TRAILATHON Vlaamse Ardennen – 11.11.2018

De eerste editie van de Trailathon gaat door op zondag 11 november 2018 met vertrek en aankomst aan Chalet Radar te Flobecq, net over de taalgrens. Daar hebben we een prachtig en afwisselend parcours uitgestippeld doorheen het Brakelbos van 6,2km lang met 125m+ positieve hoogtemeters.
Als deelnemer kan je kiezen om te starten om 11.00 en deel te nemen aan de endurance wave of je kan vrij starten tussen 14u en 16u. Je loopt net zoveel ronden als  je zelf maar wilt. Je kan bv ervoor kiezen om een rondje te lopen met start om 14.00 en dan na een lange pauze terug het parcours op te gaan net voor 16.00 voor een tweede rondje.
Elke ronde is er een passage doorheen het gezellige traildorp. De Trailathon is het ideale event waar de doorwinterde en ervaren trailers samenkomen met de debutanten in de trailsport. Iedereen kan er zijn hartje ophalen samen met vrienden en de after trail is al even belangrijk als de trail zelf 🙂

Samen met jullie gaan we ook proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het lokale solidair project “Sociale Kruidenier – Kaboes” te Ronse. Deze kruidenier is er speciaal voor de kansarmen en laat mensen de kans om basisvoeding aan de laagste prijzen aan te kopen.

Tijdens de Trailathon worden er drie klassementen opgemaakt :

1. Een ENDURANCE RACE met ENDURANCE klassement met gezamelijk start om 11.00
De loper die het meest aantal ronden aflegt, wint het endurance klassement. Er mag ten laatste om 14.00 nog vertrokken worden voor de laatste ronde. We verwachten dat de winnaar bij de heren 7 rondjes zal moeten lopen ofte 42km…
Bij een gelijke stand in het endurance klassement, is degene met de snelste rondetijd de winnaar. Voor het endurance klassement is het max aantal lopers 300 !

2. Een FUN RACE met SPEEDY klassement met vrije start tussen 14.00 en 16.00
De deelnemer die de snelste ronde aflegt, wint het speedy klassement. Ook de deelnemers aan het endurance klassement komen hiervoor uiteraard in aanmerking

3. SCOTT ENDURO SUPERSPRINT is een prachtig en subliem stuk van het parcours dat 400m lang is. Het begin- en eindpunt zijn gemarkeerd door grote borden/vlaggen en een timingmat.
De opdracht bestaat om dit stuk zo snel mogelijk af te leggen om de SCOTT ENDURO SUPERSPRINT te winnen. Zowel deelnemers aan de Fun race als aan de Endurance race komen hiervoor in aanmerking.

  • Informatie
  • PARCOURS / BEVOORRADING
  • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Secretariaat, start en finish aan Chalet Radar te Flobecq

Adres : Chalet Radar – D’Hoppe 52 – Vloesberg
Parking op 500m

2. Programma en tijdsschema

9.30 – 15.45 : Opening wedstrijdsecretariaat
11.00 : Gezamelijke start deelnemers Trailathon Endurance Race( max 300 )
14.00 : start laatste ronde Deelnemers aan endurace Race
14.00 : Begin vrije start Trailathon Fun race ( max 300 )
16.00 : Einde vrije start Trailathon Fun race
16.30 : Podium alle klassementen
17.00 : Einde event

3. Deelnamepakket

  • Uniek afgepijld parcours door het prachtige Brakelbos
  • Douches en kleedruimtes ter plaatse in sportcentrum Chalet Radar
  • Kwalitatieve bevoorrading aan de finish en dus na elke ronde
  • Live Resultaten onmiddellijk beschikbaar
  • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer).
  • Mogelijkheid om Scott Hoodie aan te kopen, waarbij de winst integraal naar het goede doel gaat.

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

Brasserie Chalet Radar heeft voldoende ruimte om de toeschouwers te ontvangen wanneer de deelnemers lopen.
De lopers komen voor en na elke ronde langs Chalet Radar terug langs. De “Hotspot” bij uitstek dus !

U kan er in alle gezelligheid iets drinken en/of eten terwijl u wacht of toekijkt.

5. Tijdslimieten

Het event loopt tussen 11uur en 17uur. De deelnemers kunnen starten aan een laatste ronde tot en met 16.00

6. Bevoorrading(en)

Bevoorradingen Trailathon Vlaamse Ardennen :

  • 1 bevoorading per ronde aan de start- en finishzone.

De bevoorrading bestaat uit water, sportdrank, Coca-Cola, warme bouillon en allerhande vast voedsel als chips, cake, pannenkoeken, rijstpapjes, snoep, Marcassou worstjes, vers fruit, …

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. De Trailathon op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

Buurtwinkels Tegen Armoede !

