23.03.2019
TEAM TRAIL LA ROCHE
Inschrijven
parcours
Statistieken
results

TEAM TRAIL LA ROCHE-EN-ARDENNE

Uitdagende trail in La Roche en Ardenne op zaterdag 23 maart 2019, voor duo’s. Start en finish zijn gelegen aan de voetbalterreinen van Berismenil. De parcoursen voor de editie 2019 zijn vernieuwd! Men kan meedoen in een mannen- , vrouwen- of mixed team.

Deze trail is zeker niet onze moeilijkste, maar is niet te onderschatten en alle gebruikelijke ingrediënten zoals steile afdalingen en beklimmingen, boomwortels, single tracks, rotsen en enkele kleine watercrossings zijn aanwezig.

De teams dienen samen te lopen en samen te finishen.

Join Facebook event voor de laatste nieuwtjes

Days
Hours
Minutes
Seconds

REGISTRATIE TEAM TRAIL LA ROCHE

Schrijf je online in t.e.m. 17 maart 2019 of tot alle beschikbare plaatsen ingenomen zijn. Betalen kan enkel met creditcard, ideal en/of elektronisch bankieren

29km : 60 euro
18km : 50 euro
8km : 40 euro

Op 1 januari 2018 komt er een prijsverhoging van 5 euro voor ALLE afstanden

TIPS ANDERE (loop)EVENTS

Naast Naturaruns organiseren wij bij Sportevents nog tal van andere evenementen: fietsen, lopen, trailrunnen,
adventure raids, Afterwork Trails... en nog veel meer! Meer info over al onze evenementen vind je op de  SPORTEVENTS website.
Hieronder alvast een voorsmaakje...

#

TRAILRUN SERIES

De wedstrijden uit de trailrun series zijn uitdagender dan de Naturaruns. We hebben trailruns in heel het land: van de kust, tot Brussel, Leuven, de Ardennen en zelfs de Vogezen.

#
TRAIL DES FANTÔMES

Ontdek op 10 en 11 augustus deze intussen “klassieker” onder de trailwedstrijden! Zoals altijd met uitdagende parcoursen doorheen de prachtige natuur van La Roche-en-Ardenne.

#
TRAIL DU BARRAGE

De Trail du Barrage op zaterdag 21 september is één van de mooiste van België met een parcours dat voor meer dan 90% over single tracks loopt! Keuze uit 27km of 13km.

LOCATIE / ADRES
TEAM TRAIL LA ROCHE

Start en finish aan het voetbalveld van Bérismenil (La Roche-en-Ardenne). Parkeren kan in de straat aan de overkant van de grote weg (volg de signalisatie).

Bérismenil ligt tussen La Roche en Houffalize en op 45min van Luik, 1u45min van Brussel en 2u05min van Antwerpen.

PROGRAMMA
TEAM TRAIL LA ROCHE

8.30 – 12.00 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers
10.00 : Start 29km
10.15 : Start 8km
12.00 : Start 18km
16.00 : Einde evenement

Prijsuitreiking Heren Teams Overall, Dames Teams Overall en Mixed teams meteen na de finish van de top 3. De 8km wordt aanzien als finishers event waarbij de beleving en niet de prestatie centraal staat. Voor deze afstand zullen bijgevolg geen podiumprijzen worden uitgereikt.

De teams dienen samen te lopen en samen te finishen.

PARCOURS INFORMATIE

TEAM TRAIL LA ROCHE

Voor een overzicht van het parcours met de locaties van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel klik je hieronder.
De knoppen linken je door naar het parcours op de website Trace de Trail.

#

29KM – 1160M+

START 10.00

Bevoorrading Nadrin na 10km

Bevoorrading Borzée na 21km

GPX beschikbaar 17.03.2019

Cut-off : 6h

#

8KM – 320m+

START 10.15

Bevoorrading Nadrin

Bevoorrading Borzée

GPX beschikbaar 17.03.2019

Cut-off : 3h

#

18KM – 730m+

START 12.00

Bevoorrading Nadrin na 10km

Bevoorrading Borzée

GPX beschikbaar 17.03.2019

Cut-off : 4h

De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen tot de laatste minuut nog aan
wijzigingen onderworpen worden. 

TEAM TRAIL LA ROCHE IN CIJFERTJES

400

aantal teams aan de start van de vorige editie

540m

hoogste punt van het parcours (29km), vaak nog sneeuw(resten)

7

aantal checkpoints op de langste afstand. Live tracking te volgen op deze website

95%

percentage off-road door de bossen van La Roche

1160

aantal positieve hoogtemeters in de 29km

0

aantal plastic bekertjes gebruikt tijdens dit evenement

Wedstrijd informatie
TEAM TRAIL LA ROCHE

In onderstaande tabel kunt u de meeste nuttige informatie over de Team Trail La Roche terugvinden.

ADRES

Start en finish aan het voetbalveld van Bérismenil (La Roche-en-Ardenne).

