TRAIL DES FANTÔMES WINTER EDITIE – 27.01.2019

De tweede editie van de Trail des Fantômes winter editie zal doorgaan op zondag 27 januari met start en finish op Place du Bronze te La Roche-en-Ardenne. Na het succes van vorig jaar breiden we wat verder uit en bieden we jullie de keuze uit 3 afstanden: 12km, 17km en 25km. We hebben ook weer een pittige “Scott Enduro Segment”: een apart getimed segment waarop eens stevig geknald kan worden.

  • Informatie
  • PARCOURS / BEVOORRADING
  • LOGEMENT
  • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Start/finish: place du Bronze, la Roche-en-Ardenne

Klik hier om de kaart te bekijken in Google Maps.

2. Programma en tijdsschema

09.00 – Opening wedstrijdsecretariaat – afhalen borstnummers
10.00 – Start Trail des Fantômes – WINTER EDITION 25km
10.30 – Start Trail des Fantômes – WINTER EDITION 17km
11.45 – Start Trail des Fantômes – WINTER EDITION 12km

3. Deelnamepakket

  • Uniek afgepijld parcours door een prachtig stuk Ardennen
  • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op deze site
  • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer)
  • Exclusive Polar winter buff “Trail des fantômes”

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

De brug van Maboge is een echte hotspot, op 100m van de kerk passeren de lopers er -afhankelijk van de afstand- twee of drie keer.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Douches zijn aanwezig op 15min van de finish.

Er is een bewaring sporttassen voorzien.

6. Tijdslimieten

12km: 3u – finishen tem 14u45
17km: 4u – finishen tem 14u30
25km: 5u – finishen tem 15u00

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. De Trail des Fantômes op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

De start en finish zijn gelegen op Place du Bronze te La Roche-en-Ardenne

12km: eindbevoorrading
17km: bevoorrading na 11km en eindbevoorrading
25km: bevoorrading na 11km en eindbevoorrading

De markering van de route(s) gebeurt enkel en alleen met fluo borden.

Opgelet! Wij zijn een Bekerloze organisatie – klik voor meer info

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Hotel Floreal

In La-Roche-en-Ardenne ligt het prachtige Floreal hotel. Deze strekt zich uit over 4 hectaren ongerepte natuur, langs de oevers van de Ourthe. Het domein biedt tal van gratis activiteiten in de buitenlucht, zoals minigolf, een zwembad (juli en augustus), petanque, multisporten, en meerdere speeltuinen in functie van de leeftijd van de kinderen. Met zijn bowlingbanen en dansavonden, biedt Floreal La Roche-en-Ardenne zijn gasten de perfecte combinatie van ontspanning, sport, entertainment, culturele bezoeken en een verfijnde keuken.

floreal

3. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

4. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

5. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

6. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

7. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

8. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

2018

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 augustus 2018 tot  14 januari 2019 of tot alle plaatsen ingenomen zijn.

Indien u zich inschrijft, verklaart u zich automatisch akkoord met onze algemene en annuleringsvoorwaarden.

12 Km
Start 11.45
Hoogtemeters 420m+
eindbevoorrading
16 euro tem 30 nov
19 euro vanaf 1 dec
17 Km
Start 10.30
Hoogtemeters 520m+
1 bevoorrading & eindbevoorrading
20 euro tem 30 nov
23 euro vanaf 1 dec
25 Km
Start 10.00
Hoogtemeters 650m+
1 bevoorrading & eindbevoorrading
25 euro tem 30 nov
28 euro vanaf 1 dec

ZO WAS TRAIL DES FANTÔMES WINTER EDITIE 2018

MET DE STEUN VAN

Lamu
Printdeal
Natuur & Bos
Petzl
chouffe
nisramont
Compressport
Scott
vayamundo
runnerslab
Foret Semois
Marcassou