TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE – 22.06.2019

Op 22 juni 2019 gaat de vierde editie van de Trail d’Orval Florenville door. Lopers hebben de keuze uit 5 verschillende afstanden (11/19/28/38/53km) dwars doorheen de Gaume. Via de Semois gaat het via de Epioux naar Suxy en Chiny. Bij terugkomst in Florenville worden alle lopers beloond met een – hoe kan het ook anders – lekkere trappist naar keuze.

 

 • Informatie
 • PARCOURS
 • LOGEMENT
 • Uitslagen
 • Foto's

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres : Rue du Chateau, 8620 Florenville

2. Programma en tijdsschema

22 juni 2019

07:30 – 16:00 Afhalen startnummers
09:00 Start 53 km Trail d’Orval Florenville
10:00 Start 38 km Trail d’Orval Florenville
12:00 Start 28 km Trail d’Orval Florenville
14:00 Start 19 km Trail d’Orval Florenville
16:00 Start 11 km Trail d’Orval Florenville

Opgelet: Het tijdsschema is nog niet definitief en wijzigingen zijn nog mogelijk.

Prijsuitreiking Heren Overall en Dames Overall meteen na de finish van de top 3.

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepijld parcours door prachtige Gaume streek
 • Douches en kleedkamers
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op deze website onder het tabblad uitslagen
 • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer).
 • Er is een medaille voorzien voor alle finishers
 • Gratis degustatie “Trappistes” aan de aankomst
 • Voor een kleine meerprijs van 10 euro kan u (bij uw inschrijving) dit unieke coolmax Trail d’Orval running shirt aankopen.


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Na de wedstrijd kan u douchen in de camping La Rosière op wandelafstand van de trail. Er zijn kleedkamers met douches voorzien.
Adres : Rive gauche de la Semois – B-6820 Florenville.

Men kan ook zijn sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttas” in de grote tent. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

5. Tijdslimieten

Aankomst vóór 18:00 voor alle afstanden.

6. Bevoorrading(en)

Trail d’Orval Florenville 11km : 1 bevoorrading na km6,2. (Rue de la Forêt N85)

Trail d’Orval Florenville 19km : 1 bevoorrading na km10,2 (Epioux Nord)

Trail d’Orval Florenville 28km : 2 bevoorradingen na km9,9 (Epioux Sud) en km19,5 (Epioux Nord)

Trail d’Orval Florenville 38km : 3 bevoorradingen na km9,9 (Epioux Sud), km19,5 (Epioux Nord) en km29,3 (Chiny)

Trail d’Orval Florenville 53km : 4 bevoorradingen na km9,9 (Epioux Sud), km19,5 (Epioux Nord), km30 en km44,3 (Chiny)

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. De Trail d'Orval Florenville op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

10. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®

DE 28KM  HEEFT 1 KWALIFICATIE PUNT
DE 38KM HEEFT 2 KWALIFICATIE PUNTEN
DE 53KM HEEFT 3 KWALIFICATIE PUNTEN

ITRA® en/of UTMB® - punten.

ITRA® hanteert voor kwalificatiewedstrijden voor deelname aan bijvoorbeeld de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC® vanaf 1 jan 2019 een nieuw puntensysteem.

De ITRA-punten worden onderverdeeld in verschillende categorieën die worden bepaald afhankelijk van de Km-effort van een wedstrijd. De Km-effort van een wedstrijd wordt dan weer bekomen door de  formule : afstand (km) + (hoogtemeters (m) / 100).
Voorbeeld: Een wedstrijd van 55km met 2000m+ geeft 50 + 2000/100 = 70Km-effort. Dit komt overeen met caterorie S (Km-effort tussen 45 en 74) dewelke zal resulteren in 2 ITRA®-punten.
In vergelijking met het huidige systeem zullen de categorieën een andere oververdeling krijgen en zullen deze beschreven worden gaande van XXS tot XXL.

Vanaf 1 Maart 2018 worden alle wedstrijden die voldoen aan de ITRA-voorwaarden reeds ingedeeld in bovenstaande categorieën. De toewijzing van de ITRA-punten in 2018 gebeurt echter nog zoals de huidige methode hieronder, dit tot en met 31/12/2018. Vanaf 2019 zal het nieuwe systeem dus volledig in werking treden.