De Sociale Kruidenier staat voor het aanbieden van kwaliteitsvoeding en basisproducten voor wie het financieel moeilijk heeft. Wie onvoldoende inkomen heeft om in zijn basisbehoeften te voorzien, rest weinig keuze. Naast de steun van het OCMW, kunnen financieel zwakkeren terugvallen op de bedeling van voedselpakketten.
Daarbij moeten ze natuurlijk tevreden zijn met wat de samensteller van het pakket er heeft ingestopt. De vzw Sociale Kruideniers Vlaanderen wil een kwaliteitsvol en vooral waardig alternatief bieden voor deze vorm van noodhulp: een buurtwinkel met kwalitatieve producten aan sterk verminderde prijzen.

(Filmpje van de sociale kruidenier Bilzen)

Isolement doorbreken !

De Sociale Kruideniers willen niet alleen een kwaliteitsvol alternatief bieden voor noodhulp, ze willen eveneens een ontmoetingsplaats zijn in het kader van de armoedebestrijding. Door financieel zwakkeren uit hun isolement te halen en begrip te tonen voor hun problematiek vervullen de Sociale Kruideniers een maatschappelijke rol. In onze winkels vinden mensen een luisterend oor, een goed gesprek en bijkomende hulp die hun leven weer op de rails kan zetten. Zo bieden de Sociale Kruideniers ook arbeidstrajecten aan in de vorm van vrijwilligerswerk, sociale tewerkstelling, werkervaringsprojecten en initiatieven in het kader van de armoedebestrijding die een volwaardige sociale integratie op termijn mogelijk maken.

(filmpje Sociale Kruidenier Filet Divers Antwerpen)

Secretariaat, start en finish aan Chalet Radar te Flobecq.

we hebben een prachtige omloop van 6,2km en 125m+ voor jullie uitgetekend in het Brakelbos. Modder, steile hellingen, rotsen, trapjes, boomwortels, kortom alle ingrediënten voor een echte trail zijn aanwezig. De ervaren trailers gaan hun absoluut hun hartje kunnen ophalen en de beginnelingen kunnen alvast eens proeven van hoe een echte trail eruit ziet !

Passage na elke ronde in het Traildorp waar er bevoorrading kan genuttigd worden.

De markering van de route(s) gebeurt enkel en alleen met fluo gele borden

Opgelet ! Wij zijn een Bekerloze organisatie.
Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro.

2018

Uitslagen beschikbaar vanaf 11/11/2018

INSCHRIJVINGEN TRAILATHON VLAAMSE ARDENNEN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 juli 2018 tot 1 november 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn.

Iedereen die meedoet aan de Endurance Race engageert zich om gedurende 3u zoveel mogelijk ronden te lopen. Start gezamelijk om 11.00 Voor deze reeks hebben we maximum 300 startplaatsen voorzien en kostprijs is 25 euro.

Voor de deelnemers die meedoen aan het de FUN RACE bedraagt de kostprijs 15 euro. Lopers in deze groep mogen vrij starten tussen 14.00 en 16.00 en eveneens zoveel rondjes lopen als ze willen. Ook voor deze ‘reeks’ hebben we 300 startplaatsen voorzien.

De organisatie draagt per ingeschreven deelnemer 5 euro af aan de sociale kruidenierswinkel te Ronse EN elke deelnemer krijgt de kans om een T-shirt of Scott Hoodie aan te kopen, waarvan de winst integraal eveneens naar dit goede doel gaat.

FUN
RACE
300 startplaatsen
vrije start tussen 14 en 16u
Na 16u mag men NIET meer aanzetten voor een volgende ronde
125m+ per ronde
SPEEDY Klassement met ranking snelste ronde
Scott Enduro Section
15 euro tem 1 okt
18 euro vanaf 2 okt
ENDURANCE
RACE
TIP!
300 startplaatsen
Gezamelijke start om 11u
Na 14u mag men niet meer aanzetten voor een volgende ronde
125m+ per ronde
ENDURANCE Klassement met ranking meeste rondes*
Scott Enduro Section
25 euro tem 1 okt
28 euro vanaf 2 okt

* ook de lopers die meedoen aan het endurance klassement hun snelste ronde zal worden mee in rekening gehouden voor het speedy klassement.

(filmpje Sociale Kruidenier Filet Divers Antwerpen)

MET DE STEUN VAN

Petzl
Dextro
runnerslab
nisramont
Printdeal
Scott
vayamundo
Marcassou
Lamu
Polar
Compressport
Foret Semois
chouffe