WEDSTRIJDINFORMATIE GRAND RAID

Meer dan 300 duo’s leggen in en rondom La Roche en Ardenne met de kajak, mountainbike en loopschoenen een uniek en spectaculair parcours af. Dit jaar met nieuwe uitdagende parcoursen! Achtereenvolgens wordt er 4km gekajakt, 22km gemountainbiked, 8km trailrun, 11km gemountainbiked en 4km runbike gedaan. Er is ook een Kortere afstand met 2km kajak, 22km MTB, 8km trailrun en 4km runbike. Net zoals vorig jaar bevinden we ons in Bérismenil met de start opnieuw op het stuwmeer van Nisramont.

 • Informatie
 • PARCOURS
 • LOGEMENT
 • Uitslagen
 • Foto's

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. Terwijl de start aan het stuwdam te Nisramont gegeven wordt zullen de finish, T2 & wedstijdsecretariaat zich allemaal aan het voetbalterrein bevinden .

Klik hier om de kaart te bekijken in Google Maps.

U fietst het best naar de start (8km waarvan de laatste 4km afdaling). Reken op een 20 minuutjes fietsen. U kunt voor de start een persoonlijke zak (1 per team) afgeven met bv een thermojas, die we terug naar boven in Berismenil brengen.

Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize.

Het is absoluut verboden om te wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.

2. Programma en tijdsschema

Zaterdag 24 maart 2018

16.00 – 17.00 : secretariaat open – afhalen nummers

Zondag 25 maart 2018

07.30 – 11.00 : secretariaat open – afhalen nummers
08.30 – 11.00 : wisselzone 2 voetbal open voor plaatsen loopschoenen – genummerde plaatsen
09.00 – 09.25 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – enkel Teams van Wave 1 toegelaten !
9.30 : start Wave 1 Lange afstand
10.40 – 10.55 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – enkel Teams van Wave 2 toegelaten !
10.30 : start Wave 2 Lange afstand
11.15 – 11.25 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB Teams Korte Afstand –  geen genummerde plaatsen
11.30  : start Wave 3 Teams Korte afstand
16.00 : podia beide afstanden

De start bevindt zich aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km verder en deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen. U vertrekt richting Houffalize en na 4km ziet U een bord naar rechts «  barrage de Nisramont ». Dit is een afdaling van 4km naar de barrage.

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepeild en vernieuwd parcours doorheen de Ardennen
 • Douches en kleedkamers (voetbal Bérismenil)
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten onderweg en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be
 • Elektronische chip voor de deelnemers
 • SE buff voor alle deelnemers


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

Hier komt nog informatie.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedkamers en de douches zijn gelegen tussen finish en T2

6. Tijdslimieten

Na kajak : 45 min
Na MTB1 : 3h30
Na run : 5h
Na MTB2 : 6h30

7. Aanmeldingsprocedure

Slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken. U ontvangt :

 • 1 timingchip met velcro enkelband per team die 1 teamlid draagt.
 • 2 wegwerp borstnummers – deze dienen bij het MTB achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan ( gebruik een heupgordel ! )
 • 4 spanbandjes voor stuurbord vast te maken
 • 2 stuurborden die na de wedstrijd NIET moeten geretourneerd worden
 • 1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar Berismenil gebracht door de organisatie.


VERGEET NIET UW CHIP AF TE GEVEN EN UW KLEDIJZAK VAN ‘s MORGENS AF TE HALEN ! U krijgt dan een SE Buff en uw materiaal terug.

8. Specifieke regels

  Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke GRAND RAID regels :

 • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
 • Teams mogen geen eigen kajaks gebruiken. Het ronden van de boeien aan het keerpunt gebeurt naargelang de instructies van de begeleidende kajaks.
 • Teams moeten zelf na de kajakproef hun boot – peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot.
 • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd. Men mag enkel starten met een UCI goedgekeurde fiets.
 • De mtb proef alsook de laatste run-bike proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm Men mag GEEN extra of derde mtb voor de laatste run-bike gebruiken.
 • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
 • Tijdens de afsluitende run-bike moet er onderling niet gewisseld worden en mag men onbeperkt wisselen. De afstand tussen beide teamleden is vrij – doch moeten ze samen finishen en telt de tijd van de laatste over de streep. Ook de mtb moet over de eindstreep komen.
 • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij loopt de laatste run-bike en kan zo nog finishen. De tijd telt echter niet mee in de rangschikking.
 • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons – gels – verpakkingen etc resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
 • Wil men meedoen in de brandweermannen categorie moeten beiden leden deel uitmaken van een Belgische veiligheidsdienst. Politie – ambulance – brandweerman. Vrijwillige brandweermannen inbegrepen.

9. Afhalen materiaal

Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u30. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal. Bij het verlaten van T2 dient U de timingchip met velcro terug te geven. U ontvangt dan 2 SE buffs als herinnering.

