13 and 50MILE COMPRESSPORT SPA – 09.06.2018

Zaterdag 9 juni 2018 gaat de tweede editie van de COMPRESSPORT 50 mile SPA door. De COMPRESSPORT 100 Mile Spa deed in 2017 zijn intrede op de Belgische trailkalender 2017. Na de 100km trails van Trail des Fantômes 2014 en Trail des Trappistes 2016, werd er voor het eerst 60km toegevoegd. Tijdens de tweede editie kunnen enkel 4-ITRA-punten verzameld worden (kwalificatiepunten voor onder andere de UTMB) tijdens de 50Mile Spa. De start- en aankomstplaats ligt in het centrum van Spa, bekend omwille van de thermen. U kan er volop genieten van de vele terrasjes en op zondag is er zelfs een artisanale markt naast onze tent. Tijdens deze tweede editie gaat naast de 50Mile Spa, ook de nieuwe 13Mile door!

Wegens niet genoeg interesse en een gebrek aan vooraanmeldingen komt er GEEN 2de editie van de COMPRESSPORT 100 mile te Spa. De kortere afstanden van 13 mile ( 21km) en 50 mile ( 80km ) gaan uiteraard wel door. Het parcours van de 50 mile is helemaal veranderd tov 2017 en is er eentje om duimen en vingers bij af te likken.

  • Informatie
  • Reglement
  • PARCOURS
  • LOGEMENT
  • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres: Centrum Spa – Rue Delhasse.

Spa is het beste bereikbaar per auto. De dichtsbijzijnde vlieghaven is Luik (55km). Het treinstation bevindt zich 10minuten wandelafstand van de start.

Komende van de E40 rijdt u richting Jalhay, afrit 8 naar Spa vanaf de E42.

Routebeschrijving

2. Programma en tijdsschema

Deze zijn onder voorbehoud en kunnen nog licht wijzigen.

Zaterdag 9 juni 2018
05:30 – 06:55 Opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers alle wedstrijden + materiaal controle
06:55 Start 50Mile (Tijdslimiet 15u)
07:00 Start 50km Longest Day
12:00 – 13:55 Opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers 13Mile Run en 20km Longest day
13.55 Start 13Mile (Tijdslimiet 3u30)
14:00 Start 20km Longest Day
19.00 Cutt Off 13Mile Spa
22.00 Cutt Off 50Mile Spa en Longest Day
22:00 Sluiting event

3. Deelnamepakket

Pakket
50 mile
13 mile
Uniek afgepijld parcours
Douches en kleedkamers
Gratis opslagplaats voor sportzakken (Niet bewaakt)
Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be
Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer)
Unieke Finishers medaille
-
Finishers shirt
-
Sweatband Compressport

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

De toeschouwers informatie wordt zo snel mogelijk vrijgegeven.

 

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedruimte en douches zijn ter plaatse beschikbaar in de Centre ADEPS “La Fraineuse”.

Adres : Avenue Amédée Hesse 41/A, 4900 Spa

6. Bevoorrading(en)

De bevoorradingsplaatsen worden zo snel mogelijk vrijgegeven.

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 2 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. 50 mile Spa op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

10. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®


DE 50 MILE SPA HEEFT 4 KWALIFICATIEPUNTEN
De 13 MILE SPA HEEFT GEEN KWALIFICATIEPUNTEN

De Ultra-Trail du Mont-Blanc® hanteert
voor kwalificatiewedstrijden vanaf 1 jan 2016 voor deelname aan de UTMB®, CCC® & TDS® en de OCC een nieuw puntensysteem. Deze punten worden bekomen door de formule :afstand (km) + hoogtemeters (m) / 100). Bv een wedstrijd van 55km met 2100m+ geeft 55 + 2100/100 = 76 punten = 3 kwalificatiepunten.

points2016eng

Hier kunt U het aantal nodige punten bekijken voor de huidige editie. De aanvraagprocedure vereist een gelopen GPX-file, die we op tracedetrail moeten opladen. Indien onze wedstrijd nog niet tussen de officiële kwalificatiewedstrijden op de site van UTMB staat, betekentdit dat we nog niet beschikken over een gelopen GPX van onze wedstrijd en onze aanvraag nog moeten indienen. Het aantal punten dat we aangeven op onze site is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor. Het is mogelijk dat we pas over een geschikte gpx beschikken NA onze wedstrijd. Dit levert geen enkel probleem op met de ITRA en max 2 weken NA onze wedstrijd zullen de punten officieel worden toegekend.

barema2016eng

1. Tijdslimieten

Wanneer de tijdslimiet niet gehaald wordt volgt een DSQ/DNF voor de trailer en wordt hij/zij uit de wedstrijd gehaald. De tijdslimieten zijn te vinden onder “informatie => bevoorradingen”.

