13 and 50MILE COMPRESSPORT SPA – 09.06.2018

Zaterdag 9 juni 2018 gaat de tweede editie van de COMPRESSPORT 50 mile SPA door. De COMPRESSPORT 100 Mile Spa deed in 2017 zijn intrede op de Belgische trailkalender 2017. Na de 100km trails van Trail des Fantômes 2014 en Trail des Trappistes 2016, werd er voor het eerst 60km toegevoegd. Tijdens de tweede editie kunnen enkel 4-ITRA-punten verzameld worden (kwalificatiepunten voor onder andere de UTMB) tijdens de 50Mile Spa. De start- en aankomstplaats ligt in het centrum van Spa, bekend omwille van de thermen. U kan er volop genieten van de vele terrasjes en op zondag is er zelfs een artisanale markt naast onze tent. Tijdens deze tweede editie gaat naast de 50Mile Spa, ook de nieuwe 13Mile door!

Wegens niet genoeg interesse en een gebrek aan vooraanmeldingen komt er GEEN 2de editie van de COMPRESSPORT 100 mile te Spa. De kortere afstanden van 13 mile ( 21km) en 50 mile ( 80km ) gaan uiteraard wel door. Het parcours van de 50 mile is helemaal veranderd tov 2017 en is er eentje om duimen en vingers bij af te likken.

  • Informatie
  • Reglement
  • PARCOURS
  • LOGEMENT
  • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres: Centrum Spa – Rue Delhasse.

Spa is het beste bereikbaar per auto. De dichtsbijzijnde vlieghaven is Luik (55km). Het treinstation bevindt zich 10minuten wandelafstand van de start.

Komende van de E40 rijdt u richting Jalhay, afrit 8 naar Spa vanaf de E42.

Routebeschrijving

2. Programma en tijdsschema

Deze zijn onder voorbehoud en kunnen nog licht wijzigen.

Zaterdag 9 juni 2018
05:30 – 06:55 Opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers alle wedstrijden + materiaal controle
06:55 Start 50Mile (Tijdslimiet 15u)
07:00 Start 50km Longest Day
12:00 – 13:55 Opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers 13Mile Run en 20km Longest day
13.55 Start 13Mile (Tijdslimiet 3u30)
14:00 Start 20km Longest Day
19.00 Cutt Off 13Mile Spa
22.00 Cutt Off 50Mile Spa en Longest Day
22:00 Sluiting event

3. Deelnamepakket

Pakket
50 mile
13 mile
Uniek afgepijld parcours
Douches en kleedkamers
Gratis opslagplaats voor sportzakken (Niet bewaakt)
Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be
Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer)
Finishers shirt
-
Buff Compressport

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

De toeschouwers informatie wordt zo snel mogelijk vrijgegeven.

 

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedruimte en douches zijn ter plaatse beschikbaar in de Centre ADEPS “La Fraineuse”.

Adres : Avenue Amédée Hesse 41/A, 4900 Spa

6. Bevoorrading(en)

De bevoorradingsplaatsen worden zo snel mogelijk vrijgegeven.

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 2 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. 50 mile Spa op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

10. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®


DE 50 MILE SPA HEEFT 4 KWALIFICATIEPUNTEN
De 13 MILE SPA HEEFT GEEN KWALIFICATIEPUNTEN

ITRA® en/of UTMB® - punten.

ITRA® hanteert voor kwalificatiewedstrijden voor deelname aan bijvoorbeeld de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC® vanaf 1 jan 2019 een nieuw puntensysteem.

De ITRA-punten worden onderverdeeld in verschillende categorieën die worden bepaald afhankelijk van de Km-effort van een wedstrijd. De Km-effort van een wedstrijd wordt dan weer bekomen door de  formule : afstand (km) + (hoogtemeters (m) / 100).
Voorbeeld: Een wedstrijd van 55km met 2000m+ geeft 50 + 2000/100 = 70Km-effort. Dit komt overeen met caterorie S (Km-effort tussen 45 en 74) dewelke zal resulteren in 2 ITRA®-punten.
In vergelijking met het huidige systeem zullen de categorieën een andere oververdeling krijgen en zullen deze beschreven worden gaande van XXS tot XXL.

