TRIATHLON HERDEREN
} }

31 Maart 2019, 10:30 am

Days
Hours
Minutes
Seconds

Triathlon Herderen

De 1/8ste triathlon van Herderen is steeds opnieuw de triatlon seizoensopener van België. De editie van 2019 schuift twee weken op ten opzichte van de vorige jaren. Hou zondag 31 maart 2019 vrij in uw agenda om de conditie te testen in de Limburgse landbouwvelden. De laatste jaren hadden we telkens een sterk deelnemersveld, veel wind en enkele stevige kuitenbijters in het fietsen.

Het zwem onderdeel zal opnieuw plaatsvinden in het zwembad van Bilzen en in de namiddag start het aansluitend fiets en loop onderdeel ter hoogte van de Sporthal in Riemst.

REGISTRATIE HERDEREN

Schrijf je in tem 18 maart 2019 of tot alle 200 beschikbare plaatsen ingenomen zijn. De Deelnameprijs bedraagt  35 euro en betalen kan enkel online. Na 15 december 2018 bedraagt de inschrijvingsprijs 40 euro, vanaf 15 februari 2019 komt er een ‘late entry fee’ bij en zal de inschrijvingsprijs 45 euro bedragen.

500m SWIM / 25k BIKE / 5k RUN

De wedstrijd vindt plaats op ZONDAG 31 maart 2019 met start om 10.30 voor de eerste wave in het zwemmen. Vanaf 15u zal het aansluitende fiets en looponderdeel starten. Drafting is toegelaten.

 U kunt de startlijst en baanindeling hier raadplegen. 

TIPS ANDERE EVENTS

Naast triathlon wedstrijden organiseren wij ( Sportevents ) nog tal van andere races. Fietsen, lopen, trailrunnen,
adventure Raid, Afterwork Trails, wij hebben het allemaal. U kunt al onze verschillende series terugvinden op de SPORTEVENTS website.
Hieronder geven we enkele vrijblijvende suggesties...

#

GRAND RAID

Op 24 maart kan je al eens de conditie testen samen met één van je buddies in deze beruchte adventure Raid nabij La Roche en Ardenne.

#

EPICSERIES

17 feb (EPIC200) en 5 mei (EPIC300) kunnen misschien een reden zijn om tijdens de wintermaanden de fietskilometers te onderhouden.

#

RUNNING

Welke triatleet pakt er buiten het seizoen eens niet een loopwedstrijdje mee ? Keuze genoeg in de NaturaRun en Trailrunseries van Runnerslab.

PROGRAMMA HERDEREN

Zondag 31 maart 2019

Aanmelden met identiteitskaart of licentie dient te gebeuren in de inkomhal van het zwembad vanaf 9u45. Vanaf 10.00 is er toegang tot competitiebad.

10.00u – 10.20u    Mogelijkheid tot inzwemmen
10.20u                     Start zwemmen wave 1*
…                              Om de 15 minuten start de volgende wave
12.30u                     Start zwemmen wave 10*

* De wave- en baanindeling voor de zwemproef wordt één week voor de wedstrijd meegedeeld via mail

* Er is geen opwarmbaan beschikbaar. Opwarmen kan tussen 10.00 en 10.20 en in de resterende tijd tussen de start van jouw wave en het einde van de voorgaande wave.

14.00u – 14.50u Afhalen startnummers in het cafetaria van sporthal Hirtheren (Sint-Jansstraat te Herderen). Hier ontvangt u uw borstnummer en timing chip**.
14.00u – 14.50u Check-in wisselzone. De fietshelm blijft bij de fiets in de wisselzone, fietsschoenen mogen eventueel reeds gedragen worden bij de line up.

14.50u               Racebriefing
14.55u               Line up fiets- en looponderdeel
15.00u               Start fiets- en looponderdeel

Podiumceremonie en prijsuitreiking vindt plaats onmiddellijk na de wedstrijd

** De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden.

*** Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.

Wedstrijd informatie

In onderstaande tabel kunt u de meeste nuttige informatie over de Triathlon van Herderen terugvinden.

