HOUFFARAID EDITIE 2018

De 2de editie van de HouffaRaid zit erop! De deelnemers konden genieten van het mooie maar zware parcours op en rond de barrage van Nisramont. Bij de duo’s behaalde het team WaaslandseMTBschool met Kris Henderieckx en Arne Heirbaut de overwinning door in de laatste MTB-proef op en over Team Squadra (Tim Van Hemel – Lucas Van Deynze) te gaan. Bij de solo’s ging de overwinning voor het 2de jaar op rij naar Ced Smets. Bij de dames won Annemarie Rustenburg. Hier vindt u alle foto’s van Sportograf en uw persoonlijke foto’s terug. U kan ook rechtstreeks uw persoonlijke foto’s bekijken door op de link in de uitslag te klikken. De volledige uitslagen zijn terug te vinden op onze uitslagenpagina via de link hieronder.

Afspraak volgend jaar voor HouffaRaid 2019 op zaterdag 21 september!

 • Informatie
 • PARCOURS
 • LOGEMENT
 • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres : CENTRE ADEPS ENGREUX. Volg de borden richting “CENTRE ADEPS ENGREUX”.

Klik hier om de kaart te bekijken in Google Maps.

Parkeren is langs de kant van de weg die naar beneden naar het ADEPS centrum rijdt.

2. Programma en tijdsschema

Zaterdag 22 september 2018

07u30 tot 8u45 – secretariaat open, afhalen nummers HouffaRaid
09u00 – start teams
09u05 – start solo’s
13u00 – verwachte finish eerste solo/duo
13u30 – podium direct na binnenkomst 3de plaats
16u30 – einde wedstrijd

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepijld parcours doorheen de Ardennen
 • Douches en kleedkamers (centre ADEPS ENGREUX)
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar
 • Huur kajak en peddels inbegrepen
 • Elektronische chip voor de deelnemers
 • SCOTT Buff VOOR ALLE DEELNEMERS
 • SCOTT Finisher T-shirt

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

De toeschouwers kunnen de lopers volgen tijdens de wedstrijd via de link die enkele dagen voor de trail bovenaan deze pagina komt. Onder het tabblad “resultaten” verschijnen live tussen-en eindtijden. Om op de dag van de wedstrijd uw favorieten gemakkelijker te kunnen volgen kan u alvast op het sterretje klikken dat achter de desbetreffende atleten staat. Zodra deze ‘goud’ kleurt kan u via het favorieten menu makkelijk een beperkt aantal atleten volgen.

De bevoorradingspost bevindt zich aan de stuwdam van Nisramont en is vlot met de auto te bereiken. Reken wel op 20 minuten met de auto.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedkamers en de douches zijn gelegen op 50m afstand van de finish in het ADEPS centrum.

6. Tijdslimieten

Indien men deze niet haalt, wordt men uit de wedstrijd gehaald.

Na MTB1: 2u30
Na Kayak 1: 3u
Na Trailrun: 5u15
Na Kayak 2: 5u40
Finish: 7u30

Iedereen die deze limiettijden haalt mag finishen.

7. Aanmeldingsprocedure

Voor de teams moet slechts 1 iemand van het team zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken. U ontvangt :

 • Timingchip met velcro enkelband. Deze moet na de wedstrijd terug afgegeven worden
 • Wegwerp borstnummer – deze dient bij het MTB en KAYAK achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel !)
 • Spanbandjes voor het stuurbord vast te maken
 • Stuurbordje dat na de wedstrijd NIET moet geretourneerd worden
 • SCOTT buff

8. Specifieke regels

  Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke HouffaRaid regels :

 • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
 • Teams mogen geen eigen kayaks gebruiken.
 • Teams moeten zelf voor en na de kayakproef hun boot, peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot. Ze volgen ten allen tijde de instructies van de CREW.
 • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd. Men mag enkel starten met een UCI goedgekeurde fiets.
 • De MTB proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm.
 • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
 • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij kan echter NIET meedoen in het SOLO klassement.
 • Teams nemen steeds een duo kayak en solo’s een solo kayak. Ook als één teamlid moet opgeven neemt het overgebleven teamlid nog steeds een duo kayak! Anders komen andere deelnemers in de problemen!
 • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons, gels, verpakkingen, etc… resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.

9. Afhalen materiaal

Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u30. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal. U dient de timingchip met velcro terug te geven bij het afhalen van de loopspullen.

10. Bevoorrading(en)

Er is 1 grote bevoorrading die zich situeert op de stuwdam van Nisramont:

Aan de start van Kayak 1
Na 6km in de Trailrun
Op einde van Kayak 2

OPGELET ER ZIJN GEEN PLASTIC BEKERTJES HIER !! U dient uw eigen beker mee te nemen.

11. Prijzen

HOUFFARAID Teams
Voor de eerste drie overall herenteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall damesteams : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall mixed teams : Chouffe en naturaprijs.

Geen apart podium of prijzen voor mixed categorie indien er minder dan 25 mixed teams aan de start staan.

HOUFFARAID SOLO
Voor de eerste drie overall heren : Chouffe en naturaprijs.
Voor de eerste drie overall dames : Chouffe en naturaprijs.

12. De HOUFFARAID op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

13. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

 

Volgorde van de verschillende proeven:

MTB 1 ADEPS Engreux – Barrage : Totale afstand 25km met 950 hoogtemeters. In totaal staan een 8-tal beklimmingen op het programma. De laatste 4km zijn bergaf richting Barrage de Nisramont

Wisselzone 1 Barrage : Hier worden de MTB’s weggezet na MTB 1. Van hieruit wordt opnieuw vertrokken met de MTB voor MTB 2.

Kayak 1  : 2km van de stuwdam naar het ADEPS centrum te Engreux – stroomopwaarts

Wisselzone 2 Engreux : Hier worden de loopschoenen klaargezet ’s ochtends voor de start. Na Kayak 1 worden hier de loopschoenen aan gedaan voor de trail, na de trail kunnen hier terug de MTB-schoenen aangedaan worden. (Tenzij de deelnemer zowel voor het fietsen als het lopen dezelfde schoenen gebruikt)

Trailrun : Totale afstand 13km met 590 hoogtemeters. De prachtige Tour du Barrage, die ook wordt gelopen tijdens de Trail du Barrage. Er wordt dit jaar tegenwijzerzin gelopen

Kayak 2 : 2km van het ADEPS Centrum naar de stuwdam – stroomafwaarts

MTB2 Barrage – ADEPS Engreux: Totale afstand 14km met 450 hoogtemeters . Deze lus is de minst technische en “makkelijkste”. Halfweg mogen de deelnemers wel een rivier oversteek verwachten.

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

3. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

4. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

5. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

6. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

7. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

8. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

9. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

10. Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477


2018

Uitslagen 2018 – 32 solo’s en 47 teams


2017

Uitslagen 2017 – 98 starters

SCHRIJF JE IN

Binnenkort meer info over de editie 2019…

 

MET DE STEUN VAN

Marcassou
Printdeal
Compressport
Scott
nisramont
Petzl
runnerslab