Vanaf 1 Maart 2018 worden alle wedstrijden die voldoen aan de ITRA-voorwaarden reeds ingedeeld in bovenstaande categorieën. De toewijzing van de ITRA-punten in 2018 gebeurt echter nog zoals de huidige methode hieronder, dit tot en met 31/12/2018. Vanaf 2019 zal het nieuwe systeem dus volledig in werking treden.


Meer informatie omtrent het nieuwe puntensysteem en de definitie van trailrunning volgens ITRA vindt u hier.

In de tabel hieronder vindt u hoeveel ITRA® en/of UTMB®-punten vereist worden om deel te nemen aan de loterij van wedstrijden als de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC®.


ITRA®-punten vs UTMB®-punten

ITRA-punten:

Om ITRA®-punten te bekomen moet een organisatie deze wedstrijd aanvragen bij ITRA®. De ITRA® bekijkt deze aanvraag en berekent het aantal ITRA®-punten op basis van de aangevraagde gpx van het parcours. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, zullen deze ITRA®-punten aan deze wedstrijd toegekend worden. Iedereen die vervolgens de finish bereikt in deze wedstrijd zal het vooropgestelde aantal ITRA®-punten toegewezen krijgen. De loper zelf zal hiervoor dus niets speciaals moeten doen, al is het wel aan te raden om een account aan te maken op http://itra.run

UTMB®- punten:

Eerder genoemde ITRA®-punten worden pas UTMB®-punten wanneer de organisatie niet enkel een aanvraag indient bij de ITRA®, maar vervolgens ook een aanvraag indient bij de organisatie van de UTMB®. Indien deze aanvraag door de UTMB® wordt goedgekeurd zal deze wedstijd (+- 10 dagen na deze aanvraag) verschijnen in de lijst van de UTMB®-races die voldoen aan de voorwaarden.

Het aantal punten dat we aangeven op onze website is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor.

Toewijzing van de punten aan een loper.

Zoals eerder reeds beschreven worden de punten toegekend aan iedereen die de finish bereikt in deze wedstrijd, binnen de vooropgestelde tijdslimiet. Pas nadat de resultaten officieel zijn, kunnen deze aan de ITRA® overgemaakt worden.
ITRA® verwerkt de resultaten en kent punten toe aan elke gefinishte deelnemer binnen de vooropgestelde tijd door de organisator.
Afhankelijk van de drukte kan dit één tot meerdere weken duren.

1. Tijdslimieten

Wanneer de tijdslimiet niet gehaald wordt volgt een DSQ/DNF voor de trailer en wordt hij/zij uit de wedstrijd gehaald. De tijdslimieten zijn te vinden onder “informatie => bevoorradingen”.

2. Verplicht materiaal

Materiaal
50Mile
13Mile
Mobiele telefoon
Cup (Vb. ECO-Cup)
Watervoorraad
0,5l
0,25l
Hoofdlamp
wedstrijdduur >14u
-
Regenjas (water- & winddicht)
-
Fluitje
-
Wegwerpen vuilnis in de natuur
DSQ
DSQ

3. REGLEMENT

  1. Tijdslimieten – Aan elke bevoorradingspost hanteren we voor alle wedstrijden strenge tijdslimieten. Van zodra deze verstreken is wordt de afpijling weggehaald. Indien U deze niet haalt, wordt U verplicht om te stoppen en brengen we U terug naar de start/finish. De bevoorradingsposten zijn steeds in een dorp aan een café, brasserie of restaurant waar het aangenaam vertoeven zal zijn.
  2. Verplicht materiaal – indien U tijdens een controle niet het verplichte materiaal bij zich heeft, krijgt U een tijdstraf van 30minuten per ontbrekend item.
  3. De wedstrijd verlaten – Het is enkel mogelijk om de wedstrijd te verlaten aan één van de bevoorradingsposten. Het is niet toegestaan om de wedstrijd te verlaten tussen de bevoorradingsposten in. De organisatie is niet verantwoordelijk voor de trailer indien hij/zij de wedstrijd verlaat tussen de bevoorradingsposten in. Indien een trailer de wedstrijd wilt stopzetten, moet hij zich naar één van de bevoorradingsposten begeven.

