TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE – 23.06.2018

Op 23 juni 2018 gaat de derde editie van de Trail d’Orval Florenville door. Lopers hebben de keuze uit 5 verschillende afstanden (11/19/28/38/53km) dwars doorheen de Gaume. Via de Semois gaat het via de Epioux naar Suxy en Chiny. Bij terugkomst in Florenville worden alle lopers beloond met een – hoe kan het ook anders – lekkere trappist naar keuze.

 • Informatie
 • PARCOURS
 • LOGEMENT
 • Uitslagen
 • Foto's

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres : Place Albert 1er à Florenville. Op de grote markt van Florenville staat de grote Trappistentent. Parking délestage, rue du miroir in Florenville (Aangegeven vanaf het stadscentrum. Het is ten strengste verboden om zich in het centrum te parkeren. Er kunnen boetes gegeven worden.

2. Programma en tijdsschema

23 juni 2018

07:30 – 15:00 Afhalen startnummers
09:00 Start 53 km Trail d’Orval Florenville
10:00 Start 38 km Trail d’Orval Florenville
12:00 Start 28 km Trail d’Orval Florenville
14:00 Start 19 km Trail d’Orval Florenville
15:00 Start 11 km Trail d’Orval Florenville

Prijsuitreiking Heren Overall en Dames Overall meteen na de finish van de top 3.

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepijld parcours door prachtige Gaume streek
 • Douches en kleedkamers
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op deze website onder het tabblad uitslagen
 • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer).
 • Buff
 • Gratis degustatie “Trappistes” aan de aankomst
 • Voor een kleine meerprijs van 9 euro kan u (bij uw inschrijving) dit unieke coolmax Trail d’Orval running shirt aankopen.


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Na de wedstrijd kan u douchen in de camping La Rosière op wandelafstand van de trail. Er zijn kleedkamers met douches voorzien.
Adres : Rive gauche de la Semois – B-6820 Florenville.

Men kan ook zijn sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttas” in de grote tent. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

5. Tijdslimieten

11 km : aankomst voor 18:00
19 km : aankomst voor 18:00
28 km: aankomst voor 18:00
38 km: aankomst voor 18:00
53 km : aankomst voor 18:00

6. Bevoorrading(en)

Trail d’Orval Florenville 11km : 1 bevoorrading na km6,2. (Rue de la Forêt N85)

Trail d’Orval Florenville 19km : 1 bevoorrading na km10,2 (Epioux Nord)

Trail d’Orval Florenville 28km : 2 bevoorradingen na km9,9 (Epioux Sud) en km19,5 (Epioux Nord)

Trail d’Orval Florenville 38km : 3 bevoorradingen na km9,9 (Epioux Sud), km19,5 (Epioux Nord) en km29,3 (Chiny)

Trail d’Orval Florenville 53km : 4 bevoorradingen na km9,9 (Epioux Sud), km19,5 (Epioux Nord), km30 en km44,3 (Chiny)

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 2 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. De Trail d'Orval Florenville op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

10. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®

DE 28KM  HEEFT 1 KWALIFICATIE PUNT
DE 38KM HEEFT 2 KWALIFICATIE PUNTEN
DE 53KM HEEFT 2 KWALIFICATIE PUNTEN

De Ultra-Trail du Mont-Blanc® hanteert
voor kwalificatiewedstrijden vanaf 1 jan 2016 voor deelname aan de UTMB®, CCC® & TDS® en de OCC een nieuw puntensysteem. Deze punten worden bekomen door de formule :afstand (km) + hoogtemeters (m) / 100). Bv een wedstrijd van 55km met 2100m+ geeft 55 + 2100/100 = 76 punten = 3 kwalificatiepunten.