2. Verplicht materiaal

Materiaal
50Mile
13Mile
Mobiele telefoon
Cup (Vb. ECO-Cup)
Watervoorraad
0,5l
0,25l
Hoofdlamp
wedstrijdduur >14u
-
Regenjas (water- & winddicht)
-
Fluitje
-
Wegwerpen vuilnis in de natuur
DSQ
DSQ

3. REGLEMENT

  1. Tijdslimieten – Aan elke bevoorradingspost hanteren we voor alle wedstrijden strenge tijdslimieten. Van zodra deze verstreken is wordt de afpijling weggehaald. Indien U deze niet haalt, wordt U verplicht om te stoppen en brengen we U terug naar de start/finish. De bevoorradingsposten zijn steeds in een dorp aan een café, brasserie of restaurant waar het aangenaam vertoeven zal zijn.
  2. Verplicht materiaal – indien U tijdens een controle niet het verplichte materiaal bij zich heeft, krijgt U een tijdstraf van 30minuten per ontbrekend item.
  3. De wedstrijd verlaten – Het is enkel mogelijk om de wedstrijd te verlaten aan één van de bevoorradingsposten. Het is niet toegestaan om de wedstrijd te verlaten tussen de bevoorradingsposten in. De organisatie is niet verantwoordelijk voor de trailer indien hij/zij de wedstrijd verlaat tussen de bevoorradingsposten in. Indien een trailer de wedstrijd wilt stopzetten, moet hij zich naar één van de bevoorradingsposten begeven.

Het vernieuwde parcours van de 50Mile en de 13Mile komt zo snel mogelijk online.

Radisson Blu Balmoral Spa

De golvende heuvels en groene bossen van de Ardennen zijn het perfecte decor voor een heerlijk rustig uitje. Het hotel is een landelijk toevluchtsoord maar ligt niet geïsoleerd, op maar 2 kilometer – 5 minuten rijden – van het treinstation, en bussen en taxi’s zijn ook volop beschikbaar. De locatie is ideaal voor golfers die willen spelen op de aangrenzende Royal Golf Club des Fagnes.

De kamers van deze accommodatie in Spa zijn modern ingericht en uitermate comfortabel, en verwennen gasten met een geweldig uitzicht op de vallei en handige voorzieningen, waaronder gratis snel draadloos internet en ons gratis ontbijtbuffet. Kies uit 106 kamers, waaronder 21 suites, allemaal rookvrij voor uw comfort én gezondheid. Aangrenzende kamers zijn op aanvraag beschikbaar.

Geniet van authentieke, regionale gerechten in Entre Terre et Mer, ons restaurant in dit viersterrenhotel in Spa. Op het menu van dit restaurant in Spa prijken verschillende lokale en regionale favorieten. Gasten kunnen ook elke ochtend profiteren van het gratis Super Breakfast Buffet van het hotel.

De bar van het hotel, L’Entre Temps, heeft een uitgebreide kaart met bier, wijn en cocktails. Het is ook een geweldige plek voor snacks en lichte maaltijden. ’s Zomers kunnen gasten genieten van een lunch in de openlucht op het terras.
Leg uzelf in de watten met verfrissende spabehandelingen, zonder het hotel te hoeven verlaten. Het rustgevende Balmoral Wellness Center beschikt over een sauna, Turks bad, zwembad en fitnessruimte, en biedt daarnaast verschillende spabehandelingen.

Meer informatie of reserveren :
website : https://www.radissonblu.com/nl/balmoralhotel-spa
email : reservations.spa@radissonblu.com
telefoon : +32.(0)87.79.21.41.

 

 

Silva Hotel-Balmoral

Het Silva Hotel Spa-Balmoral torent hoog boven de Vallei en het Meer van Warfaaz uit en bevindt zich op de dicht beboste heuvels van de Belgische Ardennen. Een bestemming op zich voor een ontspannen weekend weg, een luxe Spa-oase of een professionele, maar zeker ook relaxte vergaderlocatie.

Ons veelgeprezen hotel, dat onder particulier eigendom en beheer valt, met geweldig uitzicht en een hartverwarmend ontbijtbuffet, voldoet en overtreft met flexibiliteit en zorg alle verwachtingen van gasten.

De spectaculaire locatie van het Silva Hotel Spa-Balmoral ligt op slechts een aantal minuten van het wereldberoemde stadje Spa met de thermale baden en het befaamde Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps.

Meer informatie of reserveren :
website : www.silvahotelspabalmoral.be
email : katja.kleingeld@silvahotel.be
telefoon : +32.(0)87.79.32.50.

 

       

2017

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 17 augustus 2017 tot 28 mei 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk.  De prijzen zijn exclusief een administratiekost.

50 Mile
80km
Start: zaterdag 6.55
80km
2590m+
300 startplaatsen
2 bevoorradingen + extra waterposten
Tijdslimiet: 15u
59 euro tem 31 maart
69 euro vanaf 1 maart
13 Mile
NEW
Start: zaterdag 13.55
20km
970m+
UTMB® Punten : 0
300 startplaatsen
1 bevoorrading
Tijdslimiet: 3u30
20 euro tem 31 maa
23 euro vanaf 1 maart

 

MET DE STEUN VAN

Lamu
vayamundo
Dextro
Scott
chouffe
Polar
Foret Semois
nisramont
runnerslab
Petzl
Printdeal
Compressport