De parcoursen kunnen hieronder interactief geraadpleegd worden door te klikken op het gewenste icoon
(u heeft een login nodig van Trace De Trail).
De parcoursen kan u hier downloaden vanaf 10dagen voor de wedstrijd.

Radisson Blu Balmoral Spa

De golvende heuvels en groene bossen van de Ardennen zijn het perfecte decor voor een heerlijk rustig uitje. Het hotel is een landelijk toevluchtsoord maar ligt niet geïsoleerd, op maar 2 kilometer – 5 minuten rijden – van het treinstation, en bussen en taxi’s zijn ook volop beschikbaar. De locatie is ideaal voor golfers die willen spelen op de aangrenzende Royal Golf Club des Fagnes.

De kamers van deze accommodatie in Spa zijn modern ingericht en uitermate comfortabel, en verwennen gasten met een geweldig uitzicht op de vallei en handige voorzieningen, waaronder gratis snel draadloos internet en ons gratis ontbijtbuffet. Kies uit 106 kamers, waaronder 21 suites, allemaal rookvrij voor uw comfort én gezondheid. Aangrenzende kamers zijn op aanvraag beschikbaar.

Geniet van authentieke, regionale gerechten in Entre Terre et Mer, ons restaurant in dit viersterrenhotel in Spa. Op het menu van dit restaurant in Spa prijken verschillende lokale en regionale favorieten. Gasten kunnen ook elke ochtend profiteren van het gratis Super Breakfast Buffet van het hotel.

De bar van het hotel, L’Entre Temps, heeft een uitgebreide kaart met bier, wijn en cocktails. Het is ook een geweldige plek voor snacks en lichte maaltijden. ’s Zomers kunnen gasten genieten van een lunch in de openlucht op het terras.
Leg uzelf in de watten met verfrissende spabehandelingen, zonder het hotel te hoeven verlaten. Het rustgevende Balmoral Wellness Center beschikt over een sauna, Turks bad, zwembad en fitnessruimte, en biedt daarnaast verschillende spabehandelingen.

Meer informatie of reserveren :
website : https://www.radissonblu.com/nl/balmoralhotel-spa
email : reservations.spa@radissonblu.com
telefoon : +32.(0)87.79.21.41.

 

 

Silva Hotel-Balmoral

Het Silva Hotel Spa-Balmoral torent hoog boven de Vallei en het Meer van Warfaaz uit en bevindt zich op de dicht beboste heuvels van de Belgische Ardennen. Een bestemming op zich voor een ontspannen weekend weg, een luxe Spa-oase of een professionele, maar zeker ook relaxte vergaderlocatie.

Ons veelgeprezen hotel, dat onder particulier eigendom en beheer valt, met geweldig uitzicht en een hartverwarmend ontbijtbuffet, voldoet en overtreft met flexibiliteit en zorg alle verwachtingen van gasten.

De spectaculaire locatie van het Silva Hotel Spa-Balmoral ligt op slechts een aantal minuten van het wereldberoemde stadje Spa met de thermale baden en het befaamde Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps.

Meer informatie of reserveren :
website : www.silvahotelspabalmoral.be
email : katja.kleingeld@silvahotel.be
telefoon : +32.(0)87.79.32.50.

 

       

2017

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 17 augustus 2017 tot 28 mei 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk.  De prijzen zijn exclusief een administratiekost.

50 Mile
80km
Start: zaterdag 6.55
80km
2330m+
300 startplaatsen
2 bevoorradingen + extra waterposten
Tijdslimiet: 15u
59 euro tem 31 maart
69 euro vanaf 1 maart
13 Mile
NEW
Start: zaterdag 13.55
20km
723m+
UTMB® Punten : 0
300 startplaatsen
1 bevoorrading
Tijdslimiet: 3u30
20 euro tem 31 maa
23 euro vanaf 1 maart

 

MET DE STEUN VAN

chouffe
Foret Semois
Polar
Lamu
Scott
Printdeal
Dextro
Marcassou
Petzl
runnerslab
Compressport
vayamundo
nisramont