TRAIL BRUSSEL – 21.10.2018

De Trail De Bruxelles 2018 zit er weer op! Bedankt aan alle 1748 finishers, jullie waren geweldig. Volgend jaar spreken we af op 20 oktober 2019!

Foto’s van deze editie kan je terugvinden via deze link naar Sportograf of op onze Facebook pagina.

 • Informatie
 • PARCOURS
 • UITSLAGEN

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Secretariaat, start en finish van de Trail Brussel zijn gelegen aan het BLOSO sportcentrum Forêt de Soignes Sport.
Adres : Waversesteenweg 2057,1160 Oudergem. Klik hier om de map te bekijken in Google Maps.

2. Programma en tijdsschema

Zondag 21 oktober

het tijdschema is niet definitief

08u30 tot 15u15 – Afhalen startnummers
10u00 – Start 33 km
11u00 – Start 25 km
13u00 – Start 17 km
14u00 – Start 14 km
14u45 – Start 10 km*
15u15 – Start 6 km*

Prijsuitreiking Heren Overall en Dames Overall meteen na de finish van de top 3.
* De 6km & 10km worden aanzien als finishers events waarbij de beleving en niet de prestatie centraal staat. Voor deze afstanden zal bijgevolg geen podium worden uitgereikt.

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepijld parcours door het Zoniënwoud.
 • Douches en kleedkamers
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op deze website onder het tabblad uitslagen
 • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer)
 • Voor een kleine meerprijs van 10 euro kan u (bij uw inschrijving) dit unieke coolmax Trail Brussel running shirt aankopen.


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

Hier komt nog informatie.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Na de wedstrijd kan u douchen en omkleden in de kleedkamers van het BLOSO sportcentrum Forêt de Soignes Sport. Er zijn 2 kleedkamers met douches voorzien.

Vanaf 08u00 kan je je sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttas”. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

6. Tijdslimieten

Aankomst vóór 17:00 voor alle afstanden.

7. Bevoorrading(en)

 • 6km : Geen bevoorrading
 • 10km : Geen bevoorrading
 • 14km : 1 bevoorrading
 • 17km : 1 bevoorrading
 • 25km : 2 bevoorradingen
 • 33km : 2 bevoorradingen

Elke afstand krijgt een kwalitatieve eindbevoorrading.

8. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 3 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

9. Trail Brussel op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

10. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

11. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®

DE 25KM & 33km HEBBEN 1 KWALIFICATIE PUNT 

ITRA® en/of UTMB® - punten.

ITRA® hanteert voor kwalificatiewedstrijden voor deelname aan bijvoorbeeld de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC® vanaf 1 jan 2019 een nieuw puntensysteem.

De ITRA-punten worden onderverdeeld in verschillende categorieën die worden bepaald afhankelijk van de Km-effort van een wedstrijd. De Km-effort van een wedstrijd wordt dan weer bekomen door de  formule : afstand (km) + (hoogtemeters (m) / 100).
Voorbeeld: Een wedstrijd van 55km met 2000m+ geeft 50 + 2000/100 = 70Km-effort. Dit komt overeen met caterorie S (Km-effort tussen 45 en 74) dewelke zal resulteren in 2 ITRA®-punten.
In vergelijking met het huidige systeem zullen de categorieën een andere oververdeling krijgen en zullen deze beschreven worden gaande van XXS tot XXL.

Vanaf 1 Maart 2018 worden alle wedstrijden die voldoen aan de ITRA-voorwaarden reeds ingedeeld in bovenstaande categorieën. De toewijzing van de ITRA-punten in 2018 gebeurt echter nog zoals de huidige methode hieronder, dit tot en met 31/12/2018. Vanaf 2019 zal het nieuwe systeem dus volledig in werking treden.


Meer informatie omtrent het nieuwe puntensysteem en de definitie van trailrunning volgens ITRA vindt u hier.

In de tabel hieronder vindt u hoeveel ITRA® en/of UTMB®-punten vereist worden om deel te nemen aan de loterij van wedstrijden als de UTMB®, CCC®, TDS® en de OCC®.


ITRA®-punten vs UTMB®-punten

ITRA-punten:

Om ITRA®-punten te bekomen moet een organisatie deze wedstrijd aanvragen bij ITRA®. De ITRA® bekijkt deze aanvraag en berekent het aantal ITRA®-punten op basis van de aangevraagde gpx van het parcours. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, zullen deze ITRA®-punten aan deze wedstrijd toegekend worden. Iedereen die vervolgens de finish bereikt in deze wedstrijd zal het vooropgestelde aantal ITRA®-punten toegewezen krijgen. De loper zelf zal hiervoor dus niets speciaals moeten doen, al is het wel aan te raden om een account aan te maken op http://itra.run

UTMB®- punten:

Eerder genoemde ITRA®-punten worden pas UTMB®-punten wanneer de organisatie niet enkel een aanvraag indient bij de ITRA®, maar vervolgens ook een aanvraag indient bij de organisatie van de UTMB®. Indien deze aanvraag door de UTMB® wordt goedgekeurd zal deze wedstijd (+- 10 dagen na deze aanvraag) verschijnen in de lijst van de UTMB®-races die voldoen aan de voorwaarden.

Het aantal punten dat we aangeven op onze website is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor.

Toewijzing van de punten aan een loper.

Zoals eerder reeds beschreven worden de punten toegekend aan iedereen die de finish bereikt in deze wedstrijd, binnen de vooropgestelde tijdslimiet. Pas nadat de resultaten officieel zijn, kunnen deze aan de ITRA® overgemaakt worden.
ITRA® verwerkt de resultaten en kent punten toe aan elke gefinishte deelnemer binnen de vooropgestelde tijd door de organisator.
Afhankelijk van de drukte kan dit één tot meerdere weken duren.

INSCHRIJVINGEN TRAIL BRUSSEL


6 Km
Start 15.15
Hoogtemeters 139m+
UTMB® Punten – 0
Geen bevoorrading
300 startplaatsen
12 euro tem 31 jul
15 euro vanaf 1 aug
10 Km
Start 14.45
Hoogtemeters 187m+
UTMB® Punten – 0
Geen bevoorrading
300 startplaatsen
15 euro tem 31 jul
18 euro vanaf 1 aug
14 Km
Start 14.00
Hoogtemeters 228m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
400 startplaatsen
18 euro tem 31 jul
21 euro vanaf 1 aug
17 Km
Start 13.00
Hoogtemeters 310m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
400 startplaatsen
20 euro tem 31 jul
23 euro vanaf 1 aug
25 Km
UTMB
Start 11.00
Hoogtemeters 448m+
2 bevoorradingen
400 startplaatsen
24 euro tem 31 jul
27 euro vanaf 1 aug
33 Km
UTMB
Start 10.00
Hoogtemeters 604m+
2 bevoorradingen
600 startplaatsen
30 euro tem 31 jul
33 euro vanaf 1 aug

ZO WAS DE TRAIL BRUSSEL 2016

MET DE STEUN VAN

chouffe
Printdeal
runnerslab
Scott
Petzl
Marcassou
vayamundo
Natuur & Bos
Lamu
Compressport
Foret Semois
nisramont