TRAILATHON Vlaamse Ardennen – 11.11.2018

De eerste editie van de Trailathon gaat door op zondag 11 november 2018 met vertrek en aankomst aan de Radar te Flobecq, net over de taalgrens. Daar hebben we een prachtig en afwisselend parcours van 6,2km met 125m+ positieve hoogtemeters uitgestippeld doorheen het Brakelbos. Dit natuurreservaat is een magnifiek stukje Vlaamse Ardennen met machtige oude beuken, steile valleiwanden en glooiende heuvels. Aan de start/finish zetten we een gezellig traildorp op, waar jullie tussen de rondjes door even op adem kunnen komen. Topsfeer verzekerd!

Dit unieke concept biedt een uitdaging voor elk niveau, van de trailtoppers die vele rondjes zullen afleggen alsook voor de traildebutanten of zij die eigenlijk liever wat blijven hangen in het traildorp om een babbeltje te slaan en een pintje te drinken. Op het programma: de Endurance Race, de Fun Race met het Speedy Klassement en de Scott Enduro Supersprint. Een hele boterham, dus hieronder een extra woordje uitleg per race.

ENDURANCE RACE: start om 11h
In de voormiddag gaan de mannen en vrouwen van de lange adem aan het werk: om 11h is er een gezamelijke start en heeft iedereen 3 uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Het laatste rondje moet begonnen zijn vóór 14h. We tellen dan jullie rondjes en – guess what – diegene met het meeste rondjes wint. Ex eaquo? Zeer waarschijnlijk! Dan telt de tijd van het snelste rondje om te bepalen wie de winnaar wordt.
Ga je het tactisch spelen? Wordt je laatste rondje een overwinningsronde of moet je nog alles op alles zetten voor die snelste tijd? Ga je meteen voluit voor die snelste ronde tijd?

FUN RACE & SPEEDY KLASSEMENT: vrij starten tussen 14h en 16h
In de namiddag mag het wat rustiger – of ook niet – want dan starten we met de Fun Race en het Speedy Klassement. Iedereen mag zelf kiezen wanneer hij/zij start (het laatste rondje ten laaste beginnen om 16h), hoeveel rondjes er gelopen worden, hoe lang jullie in ons traildorp blijft hangen…de keuze is aan jullie! In deze race staat fun centraal, we willen vooral de beginnende lopers laten proeven van het traillopen. Maar ook de echte racepaarden kunnen zich hier uitleven: we hebben een klassement voor wie het snelste rondje loopt. Maar let op, ook de tijden van de Endurance Race van de voormiddag worden opgenomen in dit klassement.
Kan je die snelste tijd nog kloppen? Kan er nog een extra rondje bij … of toch liever langs de bar? Loop je samen met je vrienden en sla je eens een rondje over? … Alles is mogelijk!

SCOTT ENDURO SUPERSPRINT: heel de dag
Alsof het voorgaande nog niet genoeg is, introduceren we ook nog eens de Scott Enduro Supersprint. Dit is een lekker technisch maar subliem stuk van het parcours van 400m. Het begin- en eindpunt zijn gemarkeerd door grote borden/vlaggen en een timingmat. Het doel is om dit stuk zo snel mogelijk af te leggen en zo de Scott Enduro Supersprint held van de dag te worden. Zowel deelnemers aan de Fun Race als de Endurance Race komen hiervoor in aanmerking.

Ons gevoel voor solidariteit gaat verder dan samen aan de bar hangen in het traildorp, we steunen met dit evenement het project “Sociale Kruidenier” te Ronse. Deze kruidenier is er speciaal voor de kansarmen en geeft hen de kans om basisvoeding aan de laagste prijzen aan te kopen. Wij dragen per ingeschreven deelnemer 5 euro af aan de sociale kruidenierswinkel en elke deelnemer krijgt de kans om een Trailathon buff, T-shirt of Scott Hoodie aan te kopen, waarvan de winst integraal eveneens naar dit goede doel gaat.

  • Informatie
  • PARCOURS / BEVOORRADING
  • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Secretariaat, start en finish aan Chalet Radar te Flobecq

Adres : Chalet Radar – D’Hoppe 52 – Vloesberg
Parking op 500m

2. Programma en tijdsschema

9.30 – 15.45 : Opening wedstrijdsecretariaat
11.00 : Gezamelijke start deelnemers Trailathon Endurance Race( max 300 )
14.00 : start laatste ronde Deelnemers aan endurace Race
14.00 : Begin vrije start Trailathon Fun race ( max 300 )
16.00 : Einde vrije start Trailathon Fun race
16.30 : Podium alle klassementen
17.00 : Einde event

3. Deelnamepakket

  • Uniek afgepijld parcours door het prachtige Brakelbos
  • Douches en kleedruimtes ter plaatse in sportcentrum Chalet Radar
  • Kwalitatieve bevoorrading aan de finish en dus na elke ronde
  • Live Resultaten onmiddellijk beschikbaar
  • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer).
  • Mogelijkheid om Scott Hoodie aan te kopen, waarbij de winst integraal naar het goede doel gaat.

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

Brasserie Chalet Radar heeft voldoende ruimte om de toeschouwers te ontvangen wanneer de deelnemers lopen.
De lopers komen voor en na elke ronde langs Chalet Radar terug langs. De “Hotspot” bij uitstek dus !

