19.05.2019
VAALSERBERGTRAIL
Inschrijven
parcours
Statistieken
results

ONTDEK HET PRACHTIGE DRIELANDENPUNT TIJDENS DE VAALSERBERGTRAIL!

Op zondag 19 mei 2019 gaat de vijfde editie van de Vaalserbergtrail door! Keuze uit vier verschillende afstanden (11/21/30/50km) om het gebied rond het drielandenpunt te komen ontdekken! De start- en finish vindt plaats in Vaals op het drielandenpunt zelf. Neem deel en schrijf je snel in!

We hebben ook aan de supporters gedacht want in afwachting kan je iets eten en/of drinken in de brasserie van het Labyrint, genieten van het uitzicht vanop de uitkijktoren of zelf een wandeling maken. De kinderen kunnen er tevens hun energie kwijt in het doolhof of in de geweldige (water)speeltuin.

Tot dan!

Join Facebook event voor de laatste nieuwtjes

Days
Hours
Minutes
Seconds

REGISTRATIE VAALSERBERGTRAIL

Schrijf je online in tem 12 mei 2019 of tot alle beschikbare plaatsen ingenomen zijn. Betalen kan enkel met creditcard, ideal en/of elektronisch bankieren

11km : 16 euro LAST MINUTE: 23 EURO
21km : 22 euro LAST MINUTE: 30 EURO
30km : 25 euro LAST MINUTE: 35 EURO
50km : 35 euro LAST MINUTE: 45 EURO

Op 19 maart 2019 komt er een prijsverhoging van 3 euro voor ALLE afstanden

TIPS ANDERE (loop)EVENTS

Naast Naturaruns organiseren wij bij Sportevents nog tal van andere evenementen: fietsen, lopen, trailrunnen,
adventure raids, Afterwork Trails... en nog veel meer! Meer info over al onze evenementen vind je op de  SPORTEVENTS website.
Hieronder alvast een voorsmaakje...

#

TRAILRUN SERIES

De wedstrijden uit de trailrun series zijn uitdagender dan de Naturaruns. We hebben trailruns in heel het land: van de kust, tot Brussel, Leuven, de Ardennen en zelfs de Vogezen.

#
TRAIL DES FANTÔMES

Ontdek op 10 en 11 augustus deze intussen “klassieker” onder de trailwedstrijden! Zoals altijd met uitdagende parcoursen doorheen de prachtige natuur van La Roche-en-Ardenne.

#
TRAIL DU BARRAGE

De Trail du Barrage op zaterdag 21 september is één van de mooiste van België met een parcours dat voor meer dan 90% over single tracks loopt! Keuze uit 27km of 13km.

LOCATIE / ADRES
VAALSERBERGTRAIL

Adres: Viergrenzenweg 97, 6291 BM Vaals, Nederland (Labyrint – Drielandenpunt)
Vaals ligt op amper anderhalf uur van Brussel, slechts 45minuten van Luik en minder dan een uurtje rijden vanuit Hasselt.

PROGRAMMA
VAALSERBERGTRAIL

7.00 – 12.55 : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers
08.00 : Start 50km
10.00 : Start 30km
11.30 : Start 21km
13.00 : Start 11km
17.00 : Einde event

PARCOURS INFORMATIE

VAALSERBERGTRAIL

Voor een overzicht van het parcours met de locaties van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel klik je hieronder.
De knoppen linken je door naar het parcours op de website Trace de Trail. ( indien beschikbaar )

#

11KM –
440m+

START 13.00

Bevoorrading Zevenwegen

Eindbevoorrading

GPX beschikbaar 12.05.2019

Cut-off : 4h

#

21KM –
840m+

START 11.30

Bevoorrading Zevenwegen 1

Bevoorrading Zevenwegen 2

GPX beschikbaar 12.05.2019

Cut-off : 5h30

#

30KM –
1110m+

START 10.00

Bevoorrading Zevenwegen 1

Bevoorrading Zevenwegen 2

GPX beschikbaar 12.05.2019

Cut-off : 7h

#

50KM – 1670m+

START 08.00

Bevoorrading Zevenwegen 1

Bevoorrading Schweiberg

Bevoorrading Zevenwegen 2

GPX beschikbaar 12.05.2019

Cut-off : 9h

De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen tot de laatste minuut nog aan
wijzigingen onderworpen worden. 

VAALSERBERGTRAIL IN CIJFERTJES

5

aantal stukken chocolade cake die je verbrandt door 30km te lopen

322

de hoogte van de startplaats : het Drielandenpunt !

7

aantal checkpoints op de langste afstand. Live tracking te volgen op deze website

180M-

Hoogste aantal negatieve hoogtemeters in één afdaling tijdens de 50km

1670

aantal positieve hoogtemeters in de 50km

0

aantal plastic bekertjes gebruikt tijdens dit evenement

Wedstrijd informatie
VAALSERBERGTRAIL

In onderstaande tabel kunt u de meeste nuttige informatie over de Vaalserbergtrail terugvinden.

ADRES

Labyrint Drielandenpunt
Viergrenzenweg 97, 6291 BM Vaals, Nederland

PARKING

Parkeren kan gratis aan de Wilhelminatoren, zo’n 500meter voor de start indien u van Vaals naar het Drielandenpunt rijdt. Aan het Labyrint kan u betalend parkeren.