FACEBOOK

Wil je op de hoogte blijven van allerlei updates en quick news van de Team Trail La Roche? Meld u dan zeker aan op ons Facebook event.

START

Alle afstanden gaan van start met een rolling start. De uitslagen worden opgemaakt door middel van de netto tijden (start vanaf je over de startlijn komt). Het is wel de bedoeling om gezamenlijk te starten.

TIJDSLIMIET

29km : 6u (16u)
8km : 3u (13u15)
18km : 4u (16u)

T-SHIRT

Bij inschrijving kan er optioneel een exclusief Team Trail T-shirt worden gekocht aan 10 euro. Wie geen T-shirt aankoopt ontvangt een gratis buff.

PARKING

Parkeren kan in de straat aan de overkant van de grote weg (volg de signalisatie). Dit is 200m van de startlocatie.

RAVITO’S

Verspreid over het parcours zijn er kwalitatieve bevoorradingsposten met water, sportdrank, cola, fruit, cake, tuc koekjes etc.. Voor de locaties verwijzen we naar  “parcours”.

GEEN BEKERS

Er zijn GEEN plastic bekers aan de bevoorradingen. Wij zijn een bekerloze organisatie. Vergeet dus zeker niet om zelf een herbruikbare beker of flesje te voorzien.

GPX

De verschillende GPX-en van de parcoursen zullen via trace de trail 1 week voor het event te downloaden zijn. Voor en na deze periode zijn deze NIET beschikbaar. Je kan ze vinden op deze site bij ‘parcours’.

VERZEKERING

Deelnemers zijn standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 2 euro. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijden.

EHBO

Er is een EHBO post aan de start/finish. Aan de bevoorradingen zijn er beperkte EHBO sets. Indien er iets ernstig voorvalt tijdens de wedstrijd kan u het noodnummer op uw borstnummer bellen.

AFVAL

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en enkel afval weg te werpen in de voorziene drop-off zones (aan de aankomst of bij en bevoorradingszone).

We leave nothing but footprints!

LIVE

Tijdens de race kunnen supporters via onze live tracking, die tijdens de race bovenaan in de blauwe rechthoek staat, de passages aan de verschillende tussenpunten live volgen.

TIMING CHIP

Aan de achterzijde van je borstnummer kleeft een timing chip. Deze zorgt ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert. Plooi deze chip niet en zorg ervoor dat je je nummer boven je kleding op buik of borst draagt.

RACERESULT

Je (tussen)tijden worden geregistreerd wanneer je een timing punt (mat of antennes) passeert. Draag je nummer (met chip) altijd boven je kleding. Geen paniek als niet elk timing punt piept, dat is normaal. De resultaten kan je live volgen via de website.

PODIUM

Prijsuitreiking Heren Teams Overall, Dames Teams Overall en Mixed Teams meteen na de finish van de top 3. De 8km wordt aanzien als finishers event waarbij de beleving en niet de prestatie centraal staat. Voor deze afstand zullen bijgevolg geen podiumprijzen worden uitgereikt.

DOUCHES

Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers van de voetbalclub.

FOTO’S

Zo snel mogelijk na het event kan u op onze site en social media de foto’s terugvinden.

LOGEMENT

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in (de buurt van) La Roche-en-Ardenne.

HONDEN

Honden zijn toegelaten op voorwaarde dat ze aan de lijn blijven en zich netjes gedragen. Denk er aan om ook een drinkbakje voor je hond mee te nemen.

CREW

We zijn steeds op zoek naar sportminded mensen om ons organisatie team te vervoegen. Zowel voor individuelen als voor clubs

GOEDE DOEL

De organisatie steunt het goede doel Think-Pink, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

ARDENNEN

Boek dit vakantiehuis en geniet van de prachtigste trailparcoursen tussen La Roche en Houffalize!

WEBSHOP

Is je trail/wandel uitrusting nog niet compleet? Via onderstaande link kom je in de webshop van Runnerslab.

UITSLAGEN / RESULTATEN
Team Trail La Roche

Op 10 en 11 augustus vindt de 10de editie plaats van Trail Des Fantômes. Tijdens deze feest editie kan je kiezen uit 8 verschillende afstanden van 10 tot 70km. Op zaterdag 10 augustus staan de 70km, 50km, 33km en 14km gepland. De dag erna, op zondag 11 augustus, bieden we de keuze uit 27km, 22km, 16km of 10km.Durf jij de uitdaging aan?

Team Trail La Roche IN BEELD

Bekijk hier enkele best-off foto’s van de afgelopen jaren. Tevens kunt u hier al onze aftermovies en reportages van afgelopen jaren nog eens herbekijken. Veel kijkplezier !

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan deze partners en sponsors, die samen met ons van de Trailrun Series een groot succes proberen te maken.

Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

Cabin in the woods

In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze “Cabin in the woods” vinden die geschikt is voor 6 personen. Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto’s om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om ’s morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,… . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt.

Cabin
Cabin

Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477