10. Bevoorrading(en)

In de wisselzone in Berismenil zal er een bevoorradingspost aanwezig zijn, waar men de bidons zal kunnen opvullen of enkele versnaperingen nuttigen. Bevoorrading door supporters toegestaan. Ook aan de finish is er een eindbevoorrading.

11. Prijzen

GRAND RAID Lange Afstand
Voor de eerste drie overall herenteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall damesteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall mixed teams : Chouffe en naturaprijs.

Aparte categorie en podia voor brandweermannen, hulpdiensten en politie met naturaprijzen.

GRAND RAID Korte afstand
Voor de eerste drie overall herenteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall damesteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall mixed teams : Chouffe en naturaprijs.

12. De Grand Raid Nisramont op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

13. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

Op de afbeeldingen hieronder kunt U doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel of naar de kaarten op routeyou (waar je de GPX-files kan downloaden) door te klikken op de paperclip.

Lange afstand:

Korte afstand:

De Kajakproef ( 2km voor korte afstand en 4km voor volledige ) is een heen en terug parcours op de barrage met start en aankomst aan het ponton naast de stuwdam. Er zijn 3 waterstarts – 2 voor de volledige en eentje voor de Korte afstand. Halverwege liggen 2 rode boeien waarrond de teams van de korte afstand moeten terugkeren. De teams van de lange afstand dienen nog verder tot aan het adeps centrum te roeien en daar pas te draaien rondom de gele boeien.

MTB 1 Barrage – Berismenil : Totale afstand 22km met 770 hoogtemeters. Na een vlakke aanloop naast de Ourthe wacht de deelnemers een lange klim naar Nisramont. Via Hubermont daalt men af naar Maboge waar men via Borzee naar Berismenil rijdt. Deelnemers krijgen de GPX-file via mailing 1 week voor het event.

Trailrun: Totale afstand 8km met 280 hoogtemeters. Volledig nieuw parcours in vergelijking met vorige edities. Na een passage door Berismenil volgt een afdaling naar de Ourthe. Via mooie singletracks wordt de klim aangevat terug richting Berismenil. Deelnemers krijgen de GPX via mailing 1 week voor het event.

MTB2 Berismenil – Berismenil: Totale afstand 11km met 350 hoogtemeters ( enkel voor de lange afstand ). Deze lus is de minst technische en “makkelijkste”. Deelnemers krijgen de GPX via mailing 1 week voor het event.

Run & Bike: Totale afstand 4km met 125 hoogtemeters en voornamelijk over brede paden. Het eerste gedeelte is volledig bergop en de laatste kilometers zijn bergaf. Goed samenwerken en communiceren is de boodschap. Deelnemers krijgen de GPX via mailing 1 week voor het event.

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.
Vermeld X-trails bij uw reservatie en geniet van het weekendarrangement in halfpension aan € 150 per persoon. Single supplement € 15 per nacht.
U geniet van een 10% vroegboekkorting indien u 60 dagen voor uw verblijf reserveert.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

3. Trailodge

Trailodge heeft als doel een community te bieden aan trail lopers om hun passie te delen via

 • Wedstrijden met nadruk op het sociale aspect
 • Trail stages in de Ardennen en op plaatsen in het buitenland
 • All inclusive reispakketten naar grote buitenlandse wedstrijden

Omdat je zonder praktische beslommeringen zou kunnen genieten van jouw Scott Multistage, biedt Trailodge een pakket aan.

Het bevat drie overnachtingen in een gezellige refuge nabij de wedstrijd locatie, super lekker eten de gehele dag door, korting op de registraties voor de Scott Xtrails Multistage & gegarandeerd ambiance met de andere trailers.
Klik hier voor meer informatie over het unieke Trailodge Pakket.

Just Run and Relax!

Contactgegevens voor reservatie :
lode@trailodge.com
+32 (0) 477 78 09 01
www.trailodge.com

4. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

5. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

6. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

7. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

8. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

9. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

10. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

11. Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477

2013

Uitslag 2013 – 137 teams

2012

Uitslag 2012 – 166 teams

2011

Uitslag 2011 – 78 teams

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

Bekijk en bestel foto’s van de Grand Raid 2017.

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 21 september 2017 t.e.m. 12 maart 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk. De prijzen zijn exclusief administratiekosten.

Lange afstand
DUO
Start wave 1: 9.30
Start wave 2: 10.30
Kayak: 4km – heen & terug
MTB 1: 22km – 770m+
Trailrun: 8km – 280m+
MTB 2 : 11km – 350m+
Run & Bike: 4km – 125m+
280 startplaatsen
135 euro tem 31 dec
150 euro tem 13 maa
Korte afstand
DUO
Kayaks te water: 11.20
Start: 11.30
Kayak: 2km – heen & terug
MTB: 22km – 770m+
Trailrun: 8km – 280m+
Run & Bike: 4km – 125m+
1 Team = 2 atleten
140 startplaatsen
120 euro tem 31 dec
135 euro tem 13 maa

DE GRAND RAID 2015

DE GRAND RAID 2014

MET DE STEUN VAN

Marcassou
Dextro
Polar
Printdeal
Compressport
Scott
nisramont
Petzl
runnerslab