19th Ave New York, NY 95822, USA

Trinatura La Roche old

[sc_fullwidth background_position_horizontal=”center” background_position_vertical=”top” padding_top=”100″ padding_bottom=”400″ background_image=”33452″ padding_left=”325″ padding_right=”25″ container=”1″ background_style=”no-repeat”]

[sc_image src=”33448″ style=”default” position=”left” disable_lightbox=”1″]
[sc_button link=”#info” text=”Meer info” link_target=”_blank” centered=”0″]   [sc_button link=”#inschrijving” text=”Schrijf je in” link_target=”_self” centered=”0″]   [sc_button link=”https://www.facebook.com/events/1642740582410835/” text=” Check op Facebook” link_target=”_blank” centered=”0″ ]
[/sc_fullwidth]

TRINATURA LA ROCHE EDITIE 2018

De eerste editie van de Trinatura La Roche, een offroad triathlon/duathlon, zit er op! Op zondag 27 mei gingen 178 du- en triatleten de strijd aan met elkaar en met het loodzware parcours. Het werd een avontuur om niet snel te vergeten. Een verslag van de wedstrijd is terug te vinden op 3athlon.be. Hieronder en op onze facebookpagina kan u de best-of foto’s bekijken. De volledige uitslagen zijn terug te vinden op onze uitslagen pagina via de link hieronder.
Wie durft volgend jaar opnieuw? Afspraak voor de tweede editie op zondag 26 mei 2019.

[sc_button link=”https://my5.raceresult.com/98079/results?lang=nl” text=”UITSLAGEN 2018″ link_target=”_blank” centered=”1″]

[sc_gallery gallery_type=”grid” gallery_layout=”4x” gallery_item_style=”12″ gallery_gallery=”34285″]

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. Terwijl de start aan het stuwdam te Nisramont gegeven wordt zullen de finish, T2 & wedstijdsecretariaat zich allemaal aan het voetbalterrein bevinden .

Klik hier om de kaart te bekijken in Google Maps.

U fietst het best naar de start (8km waarvan de laatste 4km afdaling). Reken op een 20 minuutjes fietsen. U kunt voor de start een persoonlijke zak afgeven met bv een thermojas, die we terug naar boven in Berismenil brengen.

Let op! Voor de duatlon zijn 2 paar schoenen nodig: 1 paar voor het looponderdeel aan de barrage van Nisramont en 1 paar voor het looponderdeel in Berismenil. De loopschoenen van aan de barrage worden door de organisatie terug naar de aankomst gebracht.

Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize.

Het is absoluut verboden om te wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.

2. Programma en tijdsschema

Zondag 27 mei 2018
07.00 – 09.30 : secretariaat open – afhalen nummers
07.00 – 09.30 : wisselzone 2 voetbal open voor plaatsen loopschoenen
07.00 – 07.45 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB voor deelnemers lange afstand
08.00 : start Trinatura La Roche Lange afstand triatlon + duatlon
09.00 – 09.45 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB voor deelnemers korte afstand
10.00 : start Trinatura La Roche Korte afstand triatlon + duatlon
16.00 : podia beide afstanden

De start bevindt zich aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km verder en deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen. U vertrekt richting Houffalize en na 4km ziet U een bord naar rechts « Barrage de Nisramont ». Dit is een afdaling van 4km naar de barrage.

3. Deelnamepakket

[sc_list type=”check” color=”6″ effects_enabled=”1″]

  • Uniek afgepijld parcours doorheen de Ardennen
  • Douches en kleedkamers (voetbal Bérismenil)
  • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
  • Resultaten onmiddellijk beschikbaar en live timing via onze site
  • Uniek finisher shirt voor alle finishers
  • Gratis pasta na aankomst voor alle deelnemers


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.
[/sc_list]

4. Toeschouwers informatie

De toeschouwers kunnen de atleten volgen tijdens de wedstrijd via de Live resultaten. De link hier naar toe verschijnt enkele dagen voor de wedstrijd bovenaan de pagina. Onder het tabblad “resultaten” verschijnen live tussen-en eindtijden. Om op de dag van de wedstrijd uw favorieten gemakkelijker te kunnen volgen kan u alvast op het sterretje klikken dat achter de desbetreffende atleten staat. Zodra deze ‘goud’ kleurt kan u via het favorieten menu makkelijk een beperkt aantal atleten volgen.

Als u de atleten onderweg wil zien kijkt u best even naar de parcoursen op deze site.

