TRAIL DES FANTÔMES WINTER EDITIE 2018

De 1ste editie van de Trail des Fantômes Winter editie zit erop! De 329 deelnemers konden genieten van een uitdagend parcours met een beetje sneeuw en vooral veel modder. Hopelijk zien we jullie volgend jaar terug! De downhill richting Maboge deed tijdens de trail dienst als het eerste “Scott Enduro Segment”: een apart getimed segment dat vanaf nu regelmatig zal opduiken in onze trails. Een impressie van deze spectaculaire sectie op de facebookpagina van Scott Benelux. Het waren Vincent Siringo bij de heren en Tahnee Daman bij de dames die zich het snelste naar beneden stortten.

Hieronder en op onze facebookpagina vindt u een selectie van enkele sfeerfoto’s. De overige foto’s van PictureLore vindt u hier. Bekijk hier nog meer foto’s van de start, onderweg en aan de aankomst (met dank aan Anne Neys). Ook de foto’s op de pagina van Vinrouxh zijn zeker de moeite. De volledige uitslagen van de trail én van het Scott Enduro Segment zijn terug te vinden op onze uitslagenpagina via de link hieronder.

TRAIL DES FANTÔMES WINTER EDITIE – 03.02.2018

De eerste editie van de Trail des Fantômes winter editie ( met of zonder sneeuw ) zal doorgaan op zaterdag 3 feb met start en finish – net zoals in de zomer – aan kasteel de Floreal te La Roche-en-ardenne. Er staat slechts 1 afstand op het programma : een 21km met 874m+ hoogtemeters. De looprichting is tegengesteld aan de zomereditie, wat zeker en vast voor een andere beleving zal zorgen.

Ter info : de voorbije 5 jaar lag er 4 x sneeuw het eerste weekend van februari…

De inschrijvingen starten op 20 December.

  • Informatie
  • PARCOURS / BEVOORRADING
  • LOGEMENT
  • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres : Hotel Floreal – Avenue de Villez 6 – 6980 La Roche en Ardenne. Volg de borden richting Houffalize.

Klik hier om de map te bekijken in Google Maps.

2. Programma en tijdsschema

9.00 – Opening wedstrijdsecretariaat Floreal–> afhalen borstnummers
11:00 Start Trail des Fantômes – WINTER EDITION 21km

3. Deelnamepakket

  • Uniek afgepijld parcours door een prachtig stuk Ardennen.
  • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op deze site
  • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer).
  • Exclusive Polar winter buff ” Trail des fantômes”

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

De brug van Maboge is een echte hotspot, op 100m van de kerk passeren de lopers er 2 x en is er een grote bevoorradingspost voorzien rechtover de kerk

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Douches zijn aanwezig op 30m van de finish.

Er is een bewaring sporttassen voorzien in de Floreal

6. Tijdslimieten

21 km : 4u – finish tem 15u

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. De Trail des Fantômes op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

De start en finish zijn gelegen in de achtertuin van Hotel Floreal te La Roche en Ardenne

Rechtover de kerk van Maboge is er 1 grote bevoorradingpost met warme bouillon, energiedrank, cake, pannenkoeken etc. Deze post is heel makkelijk te bereiken met de auto.

De markering van de route(s) gebeurt enkel en alleen met fluo oranje borden ( zie hieronder voor afbeelding )

Opgelet ! Wij zijn een Bekerloze organisatie – klik voor meer info

 

21 Km
874m+
Hoogtemeters 874m+
Bevoorrading
na 11km
90% offroad

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Hotel Floreal

In La-Roche-en-Ardenne ligt het prachtige Floreal hotel. Deze strekt zich uit over 4 hectaren ongerepte natuur, langs de oevers van de Ourthe. Het domein biedt tal van gratis activiteiten in de buitenlucht, zoals minigolf, een zwembad (juli en augustus), petanque, multisporten, en meerdere speeltuinen in functie van de leeftijd van de kinderen. Met zijn bowlingbanen en dansavonden, biedt Floreal La Roche-en-Ardenne zijn gasten de perfecte combinatie van ontspanning, sport, entertainment, culturele bezoeken en een verfijnde keuken.

floreal

3. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

4. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

5. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

6. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

7. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

8. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

2018

Uitslag 21km – 330 starters

SCHRIJF JE IN

De inschrijvingen voor de Trail des Fantômes editie 2019 gaan zo spoedig mogelijk open.

21 Km
Start 11.00
Hoogtemeters 874m+
1 bevoorrading
25 euro tem 31 dec
28 euro vanaf 1 jan
30 euro vanaf 23 jan
Bekijk PARCOURS
inclusief hoogteprofiel

MET DE STEUN VAN

Marcassou
vayamundo
Lamu
Compressport
Dextro
Scott
chouffe
Printdeal
Petzl
nisramont
Foret Semois
Polar
runnerslab