HOUFFARAID
} }

21 September 2019, 9:00 am

Days
Hours
Minutes
Seconds

HOUFFARAID

De 3de editie van de HouffaRaid gaat door op zaterdag 21 september 2019 in Engreux (Houffalize). Er kan individueel deelgenomen worden of in teams van 2. De duo’s dienen alle onderdelen samen af te leggen.

De opdracht bestaat uit een MTB tocht van 25km (950m+) met een 8-tal beklimmingen gevolgd door 2km kajakken op de barrage van Nisramont van Nisramont naar Engreux. Vervolgens een trailrun van 13km (590m+), de prachtige Tour du Barrage. Na het lopen springen jullie terug in de kajak om 2km te varen terug naar Nisramont. Nog een laatste MTB tochtje om af te sluiten: 12km (450m+) fietsen met halfweg een verfrissende rivieroversteek. Dit alles in het prachtige decors van het “Parc Naturel des Deux Ourthes”.

Neem deel als duo of ga voor een one (wo)man show!

Dezelfde dag vindt ook de Trail du Barrage plaats.

REGISTRATIE HOUFFARAID DUO

Schrijf je in t.e.m. 15 september 2019 of tot alle 50 beschikbare plaatsen ingenomen zijn. De deelnameprijs bedraagt 175 euro per team en betalen kan enkel online.

25K MTB / 2K KAYAK / 13K TRAIL / 2K KAYAK / 12K MTB

De wedstrijd vindt plaats op ZATERDAG 21 september 2019 met start om 9.00. 
U kunt de voorlopige deelnemerslijst HIER raadplegen.

REGISTRATIE HOUFFARAID SOLO

Schrijf je in t.e.m. 15 september 2019 of tot alle 50 beschikbare plaatsen ingenomen zijn. De deelnameprijs bedraagt 100 euro en betalen kan enkel online.

 25K MTB / 2K KAYAK / 13K TRAIL / 2K KAYAK / 12K MTB

De wedstrijd vindt plaats op ZATERDAG 21 september 2019 met start om 9.00. 
U kunt de voorlopige deelnemerslijst HIER raadplegen.

TIPS ANDERE EVENTS

Naast trinatura off road wedstrijden organiseren wij ( Sportevents ) nog tal van andere races. Triathlon, fietsen, lopen, trailrunnen,
cycling, afterwork Trails, wij hebben het allemaal. U kunt al onze verschillende series terugvinden op de SPORTEVENTS website.
Hieronder geven we enkele vrijblijvende suggesties...

#

TRIATHLON

De nisraman en trinatura La Roche maken deel uit van de 111 tri series. Maar ook in Herderen, Bilzen, the Cave triathlon en Deinze kan je triathlonnen.

#

EPICSERIES

17 feb (EPIC200) en 5 mei (EPIC300) kunnen misschien een reden zijn om tijdens de wintermaanden de fietskilometers te onderhouden.

#

RUNNING

Welke triatleet pakt er buiten het seizoen eens niet een loopwedstrijdje mee ? Keuze genoeg in de NaturaRun en Trailrunseries van Runnerslab.

LOCATIE/ADRES HOUFFARAID

Adres: CENTRE ADEPS ENGREUX. Volg de borden richting “CENTRE ADEPS ENGREUX”.

Parkeren is langs de kant van de weg die naar beneden naar het ADEPS centrum leidt.

Engreux is een deelgemeente van Houffalize en ligt op 50min van Luik, 1u45min van Brussel en 2u05min van Antwerpen.

PROGRAMMA HOUFFARAID

Zaterdag 21 september 2019

07u30 tot 8u45 – Secretariaat open, afhalen nummers HouffaRaid
09u00 – Start HouffaRaid duo + solo
12u30 – Verwachte finish eerste solo/duo
13u00 – Podium direct na binnenkomst 3de plaats
16u30 – Einde wedstrijd

Wedstrijd informatie

In onderstaande tabel kunt u de meeste nuttige informatie over de HouffaRaid terugvinden.

ADRES

Centre ADEPS Engreux (Houffalize). Volg de borden richting “CENTRE ADEPS ENGREUX”. De start, finish, wedstrijdsecretariaat en douches bevinden zich allemaal hier.

PARKING

Parkeren is langs de kant van de weg die naar beneden naar het ADEPS centrum leidt.

Volg de instructies van de parkeerbegeleiders.

REGLEMENT

Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke HOUFFARAID regels

TIJDSLIMIET

Na MTB 1: 2u30
Na Kayak 1: 3u
Na Trailrun: 5u
Na Kayak 2: 5u30
Finish: 7u00

DOUCHES

Kleedkamers en de douches zijn gelegen vlak naast de aankomst in de sporthal.

START

De start van de Houffaraid is aan het centre ADEPS in Engreux. Meer bepaald zal de start gegeven worden helemaal beneden. De atleten dienen zich daar op te stellen met hun fiets.