Wat wij voorstellen voor de toeschouwers:
– U kan naar de start gaan kijken aan het meer van Nisramont (Rue du barrage). U vertrekt vanuit Bérismenil richting Houffalize en na 4km ziet u een bord naar rechts « barrage de Nisramont ». Dit is een afdaling van 4km naar de barrage.
– Eventueel kan u de deelnemers tijdens de MTB-proef zien in het dorpje Maboge (La Roche). De deelnemers rijden na 20km door dit dorpje net na de spectaculaire afdaling van Maboge.
– De rest van de wedstrijd is het best te volgen vanuit Bérismenil. Hier is zowel de wisselzone als de aankomst.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedkamers en de douches zijn gelegen tussen finish en T2

6. Tijdslimieten

Lange afstand
– Na het zwemmen/run 1: 1h
– Zwemmen/run 1 + MTB: 6h15
– Zwemmen/run 1 + MTB + trailrun: 9h30

Korte Afstand
– Na het zwemmen/run 1: 30min
– Zwemmen/run 1 + MTB: 4h15
– Zwemmen/run 1 + MTB + trailrun: 5u30

7. Bevoorrading(en)

Lange afstand
– Bevoorrading MTB na 29km
– Bevoorrading trailrun na 3,5km en na 12km (waterpost op km6 en km14,5)
– Eindbevoorrading

Korte Afstand
– Bevoorrading trailrun na 3,5km (waterpost op km6)
– Eindbevoorrading

8. Prijzen

Prijzenbarema
De geldprijzen voor deze wedstrijd worden als volgt bepaald: Het totaal opgehaalde inschrijvingsgeld per reeks (heren en dames afzonderlijk) wordt opgeteld. Van dit bedrag wordt 10% genomen als prijzenpot. Deze som geld wordt dan verdeeld tussen de eerste (50%), tweede (30%) en derde plaats (20%).

Een voorbeeld: Stel voor de TriNatura La Roche LD schrijven 100 mannen zich in. Er wordt daarbij €14000 opgehaald. Hiervan wordt 10% ofwel €1400 genomen als prijzenpot. De winnaar krijgt bijgevolg €700 (50%), de tweede €420 (30%) en de derde €280 (20%).

*10% regel: Indien de eindtijd van 2de of 3de in de stand meer dan 10% langer is dan de winnende tijd wordt hiervoor geen prijzengeld voorzien.
**Om aanspraak te maken op geldprijzen voor een bepaalde categorie moeten er minimaal 10 deelnemers of teams starten in die categorie.

Prijzen TriNatura La Roche
Voor de eerste drie overall heren triatlon LD + SD : Chouffe en geldprijzen volgens barema voor plaats 1, 2 en 3.
Voor de eerste drie overall dames triatlon LD + SD : Indien meer dan 10 deelnemers geldprijzen volgens barema. Anders Chouffe en naturaprijs.

Voor de eerste drie overall heren duatlon LD + SD : Chouffe en geldprijzen volgens barema voor plaats 1, 2 en 3.
Voor de eerste drie overall dames duatlon LD + SD : Indien meer dan 10 deelnemers geldprijzen volgens barema. Anders Chouffe en naturaprijs.

Extra bonus van €300 voor de winnaar van het duel triatleet vs duatleet op de lange en korte afstand. Om eerlijk te vergelijken wordt hiervoor gekeken naar de tijd vanaf de start van het mountainbiken tot finish. Dus zonder de zwemproef of het eerste lopen.

Naturaprijzen voor de eerste heer en dame in de categorieën 40+, 50+, 60+.

9. De Trinatura La Roche op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

10. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

[sc_vimeo aspect_ratio="16:9,01" position="left" video_id="230578421"]

Hieronder kunt U de verschillende parcoursen bekijken.

[sc_gallery gallery_type=”grid” gallery_layout=”3x” gallery_item_style=”12″ gallery_gallery=”34199″]

De GPX- files zijn beschikbaar via deze link of via de linken hieronder via de website van Trace De Trail (login vereist).

Parcours Run 1 TriNatura SD Duatlon : Klik hier. (2 ronden)

Parcours Run 1 TriNatura LD Duatlon : Klik hier.

Parcours MTB TriNatura SD : Klik hier.

Parcours MTB TriNatura LD : Klik hier.

Parcours Run 2 TriNatura : Klik hier. (2 ronden voor de LD, 1 ronde voor de SD)

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.
[sc_vimeo aspect_ratio=”16:9,01″ position=”left” video_id=”109045352″]

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

[sc_vimeo aspect_ratio=”16:9,01″ position=”left” video_id=”179867251″]

3. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

4. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

5. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

6. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

7. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

8. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

9. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

10. Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477

2018

Klik hier voor alle uitslagen van 2018.

Of download de resultaten in pdf: Triathlon Short Distance , Triathlon Long Distance , Duathlon Long Distance , Duathlon Short Distance

MET DE STEUN VAN

[sc_fullwidth background_style=”cover” background_position_vertical=”center” container=”1″ background_color=”#f1f5f8″ padding_top=”20″ padding_bottom=”20″]

Marcassou
Printdeal
Compressport
Scott
nisramont
Petzl
runnerslab
[/sc_fullwidth]