Parcoursen TriNatura La Roche bekend

Met enige trots kunnen we de parcoursen van de TriNatura La Roche van 25 mei aan jullie bekend maken! Het belooft een megazware offroad triatlon en duatlon te worden. De 111-formule staat sowieso garant voor een uitdagende fietsproef en in La Roche is het dan bovendien ook nog eens off-road én reliëfrijk.

Maar voor we op de bike springen moet er natuurlijk eerst nog een plonske gedaan worden in het stuwmeer van Nisramont. Prachtige omgeving om te zwemmen, 1000m (2 ronden) voor de 111-triathlon en 500m (1 ronde) voor de short distance. Aan de duatleten is ook gedacht, zij mogen samen starten met de triatleten op het ponton maar lopen in plaats van het water in te springen een trailrun van 3km (long, 2 ronden) of 1,5km (short, 1 ronde). Benieuwd wie er als eerste op de fiets zit, triatleet of duatleet?

Het parcours van de 100km is episch met maar liefst 2900m+

De MTB-proef dan! In de eerste 6km zitten meteen 2 crossings van de Ourthe, als we dan toch nog nat zijn van het zwemmen… . Het parcours van de 100km wordt episch met maar liefst 2900m+. Het is een afwisselling van bos- en veldpaden, singletracks, enkele steile klimmen en een paar technische afdalingen. Er steken ook een paar herstelstroken op asfalt in hoewel de weg natuurlijk nergens 100% vlak is. In grote lijnen bestaat het parcours uit 2 ronden met bevoorrading in Warempage na 25km en 74km. Na 50km is er een passage door de wisselzone in Bérismenil waar men eigen bevoorrading kan klaarzetten. De short distance legt een uniek parcours van 34km af tussen Nisramont en Bérismenil, goed voor 1150m+. Ook zij kunnen eigen bevoorrading klaarzetten in de wisselzone. Voor de supporters wordt Maboge een hotspot met meerdere passages tijdens de MTB-proef.

 

Het afsluitende lopen voor de deelnemers aan de 111-triatlon/duatlon is een trailrun van 10km (1 ronde) met passage over de rotspartijen van Le Cheslé. Goed voor 320m+ en met een bevoorrading iets voor halfweg. Voor de short distance is de trailrun 8km met 240m+.

Als we naar de inschrijvingen kijken liggen voorlopig de lange afstanders nog voor op de korte met 90 tegen 50. 80% doet de triathlon en 20% de duathlon. Welke afstand wordt het populairst? De 111 formule of de light versie… . En komen de duathleten nog opzetten?

Bekijk de volledige parcoursen via trinatura.be en schrijf je in!

Vond U dit artikel leuk ? Deel het dan op de social media en laat uw vrienden mee genieten !

27,411FansLike
3,173VolgersVolg
1,671VolgersVolg

INSCHRIJVINGEN TELEX

MEEST BEKEKEN ARTIKELS

MEEST BEKEKEN EVENTS