FACEBOOK

Wil je op de hoogte blijven van allerlei updates en quick news van de HouffaRaid? Meld u dan zeker aan op ons Facebook event.

LIVE

Tijdens de race kunnen supporters via onze live tracking, die bovenaan in het menu staat, de passages aan de verschillende tussenpunten live volgen.

RESULTATEN

Raadpleeg hier de resultaten van de afgelopen editie, alsook die van het huidige jaar. Vergeet niet dat we ‘live’ results aanbieden tijdens al onze events.

TIMING CHIP

In dit starterspakket zal zich een timing chip bevinden. Deze timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij aankomst.

T-SHIRT

Bij aankomst ontvangt iedere finisher een uniek HouffaRaid finisher T-shirt.

MATERIAAL

Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u30. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal.

VERZEKERING

Deelnemers zijn Standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 5 euro. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijden.

PODIUM

HOUFFARAID Teams
Voor de eerste drie teams (heren/dames/mixed) : Chouffe en naturaprijs.

Geen apart podium of prijzen voor mixed categorie indien er minder dan 25 mixed teams aan de start staan.

HOUFFARAID SOLO
Voor de eerste drie overall heren/dames: Chouffe en naturaprijs.

GPX

De GPX-en van de verschillende parcoursen zijn terug te vinden op deze site bij ‘parcours‘.

Opmerking: De parcoursen kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog wijzigen.

RAVITO’S

Er is 1 grote bevoorrading die zich situeert op de stuwdam van Nisramont:

  • Aan de start van Kayak 1
  • Na 6km in de Trailrun
  • Op einde van Kayak 2

OPGELET er zijn geen plastic bekertjes hier! U dient uw eigen beker mee te nemen. Ook aan de finish is er een eindbevoorrading.

AFVAL

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en enkel afval weg te werpen aan de bevoorradingsposten. Het wegwerpen van afval buiten deze zones kan resulteren in diskwalificatie.

TOESCHOUWERS

Met start, wisselzone en finishzone in 1 locatie is dit een toeschouwer-vriendelijke wedstrijd.

De bevoorradingspost bevindt zich aan de stuwdam van Nisramont en is vlot met de auto te bereiken. Reken wel op 20 minuten met de auto.

EHBO

Er is een EHBO post aan de start/finish. Aan de bevoorradingen zijn er beperkte EHBO sets. Indien er iets ernstig voorvalt tijdens de wedstrijd kan u het noodnummer op uw borstnummer of rechtstreeks de 112 (indien zeer dringend) bellen.

GOEDE DOEL

De organisatie steunt het goede doel Think-Pink, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

ARDENNEN

Boek dit vakantiehuis en geniet van de prachtigste trailparcoursen tussen La Roche en Houffalize!

CREW

We zijn steeds op zoek naar sportminded mensen om ons organisatie team te vervoegen. Zowel voor individuelen als voor clubs

FOTO’S

Er zal een fotograaf aanwezig zijn op het evenement. Onmiddellijk na de race kunt u de foto’s hier op de site terugvinden.

LOGEMENT

klik op de knop hieronder om onze favoriete overnachtingsplaatsen uit de buurt te bekijken

PARCOURSINFO

MTB 1 ADEPS Engreux – Barrage: Totale afstand 25km met 950 hoogtemeters. In totaal staan een 8-tal beklimmingen op het programma. De laatste 4km zijn bergaf richting Barrage de Nisramont

Wisselzone 1 Barrage: Hier worden de MTB’s weggezet na MTB 1. Van hieruit wordt opnieuw vertrokken met de MTB voor MTB 2.

Kayak 1: 2km van de stuwdam naar het ADEPS centrum te Engreux – stroomopwaarts

Wisselzone 2 Engreux: Hier worden de loopschoenen klaargezet ’s ochtends voor de start. Na Kayak 1 worden hier de loopschoenen aan gedaan voor de trail, na de trail kunnen hier terug de MTB-schoenen aangedaan worden. (Tenzij de deelnemer zowel voor het fietsen als het lopen dezelfde schoenen gebruikt)

Trailrun: Totale afstand 13km met 590 hoogtemeters. De prachtige Tour du Barrage, die ook wordt gelopen tijdens de Trail du Barrage.

Kayak 2: 2km van het ADEPS Centrum naar de stuwdam – stroomafwaarts

MTB2 Barrage – ADEPS Engreux: Totale afstand 12km met 450 hoogtemeters . Deze lus is de minst technische en “makkelijkste”. Halfweg mogen de deelnemers wel een rivier oversteek verwachten.

HOUFFARAID IN BEELD

Bekijk hier enkele best-of foto’s van de afgelopen jaren.  Veel kijkplezier !

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan deze partners en sponsors, die samen met ons van de TriNatura een groot succes proberen te maken.

Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

Cabin in the woods

In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze “Cabin in the woods” vinden die geschikt is voor 6 personen. Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto’s om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om ’s morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,… . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt.

Cabin
Cabin

Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477