19th Ave New York, NY 95822, USA

Grand Raid Nisramont – old

[sc_fullwidth background_position_horizontal=”center” background_position_vertical=”top” padding_top=”350″ padding_bottom=”150″ background_image=”33294″ padding_left=”25″ padding_right=”25″ container=”1″ background_style=”no-repeat”]

[sc_image src=”34829″ style=”default” position=”left” disable_lightbox=”1″]
[sc_button link=”#info” text=”Meer info” link_target=”_blank” centered=”0″]   [sc_button link=”#inschrijving” text=”Schrijf in” link_target=”_self” centered=”0″]   [sc_button link=”https://www.facebook.com/events/466028727199295/” text=” Check op Facebook” link_target=”_blank” centered=”0″ ][sc_divider margin_bottom=”50″]

[/sc_fullwidth]

WEDSTRIJDINFORMATIE GRAND RAID

Op zondag 24 maart 2019 leggen meer dan 300 duo’s in en rondom La Roche en Ardenne met de kajak, mountainbike en loopschoenen een uniek en spectaculair parcours af. Achtereenvolgens wordt er 4km gekajakt, 22km gemountainbiked, 8km trailrun, 11km gemountainbiked en 4km runbike gedaan. Er is ook een kortere afstand in dezelfde mooie omgeving maar met wel wat minder hoogtemeters: 2km kajak, 20km MTB, 6km trailrun en 4km runbike. Net zoals de voorbije jaren bevinden we ons in Bérismenil, met de start opnieuw op het stuwmeer van Nisramont.

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. Terwijl de start aan het stuwdam te Nisramont gegeven wordt zullen de finish, T2 & wedstijdsecretariaat zich allemaal aan het voetbalterrein bevinden .

Klik hier om de kaart te bekijken in Google Maps.

U fietst het best naar de start (8km waarvan de laatste 4km afdaling). Reken op een 20 minuutjes fietsen. U kunt voor de start een persoonlijke zak (1 per team) afgeven met bv een thermojas, die we terug naar boven in Berismenil brengen.

Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize.

Het is absoluut verboden om te wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.

2. Programma en tijdsschema

Zaterdag 23 maart 2019

16.00 – 17.00 : secretariaat open – afhalen nummers

Zondag 24 maart 2019

08.00 – 11.00 : secretariaat open – afhalen nummers
08.30 – 11.00 : wisselzone 2 voetbal open voor plaatsen loopschoenen – genummerde plaatsen
09.00 – 09.25 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – Enkel teams van Wave 1 toegelaten !
9.30 : start Wave 1 Lange afstand
10.15 – 10.25 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – Enkel teams van Wave 2 toegelaten !
10.30 : start Wave 2 Lange afstand
11.15 – 11.25 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB Teams Korte Afstand –  geen genummerde plaatsen
11.30  : start Wave 3 Teams Korte afstand
16.00 : podia beide afstanden

De start bevindt zich aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km verder en deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen. U vertrekt richting Houffalize en na 4km ziet u een bord naar rechts «  barrage de Nisramont ». Dit is een afdaling van 4km naar de barrage.

3. Deelnamepakket

[sc_list type=”check” color=”6″ effects_enabled=”1″]

 • Uniek afgepijld en vernieuwd parcours doorheen de Ardennen
 • Douches en kleedkamers (voetbal Bérismenil)
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten onderweg en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar en live timing via onze site
 • Gratis exclusieve Grand Raid buff voor alle deelnemers
 • Voor een kleine meerprijs van 10 euro kan u (bij uw inschrijving) dit exclusieve Grand Raid T-shirt aankopen.
 • Aparte Brandweermannen categorie


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.
[/sc_list]

4. Toeschouwers informatie

De toeschouwers kunnen de atleten volgen tijdens de wedstrijd via de link die enkele dagen voor de trail bovenaan deze pagina komt. Onder het tabblad “resultaten” verschijnen live tussen-en eindtijden. Om op de dag van de wedstrijd uw favorieten gemakkelijker te kunnen volgen kan u alvast op het sterretje klikken dat achter de desbetreffende atleten staat. Zodra deze ‘goud’ kleurt kan u via het favorieten menu makkelijk een beperkt aantal atleten volgen.

Als u de atleten onderweg wil zien kijkt u best even naar de parcoursen op deze site.