ADRES

Zwemproef 
Zwembad Bilzen
Eikenlaan te 3740 Bilzen

Fiets en Loopproef 
Sporthal Herderen Sintjansstraat te 3770 Riemst (Herderen)

PARKING

Parkeren dient zo veel mogelijk te gebeuren op de parking van het zwembad te Bilzen en de sporthal van Riemst. Hier staat u vlak aan de locatie  van het zwemmen, wisselzone en de finish.

DRAFTING

Drafting/stayeren tijdens het fietsen is toegestaan. Ook schijfremmen zijn toegestaan.

TIJDSLIMIET

Zwemmen: 15min
Zwemmen + fietsen: nvt
Finish: nvt

PODIUM

Overall podia (geldprijzen) en AgeGroup podia (naturaprijzen) voor de eerste drie heren en dames.

PRIJZENPOT

Heren en Dames overall: 100 – 75 – 50 euro

AgeGroups 18+, 40+, 50+, 60+: Naturaprijzen

LIVE

Tijdens de race kunnen supporters via onze live tracking, die bovenaan in het menu staat, de passages aan de verschillende tussenpunten live volgen.

RESULTATEN

Raadpleeg hier de resultaten van de afgelopen editie, alsook die van het huidige jaar. Vergeet niet dat we ‘live’ results aanbieden tijdens al onze triathlons.

TIMING CHIP

In dit starterspakket zal zich een timing chip bevinden. Deze timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden.

RACERESULT

Je (tussen)tijden worden geregistreerd wanneer je een timing punt (mat of antennes) passeert. Geen paniek als niet elk timing punt piept, dat is normaal. De resultaten kan je live volgen via de website.

VERZEKERING

Deelnemers zijn Standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 5 euro. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijden.

GPX

De GPX-en van de verschillende parcoursen zijn terug te vinden op deze site bij ‘parcours‘.

Opmerking: De parcoursen kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog wijzigen.

START

Een 10-tal minuten voor elke start zullen de aanwezigheden van de wave afgeroepen worden.

De atleten starten van in het water met 1 hand aan de kant.

AFVAL

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en enkel afval weg te werpen in de voorzien drop-off zones. Het wegwerpen van afval buiten deze zones kan resulteren in diskwalificatie.

DOUCHES

Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers van de sporthal.

Mannen = doucheruimtes in de sporthal

Vrouwen = doucheruimtes voorzien in de kleedkamers langs het voetbalveld

FACEBOOK

Wil je op de hoogte blijven van allerlei updates en quick news van Triathlon Herderen? Meld u dan zeker aan op ons Facebook event van triathlon Herderen.

GOEDE DOEL

De organisatie steunt het goede doel Think-Pink, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

ARDENNEN

Boek dit vakantiehuis en geniet van de prachtigste trailparcoursen tussen La Roche en Houffalize!

CREW

We zijn steeds op zoek naar sportminded mensen om ons organisatie team te vervoegen. Zowel voor individuelen als voor clubs

PARCOURSINFO

Voor een overzicht van het parcours inclusief de locaties van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel verwijzen we naar de links hieronder. Op de afbeeldingen hieronder kunt U doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel of naar de kaarten op routeyou (waar je de GPX-files kan downloaden) door te klikken op de paperclip.

Markeringen fietsen: Gele borden met zwarte pijlen
Markeringen lopen: Oranje borden met zwarte pijlen

TRIATHLON HERDEREN IN BEELD

Bekijk hier enkele best-off foto’s van de afgelopen jaren. tevens kunt U hier al onze aftermovies en reportages van afgelopen jaren nog eens herbekijken. Veel kijkplezier !

#

 Herderen 2016

Bekijk hier de reportage van triathlon Herderen 2016

#

T3 series Herderen 2017

Bekijk hier de reportage van de T3 series triathlon Herderen

#

Herderen 2017

Bekijk hier de reportage van de triathlon Herderen 2017

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan deze partners en sponsors, die samen met ons van de Triathlon Series een groot succes proberen te maken.