points2016eng

Hier kunt U het aantal nodige punten bekijken voor de huidige editie. De aanvraagprocedure vereist een gelopen GPX-file, die we op tracedetrail moeten opladen. Indien onze wedstrijd nog niet tussen de officiële kwalificatiewedstrijden op de site van UTMB staat, betekentdit dat we nog niet beschikken over een gelopen GPX van onze wedstrijd en onze aanvraag nog moeten indienen. Het aantal punten dat we aangeven op onze site is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor. Het is mogelijk dat we pas over een geschikte gpx beschikken NA onze wedstrijd. Dit levert geen enkel probleem op met de ITRA en max 2 weken NA onze wedstrijd zullen de punten officieel worden toegekend.

barema2016eng

Hieronder kunt U doorklikken naar de interactieve parcours kaarten met aanduiding van de locaties van de bevoorradingsposten. Tevens kunt U daar ook de GPX-bestanden downloaden ( hiervoor moet U wel eerst éénmalig een account aanmaken bij tracedetrail) De parcoursen zijn voor 95% toegankelijk buiten het wedstrijdgebeuren. Gelieve het privé domein te respecteren buiten het wedstrijdgebeuren aub.

1. Florenville-sur-Semois

SI FLORENVILLE logoFlorenville-sur-Semois is een zeer populaire toeristische stad. Het is gelegen aan de rand van de Semois en in de buurt van de abdij van Orval. Camping “La Rosière” verwelkomt u in zijn groene omgeving. (Ter plaatse: verwarmd buitenzwembad, enkel toegankelijk in juli en augustus). Deelnemers die overnachten ontvangen een korting van 15% op hun verblijf. Douches zijn beschikbaar door middel van een jeton van €1,00. Opgelet: Wij verhuren enkel staanplaatsen. Mensen dienen zelf hun tent, caravan of mobilehome te gebruiken.
Tel. camping : 061/31.19.37

Tal van bewegwijzerde wandel- en MTB-routes zijn beschikbaar. Ook om te kayakken en te vissen zijn tal van mogelijkheden beschikbaar. Daarnaast verwelkomen vele winkels (open op zondag) en horeca zaken u in een ontspannen en vriendelijke sfeer.

Voor meer informatie: S.I. Florenville-sur-Semois ASBL
Esplanade du Panorama, 1 – 6820 Florenville – Tél. + 32 (0) 61 31 12 29 – Mail : siflorenville@skynet.be
Dagelijks geopend van 9 uur tot 18 uur. Zon- en feestdagen: 10u tot 17 uur. Gesloten op 25/12 en 01/01.

2. La Châtelaine & Aux Chevaliers

La Chatelaine

La Châtelaine et aux Chevaliers / Grand Place Province-Luxembourg / Hôtel / Hôtels by CityPlug.beWij heten u welkom in het oudste gedeelte van het gebouw, waar u de charme van weleer terugvindt maar waar de nodige aanpassingen werden gedaan om te voldoen aan de moderne noden van deze tijd. Vandaag bestaat onze accommodatie uit 16 kamers allen uitgerust met een badkamer, wc, telefoon en TV. Of u nu op doorreis bent of langer bij ons verblijft; onze uitnodigende lounges, een groot buiten terras en een grote afgesloten veranda zuidelijk gericht met zicht op la Grande Place van het dorp, zijn ter uwer beschikking. Het restaurant is een groene oase met zicht op de prachtige tuin. Wij serveren u hier de heerlijkste maaltijden en streekproducten.

www.chatelaine.be

Aux Chevaliers

La Châtelaine et aux Chevaliers / Grand Place Province-Luxembourg / Hôtel / Hôtels by CityPlug.beVoor een verblijf gebaseerd op: ‘overnachting + ontbijt’ of ‘halfpension’, hebben wij 8 kleine appartementen. U beschikt dan over een slaapkamer, badkamer met wc, een kleine woonkamer met tv en telefoon, een eethoek en een kitchenette met koelkast en koffiezet. Op eenvoudig verzoek kunnen wij u bijkomend keukenmateriaal bezorgen. Deze formule is ideaal voor korte verblijven van gezinnen. (4 appartementen voor 4 personen, 2 appartementen voor 3 personen en 2 appartementen voor 2 personen.)

www.chatelaine.be

3. Hotel du vieux chateau

Photo Hôtel 121

Het hotel…

Bij uw aankomst in Domaine du Vieux-Château te Villers-Devant-Villers,  een schilderachtige plek in het midden van bossen en rivieren, wordt u verwelkomd door Jean-Louis, de hoteluitbater. Het hotel heeft ook een bar, ingericht en versierd zoals in de tijden van weleer, waar u gezelschapsspelen kan gebruiken.  Er is ook een bibliotheek die toegankelijk is voor kinderen en volwassenen.  Talrijke activiteiten zijn mogelijk: wandelen, zonnebaden op het terras, forel vissen, petanque, speelplaats voor kinderen, pingpongtafel, tuinbanken naast de vijver.

