrunnen? Ultratrailrunnen! Dat wil zeggen, alle afstanden die (véél) langer zijn dan een marathon (42,195km). Ultratrails zijn dan...