Wat wij voorstellen voor de toeschouwers:
– U kan naar de start van de kayak proef op het meer van Nisramont gaan kijken (Rue du barrage). U vertrekt vanuit Bérismenil richting Houffalize en na 4km ziet u een bord naar rechts « barrage de Nisramont ». Dit is een afdaling van 4km naar de barrage.
– Eventueel kan u de deelnemers tijdens de eerste MTB-proef zien in het dorpje Maboge (La Roche). De deelnemers rijden na 16km door dit dorpje net na de spectaculaire afdaling van Maboge.
– De rest van de wedstrijd is het best te volgen vanuit Bérismenil. Hier is zowel de wisselzone als de aankomst.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedkamers en de douches zijn gelegen tussen finish en T2

6. Tijdslimieten

Na kajak : 45 min
Na MTB1 : 3h30
Na run : 5h
Na MTB2 : 6h30

7. Aanmeldingsprocedure

Slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken. U ontvangt :

 • 2 wegwerp borstnummers – deze dienen bij het MTB achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan ( gebruik een heupgordel ! )
 • 4 spanbandjes voor stuurbord vast te maken
 • 2 stuurborden
 • 1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar Berismenil gebracht door de organisatie.


VERGEET NIET UW KLEDIJZAK VAN ‘s MORGENS AF TE HALEN in de wisselzone!

8. Specifieke regels

  Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke GRAND RAID regels :

 • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
 • Teams mogen geen eigen kajaks gebruiken. Het ronden van de boeien aan het keerpunt gebeurt naargelang de instructies van de begeleidende kajaks.
 • Teams moeten zelf na de kajakproef hun boot – peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot.
 • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd. Men mag enkel starten met een UCI goedgekeurde fiets.
 • De mtb proef alsook de laatste run-bike proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm Men mag GEEN extra of derde mtb voor de laatste run-bike gebruiken.
 • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
 • Tijdens de afsluitende run-bike moet er onderling niet gewisseld worden en mag men onbeperkt wisselen. De afstand tussen beide teamleden is vrij – doch moeten ze samen finishen en telt de tijd van de laatste over de streep. Ook de mtb moet over de eindstreep komen.
 • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij loopt de laatste run-bike en kan zo nog finishen. De tijd telt echter niet mee in de rangschikking.
 • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons – gels – verpakkingen etc resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
 • Wil men meedoen in de brandweermannen categorie moeten beiden leden deel uitmaken van een Belgische veiligheidsdienst. Politie – ambulance – brandweerman. Vrijwillige brandweermannen inbegrepen.

9. Afhalen materiaal

Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u30. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal.

10. Bevoorrading(en)

In de wisselzone in Berismenil zal er een bevoorradingspost aanwezig zijn, waar men de bidons zal kunnen opvullen of enkele versnaperingen nuttigen. Bevoorrading door supporters toegestaan. Ook aan de finish is er een eindbevoorrading.

11. Prijzen

GRAND RAID Lange Afstand
Voor de eerste drie overall herenteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall damesteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall mixed teams : Chouffe en naturaprijs.

Aparte categorie en podia voor brandweermannen, hulpdiensten en politie met naturaprijzen.

GRAND RAID Korte afstand
Voor de eerste drie overall herenteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall damesteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall mixed teams : Chouffe en naturaprijs.

12. De Grand Raid Nisramont op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

13. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

[sc_vimeo aspect_ratio="16:9,01" position="left" video_id="230578421"]

Op de afbeeldingen hieronder kunt u doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel

Lange afstand:

[sc_gallery gallery_type=”grid” gallery_layout=”4x” gallery_style=”masonary” gallery_no_gaps=”0″ gallery_hover=”zooming-blur” gallery_item_style=”1″ gallery_gallery=”33299″]

Korte afstand:

[sc_gallery gallery_type=”grid” gallery_layout=”4x” gallery_style=”masonary” gallery_no_gaps=”0″ gallery_hover=”zooming-blur” gallery_item_style=”1″ gallery_gallery=”33318″]

De Kajakproef (2km voor korte afstand en 4km voor volledige ) is een heen en terug parcours op de barrage met start en aankomst aan het ponton naast de stuwdam. Er zijn 3 waterstarts – 2 voor de volledige en eentje voor de Korte afstand. Halverwege liggen boeien waarrond de teams van de korte afstand moeten terugkeren. De teams van de lange afstand dienen nog verder tot aan het adeps centrum te roeien en daar pas te draaien rondom de boeien.

MTB 1 Barrage – Berismenil : Totale afstand 22km met 770 hoogtemeters (20km voor de korte afstand). Na een vlakke aanloop naast de Ourthe wacht de deelnemers een lange klim naar Nisramont. Via Hubermont daalt men af naar Maboge waar men via Borzee naar Berismenil rijdt.