De omstreken !

Een verrassende ervaring verwacht u in dit uitgestrekte domein dat door de rivier “La Marche” omringd is.  Op thet programma : trekking in de bossen, bezoek van de Abdij van Orval (met haar winkel!), ontdekking van het dorp van Villers-devant-Orval en nog andere onmisbare plekken (Fort de la Ligne Maginot) vestingbouw van de 1e wereldoorlog, Remparts Vauban (Walmuur), museum van Montmédy, biermuseum te Stenay, de basiliek van Avioth en de burcht van Sedan, …

Reservatie per telefoon op het nummer 061/32.02.71 of per mail naar hotelduvieuxchateau@skynet.be

http://www.hotel-du-vieux-chateau.be

2018

Uitslagen 2018 – 11km
Uitslagen 2018 – 19km
Uitslagen 2018 – 28km
Uitslagen 2018 – 38km
Uitslagen 2018 – 53km

2017

Uitslagen 2017 – 11km – 184 starters
Uitslagen 2017 – 19km – 334 starters
Uitslagen 2017 – 28km – 258 starters
Uitslagen 2017 – 38km – 145 starters
Uitslagen 2017 – 53km – 167 starters

2016

Uitslagen 2016 – 18km – 603 starters
Uitslagen 2016 – 28km – 521 starters
Uitslagen 2016 – 39km – 322 starters
Uitslagen 2016 – 55km – 306 starters
Uitslagen 2016 – 100km – 140 starters

Sportograf

SPORTOGRAF.COM zal op het event aanwezig zijn voor het nemen van foto’s. Na afloop van het event worden de foto’s zo spoedig mogelijk online geplaatst waar ze bekeken en eventueel besteld kunnen worden. Vul hieronder uw startnummer in en krijg meteen een selectie van jou persoonlijke foto’s te zien.

   Startnummer:
                

INSCHRIJVINGEN TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 11 november 2017 tot 11 juni 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn.  De prijzen zijn exclusief een administratiekost.

11 Km
Start 15.00
Hoogtemeters 291m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
2 rivier oversteken
400 startplaatsen
15 euro tem 31 dec
17 euro tem 31 mrt
19 euro vanaf 1 apr
19 Km
Start 14.00
Hoogtemeters 570m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
2 rivier oversteken
500 startplaatsen
19 euro tem 31 dec
21 euro tem 31 mrt
23 euro vanaf 1 apr
28 Km
UTMB
Start 12.00
Hoogtemeters 850m+
2 bevoorradingen
3 rivier oversteken
500 startplaatsen
22 euro tem 31 dec
24 euro tem 31 mrt
26 euro vanaf 1 apr
38 Km
UTMB
Start 10.00
Hoogtemeters 1089m+
3 bevoorradingen
3 rivier oversteken
400 startplaatsen
26 euro tem 31 dec
28 euro tem 31 mrt
30 euro vanaf 1 apr
53 Km
UTMB
Start 09.00
Hoogtemeters 1470m+
4 bevoorradingen
3 rivier oversteken
400 startplaatsen
35 euro tem 31 dec
37 euro tem 31 mrt
39 euro vanaf 1 apr

ZO WAS DE TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE 2017

ZO WAS DE TRAIL D’ORVAL FLORENVILLE 2016

MET DE STEUN VAN

Petzl
nisramont
Lamu
Dextro
Scott
vayamundo
Compressport
chouffe
Polar
Printdeal
Foret Semois
runnerslab