Meer informatie omtrent het nieuwe puntensysteem en de definitie van trailrunning volgens ITRA vindt u hier.

In de tabel hieronder vindt u hoeveel ITRA® en/of UTMB®-punten vereist worden om deel te nemen aan de loterij van wedstrijden als de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC®.


ITRA®-punten vs UTMB®-punten

ITRA-punten:

Om ITRA®-punten te bekomen moet een organisatie deze wedstrijd aanvragen bij ITRA®. De ITRA® bekijkt deze aanvraag en berekent het aantal ITRA®-punten op basis van de aangevraagde gpx van het parcours. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, zullen deze ITRA®-punten aan deze wedstrijd toegekend worden. Iedereen die vervolgens de finish bereikt in deze wedstrijd zal het vooropgestelde aantal ITRA®-punten toegewezen krijgen. De loper zelf zal hiervoor dus niets speciaals moeten doen, al is het wel aan te raden om een account aan te maken op http://itra.run

UTMB®- punten:

Eerder genoemde ITRA®-punten worden pas UTMB®-punten wanneer de organisatie niet enkel een aanvraag indient bij de ITRA®, maar vervolgens ook een aanvraag indient bij de organisatie van de UTMB®. Indien deze aanvraag door de UTMB® wordt goedgekeurd zal deze wedstijd (+- 10 dagen na deze aanvraag) verschijnen in de lijst van de UTMB®-races die voldoen aan de voorwaarden.

Het aantal punten dat we aangeven op onze website is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor.

Toewijzing van de punten aan een loper.

Zoals eerder reeds beschreven worden de punten toegekend aan iedereen die de finish bereikt in deze wedstrijd, binnen de vooropgestelde tijdslimiet. Pas nadat de resultaten officieel zijn, kunnen deze aan de ITRA® overgemaakt worden.
ITRA® verwerkt de resultaten en kent punten toe aan elke gefinishte deelnemer binnen de vooropgestelde tijd door de organisator.
Afhankelijk van de drukte kan dit één tot meerdere weken duren.

Hieronder kunt u binnenkort doorklikken naar de interactieve parcours kaarten met aanduiding van de locaties van de bevoorradingsposten.

1. Florenville-sur-Semois

SI FLORENVILLE logoFlorenville-sur-Semois is een zeer populaire toeristische stad. Het is gelegen aan de rand van de Semois en in de buurt van de abdij van Orval. Camping “La Rosière” verwelkomt u in zijn groene omgeving. (Ter plaatse: verwarmd buitenzwembad, enkel toegankelijk in juli en augustus). Deelnemers die overnachten ontvangen een korting van 15% op hun verblijf. Douches zijn beschikbaar door middel van een jeton van €1,00. Opgelet: Wij verhuren enkel staanplaatsen. Mensen dienen zelf hun tent, caravan of mobilehome te gebruiken.
Tel. camping : 061/31.19.37

Tal van bewegwijzerde wandel- en MTB-routes zijn beschikbaar. Ook om te kayakken en te vissen zijn tal van mogelijkheden beschikbaar. Daarnaast verwelkomen vele winkels (open op zondag) en horeca zaken u in een ontspannen en vriendelijke sfeer.

Voor meer informatie: S.I. Florenville-sur-Semois ASBL
Esplanade du Panorama, 1 – 6820 Florenville – Tél. + 32 (0) 61 31 12 29 – Mail : siflorenville@skynet.be
Dagelijks geopend van 9 uur tot 18 uur. Zon- en feestdagen: 10u tot 17 uur. Gesloten op 25/12 en 01/01.

