LA CHOUFFE TRAIL – 14-15.07.2018

Hou het weekend van 14 en 15 juli 2018 vrij en maak er een spetterend trailweekend van in het vernieuwde Hotel Vayamundo Ol Foss d’Outh! U kan kiezen voor de LA CHOUFFE Trail By Night (8/15km) op zaterdagavond of de LA CHOUFFE Trail (10/20/28/50km) op zondag. Ben je op zoek naar een echte uitdaging, in 2018 organiseren we eveneens een 100km!

 • Informatie
 • PARCOURS
 • LOGEMENT
 • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres: Ol Fosse d’Outh 1, 6660 Houffalize

Houffalize is het beste bereikbaar per auto. De dichtsbijzijnde vlieghaven is Luik (80km) en het dichtsbijzijnde treinstation is Marche en Famenne (50km)

Komende van de E25 neemt u de afdaling naar Houffalize. Ol Fosse d’Outh bevindt zich 150m verder dan de SPAR waar u de afslag links neemt. Vanaf deze bocht is het nog 1Km tot aan het hotel. Veel parkeerplaatsen met nieuwe parking daar. Er zijn informatieborden die u de weg tonen.

2. Programma en tijdsschema

Deze zijn onder voorbehoud en kunnen nog licht wijzigen.

Zaterdag 14 juli 2018
15:00 tot 17.00: Afhalen startnummers LA CHOUFFE Trail By Night en/of La Chouffe Trail
21:00 tot 22:00: Afhalen startnummers LA CHOUFFE Trail By Night en/of La Chouffe Trail
22:00: Start LA CHOUFFE Trail By Night 15km
22:15: Start LA CHOUFFE Trail By Night 8km
00:30: Einde LA CHOUFFE Trail By Night

Zondag 15 juli 2018
07:00 – 8.00 :  Opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers
8:00 Start LA CHOUFFE Trail 50km
8:30 – 13.45 : Opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers
10:00 Start LA CHOUFFE Trail 28km
12:00 Start LA CHOUFFE Trail 20km
14:00 Start LA CHOUFFE Trail 10km
17:00 Sluiting event

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepijld parcours
 • Douches en kleedkamers
 • Gratis opslagplaats voor sportzakken
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be
 • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer)
 • La Chouffe Buff ( deelnemers aan de Nighttrail & La Chouffe trail )
 • Mogelijkheid tot aanschaffen van LA CHOUFFE Trail By Night T-shirt en/of een  LA CHOUFFE TRAIL T-shirt ipv een buff.
 • Gratis consumptie LA CHOUFFE aan de finish van de LA CHOUFFE Trail op zondag

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedruimte en douches zijn ter plaatse in Ol Fosse d’Outh aanwezig. Dit is een volledig vernieuwd complex.

Er is een bewaakte zone voorzien voor de sporttassen

6. Tijdslimieten

Zaterdag 14 juli 2018
LA CHOUFFE Trail By Night 8km: 2u15
LA CHOUFFE Trail By Night 15km: 2u30

Zondag 15 juli 2018
LA CHOUFFE Trail 10km: 2u
LA CHOUFFE Trail 20km: 4u
LA CHOUFFE Trail 28km: 6u
LA CHOUFFE Trail 50km: 9u

7. Bevoorrading(en)

Zaterdag 14 juli 2018

We hebben 1 bevoorradingspost voor de nachttrail van 15km alsook één aan de finish voor iedereen. Er zijn geen bevoorradingsposten voorzien tijdens de de nachttrail van 8km.

Zondag 15 juli 2018

We hebben 2 bevoorradingsposten voor  de 20km, 3 voor de 28km en de 50km, alsook één aan de finish voor iedereen. Er is 1 bevoorradingspost voorzien tijdens de 10km.

8. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 2 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

9. De La Chouffe Trail op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

10. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : GIMMESHELTER !

Het aantal daklozen in België nam op 15 jaar met bijna 200% toe, van 17.000 in 2003 naar 50.000 in 2015. Hoewel er veel cijfers over daklozen aanwezig zijn, is het vooral giswerk. Het is onmogelijk om correct in kaart te stellen hoeveel mensen er exact op straat leven. Daarom is het belangrijk dat hulporganisaties steun krijgen, want zij staan immers in direct contact met daklozen. Omdat iedereen recht heeft op een dak boven zijn hoofd !

Laten we samen zorgen voor een betere wereld voor de daklozen!
Voor elke euro U doneert, geven wij er eentje bij!