Trailrun: Totale afstand 8km met 280 hoogtemeters (6km voor de korte afstand). Nieuw parcours in vergelijking met vorige edities! Vanuit Berismenil gaat het via mooie singletracks naar de site van Le Cheslé. Daarna wordt terug de klim aangevat richting Berismenil.

MTB2 Berismenil – Berismenil: Totale afstand 11km met 350 hoogtemeters (enkel voor de lange afstand). Deze lus is de minst technische en “makkelijkste”.

Run & Bike: Totale afstand 4km met 125 hoogtemeters en voornamelijk over brede paden. Het eerste gedeelte is volledig bergop en de laatste kilometers zijn bergaf. Goed samenwerken en communiceren is de boodschap.

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.
[sc_vimeo aspect_ratio=”16:9,01″ position=”left” video_id=”109045352″]

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

[sc_vimeo aspect_ratio=”16:9,01″ position=”left” video_id=”179867251″]

3. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

4. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

5. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

6. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

7. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

8. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

9. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

10. Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477

2019

Uitslagen beschikbaar vanaf 24/03/2019.

2013

Uitslag 2013 – 137 teams

2012

Uitslag 2012 – 166 teams

2011

Uitslag 2011 – 78 teams

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

2018

Alle foto’s van de Grand Raid 2018 zijn terug te vinden op de site van Sportograf


2017

Bekijk en bestel foto’s van de Grand Raid 2017.

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 25 september 2018 t.e.m. 11 maart 2019 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk. De prijzen zijn exclusief administratiekosten.

[sc_pricing_table style=”2″ columns=”4″]

[sc_pricing_column title=”Lange afstand” subtitle=”lange afstand” label_top_corner=”1″ top_choice=”DUO”][sc_pricing_row]Start wave 1: 9.30[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Start wave 2: 10.30[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Kayak: 4km – heen & terug[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]MTB 1: 22km – 770m+[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Trailrun: 8km – 280m+[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]MTB 2 : 11km – 350m+[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Run & Bike: 4km – 125m+[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]300 startplaatsen[/sc_pricing_row][sc_pricing_row strike=”0″]140 euro vanaf 1 jan[/sc_pricing_row][sc_pricing_row strike=”0″]155 euro tem 11 maa[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Deelnemerslijst[/sc_pricing_row][sc_pricing_footer href=”http://www.ticketpress.eu/registration/index.php?route=product/product&product_id=295″ target=”_blank”]SCHRIJF IN[/sc_pricing_footer][/sc_pricing_column]

[sc_pricing_column title=”Korte afstand” subtitle=”korte afstand” label_top_corner=”1″ top_choice=”DUO”][sc_pricing_row]Kayaks te water: 11.20[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Start: 11.30[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Kayak: 2km – heen & terug[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]MTB: 20km – 630m+[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Trailrun: 6km – 200m+[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Run & Bike: 4km – 125m+[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]1 Team = 2 atleten[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]150 startplaatsen[/sc_pricing_row][sc_pricing_row strike=”0″]120 euro tem 31 dec[/sc_pricing_row][sc_pricing_row strike=”0″]135 euro vanaf 1 jan[/sc_pricing_row][sc_pricing_row]Deelnemerslijst[/sc_pricing_row][sc_pricing_footer href=”http://www.ticketpress.eu/registration/index.php?route=product/product&product_id=295″ target=”_blank”]SCHRIJF IN[/sc_pricing_footer][/sc_pricing_column][/sc_pricing_table]

DE GRAND RAID 2018

[sc_gallery gallery_type=”grid” gallery_layout=”4x” gallery_item_style=”12″ gallery_gallery=”34141″]

DE GRAND RAID 2017

[sc_gallery gallery_type=”grid” gallery_layout=”4x” gallery_item_style=”12″ gallery_gallery=”33142″]

DE GRAND RAID 2015

[sc_vimeo aspect_ratio=”16:9,01″ position=”left” video_id=”123011405″]

DE GRAND RAID 2014

[sc_vimeo aspect_ratio=”16:9,01″ position=”left” video_id=”90480856″]

MET DE STEUN VAN

[sc_fullwidth background_style=”cover” background_position_vertical=”center” container=”1″ background_color=”#f1f5f8″ padding_top=”20″ padding_bottom=”20″]

Marcassou
Printdeal
Compressport
Scott
nisramont
Petzl
runnerslab
[/sc_fullwidth]