2. La Châtelaine & Aux Chevaliers

La Chatelaine

La Châtelaine et aux Chevaliers / Grand Place Province-Luxembourg / Hôtel / Hôtels by CityPlug.beWij heten u welkom in het oudste gedeelte van het gebouw, waar u de charme van weleer terugvindt maar waar de nodige aanpassingen werden gedaan om te voldoen aan de moderne noden van deze tijd. Vandaag bestaat onze accommodatie uit 16 kamers allen uitgerust met een badkamer, wc, telefoon en TV. Of u nu op doorreis bent of langer bij ons verblijft; onze uitnodigende lounges, een groot buiten terras en een grote afgesloten veranda zuidelijk gericht met zicht op la Grande Place van het dorp, zijn ter uwer beschikking. Het restaurant is een groene oase met zicht op de prachtige tuin. Wij serveren u hier de heerlijkste maaltijden en streekproducten.

www.chatelaine.be

Aux Chevaliers

La Châtelaine et aux Chevaliers / Grand Place Province-Luxembourg / Hôtel / Hôtels by CityPlug.beVoor een verblijf gebaseerd op: ‘overnachting + ontbijt’ of ‘halfpension’, hebben wij 8 kleine appartementen. U beschikt dan over een slaapkamer, badkamer met wc, een kleine woonkamer met tv en telefoon, een eethoek en een kitchenette met koelkast en koffiezet. Op eenvoudig verzoek kunnen wij u bijkomend keukenmateriaal bezorgen. Deze formule is ideaal voor korte verblijven van gezinnen. (4 appartementen voor 4 personen, 2 appartementen voor 3 personen en 2 appartementen voor 2 personen.)

www.chatelaine.be

2018

Uitslagen 2018 – 11km – 354 starters – pdf
Uitslagen 2018 – 19km – 432 starters – pdf
Uitslagen 2018 – 28km – 304 starters – pdf
Uitslagen 2018 – 38km – 155 starters – pdf
Uitslagen 2018 – 53km – 146 starters – pdf

2017

Uitslagen 2017 – 11km – 184 starters
Uitslagen 2017 – 19km – 334 starters
Uitslagen 2017 – 28km – 258 starters
Uitslagen 2017 – 38km – 145 starters
Uitslagen 2017 – 53km – 167 starters

2016

Uitslagen 2016 – 18km – 603 starters
Uitslagen 2016 – 28km – 521 starters
Uitslagen 2016 – 39km – 322 starters
Uitslagen 2016 – 55km – 306 starters
Uitslagen 2016 – 100km – 140 starters

Sportograf

SPORTOGRAF.COM zal op het event aanwezig zijn voor het nemen van foto’s. Na afloop van het event worden de foto’s zo spoedig mogelijk online geplaatst waar ze bekeken en eventueel besteld kunnen worden. Vul hieronder uw startnummer in en krijg meteen een selectie van jou persoonlijke foto’s te zien.

   Startnummer:
                

INSCHRIJVINGEN TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 11 november 2018 tot 16 juni 2019 of tot alle plaatsen ingenomen zijn.  De prijzen zijn exclusief een administratiekost

11 Km
Start 15.00
Hoogtemeters 300m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
2 rivier oversteken
400 startplaatsen
15 euro tem 1 jan
17 euro tem 31 mrt
19 euro vanaf 1 apr

inschrijfknop

19 Km
Start 14.00
Hoogtemeters 570m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
2 rivier oversteken
500 startplaatsen
19 euro tem 1 jan
21 euro tem 31 mrt
23 euro vanaf 1 apr

inschrijfknop

28 Km
UTMB
Start 12.00
Hoogtemeters 850m+
2 bevoorradingen
3 rivier oversteken
500 startplaatsen
22 euro tem 1 jan
24 euro tem 31 mrt
26 euro vanaf 1 apr

inschrijfknop[

38 Km
UTMB
Start 10.00
Hoogtemeters 1090m+
3 bevoorradingen
3 rivier oversteken
400 startplaatsen
26 euro tem 1 jan
28 euro tem 31 mrt
30 euro vanaf 1 apr

inschrijfknop

53 Km
UTMB
Start 09.00
Hoogtemeters 1470m+
4 bevoorradingen
3 rivier oversteken
400 startplaatsen
35 euro tem 1 jan
37 euro tem 31 mrt
39 euro vanaf 1 apr

inschrijfknop

ZO WAS DE TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE 2018


ZO WAS DE TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE 2017

ZO WAS DE TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE 2016

MET DE STEUN VAN

Lamu
Foret Semois
nisramont
Petzl
chouffe
Compressport
Scott
Natuur & Bos
vayamundo
Printdeal
Marcassou
runnerslab