U kan er in alle gezelligheid iets drinken en/of eten terwijl u wacht of toekijkt.

5. Tijdslimieten

Het event loopt tussen 11uur en 17uur. De deelnemers kunnen starten aan een laatste ronde tot en met 16.00

6. Bevoorrading(en)

Bevoorradingen Trailathon Vlaamse Ardennen :

  • 1 bevoorading per ronde aan de start- en finishzone.

De bevoorrading bestaat uit water, sportdrank, Coca-Cola, warme bouillon en allerhande vast voedsel als chips, cake, pannenkoeken, rijstpapjes, snoep, Marcassou worstjes, vers fruit, …

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. De Trailathon op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

Buurtwinkels Tegen Armoede !

De Sociale Kruidenier staat voor het aanbieden van kwaliteitsvoeding en basisproducten voor wie het financieel moeilijk heeft. Wie onvoldoende inkomen heeft om in zijn basisbehoeften te voorzien, rest weinig keuze. Naast de steun van het OCMW, kunnen financieel zwakkeren terugvallen op de bedeling van voedselpakketten.
Daarbij moeten ze natuurlijk tevreden zijn met wat de samensteller van het pakket er heeft ingestopt. De vzw Sociale Kruideniers Vlaanderen wil een kwaliteitsvol en vooral waardig alternatief bieden voor deze vorm van noodhulp: een buurtwinkel met kwalitatieve producten aan sterk verminderde prijzen.

(Filmpje van de sociale kruidenier Bilzen)

Isolement doorbreken !

De Sociale Kruideniers willen niet alleen een kwaliteitsvol alternatief bieden voor noodhulp, ze willen eveneens een ontmoetingsplaats zijn in het kader van de armoedebestrijding. Door financieel zwakkeren uit hun isolement te halen en begrip te tonen voor hun problematiek vervullen de Sociale Kruideniers een maatschappelijke rol. In onze winkels vinden mensen een luisterend oor, een goed gesprek en bijkomende hulp die hun leven weer op de rails kan zetten. Zo bieden de Sociale Kruideniers ook arbeidstrajecten aan in de vorm van vrijwilligerswerk, sociale tewerkstelling, werkervaringsprojecten en initiatieven in het kader van de armoedebestrijding die een volwaardige sociale integratie op termijn mogelijk maken.

(filmpje Sociale Kruidenier Filet Divers Antwerpen)

Secretariaat, start en finish aan Chalet Radar te Flobecq.

we hebben een prachtige omloop van 6,2km en 125m+ voor jullie uitgetekend in het Brakelbos. Modder, steile hellingen, rotsen, trapjes, boomwortels, kortom alle ingrediënten voor een echte trail zijn aanwezig. De ervaren trailers gaan hun absoluut hun hartje kunnen ophalen en de beginnelingen kunnen alvast eens proeven van hoe een echte trail eruit ziet !

Passage na elke ronde in het Traildorp waar er bevoorrading kan genuttigd worden.

De markering van de route(s) gebeurt enkel en alleen met fluo gele borden

Opgelet ! Wij zijn een Bekerloze organisatie.
Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro.

2018

Uitslagen beschikbaar vanaf 11/11/2018

INSCHRIJVINGEN TRAILATHON VLAAMSE ARDENNEN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 juli 2018 tot 1 november 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn.

Iedereen die meedoet aan de Endurance Race engageert zich om gedurende 3u zoveel mogelijk ronden te lopen. Start gezamelijk om 11.00 Voor deze reeks hebben we maximum 300 startplaatsen voorzien en kostprijs is 25 euro.

Voor de deelnemers die meedoen aan het de FUN RACE bedraagt de kostprijs 15 euro. Lopers in deze groep mogen vrij starten tussen 14.00 en 16.00 en eveneens zoveel rondjes lopen als ze willen. Ook voor deze ‘reeks’ hebben we 300 startplaatsen voorzien.

De organisatie draagt per ingeschreven deelnemer 5 euro af aan de sociale kruidenierswinkel te Ronse EN elke deelnemer krijgt de kans om een T-shirt of Scott Hoodie aan te kopen, waarvan de winst integraal eveneens naar dit goede doel gaat.

FUN
RACE
300 startplaatsen
vrije start tussen 14 en 16u
Na 16u mag men NIET meer aanzetten voor een volgende ronde
125m+ per ronde
SPEEDY Klassement met ranking snelste ronde
Scott Enduro Section
15 euro tem 1 okt
18 euro vanaf 2 okt
ENDURANCE
RACE
TIP!
300 startplaatsen
Gezamelijke start om 11u
Na 14u mag men niet meer aanzetten voor een volgende ronde
125m+ per ronde
ENDURANCE Klassement met ranking meeste rondes*
Scott Enduro Section
25 euro tem 1 okt
28 euro vanaf 2 okt

* ook de lopers die meedoen aan het endurance klassement hun snelste ronde zal worden mee in rekening gehouden voor het speedy klassement.

MET DE STEUN VAN

Compressport
Scott
chouffe
Foret Semois
Lamu
runnerslab
Petzl
nisramont
vayamundo
Printdeal
Marcassou