Site: www.gimmeshelter.be

GimmeShelter

11. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®


DE LA CHOUFFE TRAIL 28KM HEEFT 1 KWALIFICATIE PUNT
DE LA CHOUFFE TRAIL 50KM HEEFT 3 KWALIFICATIE PUNTEN

De Ultra-Trail du Mont-Blanc® hanteert
voor kwalificatiewedstrijden vanaf 1 jan 2016 voor deelname aan de UTMB®, CCC® & TDS® en de OCC een nieuw puntensysteem. Deze punten worden bekomen door de formule :afstand (km) + hoogtemeters (m) / 100). Bv een wedstrijd van 55km met 2100m+ geeft 55 + 2100/100 = 76 punten = 3 kwalificatiepunten.

Hier kunt U het aantal nodige punten bekijken voor de huidige editie. De aanvraagprocedure vereist een gelopen GPX-file, die we op tracedetrail moeten opladen. Indien onze wedstrijd nog niet tussen de officiële kwalificatiewedstrijden op de site van UTMB staat, betekentdit dat we nog niet beschikken over een gelopen GPX van onze wedstrijd en onze aanvraag nog moeten indienen. Het aantal punten dat we aangeven op onze site is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor. Het is mogelijk dat we pas over een geschikte gpx beschikken NA onze wedstrijd. Dit levert geen enkel probleem op met de ITRA en max 2 weken NA onze wedstrijd zullen de punten officieel worden toegekend.

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.
Vermeld X-trails bij uw reservatie en geniet van het weekendarrangement in halfpension aan € 150 per persoon. Single supplement € 15 per nacht.
U geniet van een 10% vroegboekkorting indien u 60 dagen voor uw verblijf reserveert.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

3. Trailodge

Trailodge heeft als doel een community te bieden aan trail lopers om hun passie te delen via

 • Wedstrijden met nadruk op het sociale aspect
 • Trail stages in de Ardennen en op plaatsen in het buitenland
 • All inclusive reispakketten naar grote buitenlandse wedstrijden

Omdat je zonder praktische beslommeringen zou kunnen genieten van jouw Scott Multistage, biedt Trailodge een pakket aan.

Het bevat drie overnachtingen in een gezellige refuge nabij de wedstrijd locatie, super lekker eten de gehele dag door, korting op de registraties voor de Scott Xtrails Multistage & gegarandeerd ambiance met de andere trailers.
Klik hier voor meer informatie over het unieke Trailodge Pakket.

Just Run and Relax!

Contactgegevens voor reservatie :
lode@trailodge.com
+32 (0) 477 78 09 01
www.trailodge.com

4. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

5. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

6. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

7. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

8. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

9. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

10. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

11. Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 januari 2018 tot 2 juli 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk. Vanaf 2 juni 2018 is het enkel nog mogelijk online te betalen met iDEAL, Bancontact of kredietkaarten en is het niet meer mogelijk via overschrijving. De prijzen zijn exclusief een administratiekost van 6%.

LA CHOUFFE
By Night
8km
Start: zaterdag 22.15
Hoogtemeters 150m+
UTMB® Punten – 0
Geen bevoorrading
Geen rivier oversteek
250 startplaatsen
Start2trail Geen podium overall voorzien
18 euro tem 31 mei
20 euro vanaf 1 juni
La Chouffe
By Night
15km
Start: zaterdag 22.00
Hoogtemeters 480m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
Geen rivier oversteek
250 startplaatsen
Podium: Mannen overall
& Vrouwen overall
23 euro tem 31 mei
25 euro vanaf 1 juni
LA CHOUFFE
Trail
10km
Start: zondag 14.00
Hoogtemeters 350m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
Geen rivier oversteek
400 startplaatsen
Start2trail Geen podium overall voorzien
18 euro tem 31 mei
21 euro vanaf 1 juni
LA CHOUFFE
Trail
20km
Start: zondag 12.00
Hoogtemeters 650m+
UTMB® Punten – 0
2 bevoorradingen
2 rivier oversteken
400 startplaatsen
Podium: Mannen overall
& Vrouwen overall
22 euro tem 31 mei
25 euro vanaf 1 juni
LA CHOUFFE
Trail
28km
Start: zondag 10.00
Hoogtemeters 780m+
3 bevoorradingen
1 rivier oversteek
400 startplaatsen
Podium: Mannen overall
& Vrouwen overall
25 euro tem 31 mei
28 euro vanaf 1 juni
LA CHOUFFE
Trail
50km
Start: zondag 08.00
Hoogtemeters 1560m+
3 bevoorradingen
3 rivier oversteken
400 startplaatsen
Podium: Mannen overall
& Vrouwen overall
35 euro tem 31 mei
38 euro vanaf 1 juni

LA CHOUFFE TRAIL 2015

LA CHOUFFE TRAIL 2016

MET DE STEUN VAN

vayamundo
Dextro
Petzl
Trakks
Scott
Polar
Foret Semois
Compressport
nisramont
chouffe
Printdeal