START

Voor de 21km en de 30km gebruiken we een ‘rolling start’. In de uitslag kunt u uw netto tijden bekijken. Echter, de rankings worden opgemaakt aan de hand van de bruto tijden

TIJDSLIMIET

Elke deelnemer moet ten laatste om 17h00 de finish bereikt hebben.
Na 17h00 kan u niet meer opgenomen worden in het klassement.

T-SHIRT

Bij uw inschrijving kan er optioneel een Vaalserbergtrail T-shirt – met exclusief het Labyrint van het Drielandenpunt – worden gekocht aan 10 euro. Elke deelnemer ontvangt een buff bij afhaling van het borstnummer.

Consigne

Vanaf 7u15 kan je je sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttas”. Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Persoonlijke ravito

Opgelet, er is geen mogelijkheid tot het gebruik van een dropbag. U mag wel gebruik maken van een persoonlijke ravito op het parcours. Dit is toegestaan zowel op het parcours als aan de bevoorradingen.

UTMB PUNTEN

Met deze wedstrijd kan u UTMB punten verzamelen. Deze kunnen nodig zijn om te kwalificeren voor sommige wedstrijden, zoals de UTMB.

Voor de 21km en 30km is er 1 UTMB punt te verdienen en de 50km levert 2 UTMB kwalificatie-punten op.

DOUCHES

Er worden geen douches voorzien door de organisatie.

RAVITO’S

Verspreid over het parcours zijn er kwalitatieve bevoorradingsposten met water, sportdrank, cola, fruit, cake, tuc koekjes etc.. Voor de locaties verwijzen we naar  “parcours”.

GEEN BEKERS

Er zijn GEEN plastic bekers aan de bevoorradingen. Wij zijn een bekerloze organisatie. Vergeet dus zeker niet om zelf een herbruikbare beker of flesje te voorzien.

AFVAL

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en enkel afval weg te werpen in de voorzien drop-off zones. Het wegwerpen van afval buiten deze zones kan resulteren in diskwalificatie.

LIVE

Tijdens de race kunnen supporters via onze live tracking, die tijdens de race bovenaan in de blauwe rechthoek staat, de passages aan de verschillende tussenpunten live volgen.

TIMING CHIP

Aan de achterzijde van je borstnummer kleeft een timing chip. Deze zorgt ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert. Plooi deze chip niet en zorg ervoor dat je je nummer boven je kleding op buik of borst draagt.

RACERESULT

Je (tussen)tijden worden geregistreerd wanneer je een timing punt (mat of antennes) passeert. Draag je nummer (met chip) altijd boven je kleding. Geen paniek als niet elk timing punt piept, dat is normaal. De resultaten kan je live volgen via de website.

PODIUM

Er zijn overall podia (naturaprijzen) voor de eerste drie heren en dames voor iedere afstand. De 11km wordt aanzien als een start-to-trail afstand, hiervoor wordt een podium gehouden maar worden geen prijzen voorzien.

GPX

De verschillende GPX-en van de parcoursen zullen via trace de trail 1 week voor het event te downloaden zijn. Voor en na deze periode zijn deze NIET beschikbaar. Je kan ze vinden op deze site bij ‘parcours’.

HONDEN

Honden zijn toegelaten op voorwaarde dat ze aan de lijn blijven en zich netjes gedragen. Denk er aan om ook een drinkbakje voor je hond mee te nemen.

STOKKEN

Lopen met stokken is toegelaten tijdens deze race maar we raden het gebruik echter sterk af. Let wel op dat u geen andere lopers hindert.

EHBO

Er is een EHBO post aan de start/finish. Aan de bevoorradingen zijn er beperkte EHBO sets. Indien er iets ernstig voorvalt tijdens de wedstrijd kan u het noodnummer op uw borstnummer bellen.

KINDEREN

Breng de kids maar mee! Ze kunnen supporteren en zich uitleven in het labyrint of  in de speeltuin.

FOTO’S

Sportograf is hier niet aanwezig maar onze huisfotograaf maakt een geweldige best-of van het evenement. De best-of komt daags na het evenement online op de Facebookpagina van Sportevents.

VERZEKERING

Deelnemers zijn Standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 5 euro. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijden.

FACEBOOK

Wil je op de hoogte blijven van allerlei updates en quick news van de Vaalserbergtrail? Meld u dan zeker aan op ons Facebook event van triathlon Herderen.

GOEDE DOEL

De organisatie steunt het goede doel Think-Pink, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

WEBSHOP

Is je trail/wandel uitrusting nog niet compleet? Via onderstaande link kom je in de webshop van Runnerslab.

CREW

We zijn steeds op zoek naar sportminded mensen om ons organisatie team te vervoegen. Zowel voor individuelen als voor clubs

UITSLAGEN / RESULTATEN
VAALSERBERGTRAIL

Op 10 en 11 augustus vindt de 10de editie plaats van Trail Des Fantômes. Tijdens deze feest editie kan je kiezen uit 8 verschillende afstanden van 10 tot 70km. Op zaterdag 10 augustus staan de 70km, 50km, 33km en 14km gepland. De dag erna, op zondag 11 augustus, bieden we de keuze uit 27km, 22km, 16km of 10km.Durf jij de uitdaging aan?

VAALSERBERGTRAIL IN BEELD

Bekijk hier enkele best-off foto’s van de afgelopen jaren!

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan deze partners en sponsors, die samen met ons van de Trailrun Series een groot succes proberen te maken.