TRINATURA LA ROCHE
} }

25 Mei 2019, 8:00 am

Days
Hours
Minutes
Seconds

Trinatura La Roche

Op zaterdag 25 mei 2019 plannen we de 2de editie van de Trinatura La Roche, een offroad triathlon en duathlon in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen! Dit jaar maakt de lange afstand deel uit van de 111 Tri Series, wat betekent: 100km op de MTB! De afstanden zijn 1km zwemmen (of 3km trailrun voor de duathlon), 100km mountainbike en een afsluitende 10km trailrun. Er zal ook een “short distance” zijn: 500m zwemmen (of 1,5km trailrun voor de duathlon), 34km mountainbike en 8km trailrun. Ook de short distance zal een zware uitdaging zijn!

Duatleten en triatleten starten gelijktijdig. Aparte rankings zullen worden opgemaakt voor de triathlons en de duathlons, maar de eerste over de streep (tri of duatleet) krijgt een mooie bonus! Het parcours is ongezien in de du- en triatlonwereld en zal iedere atleet dwingen tot het uiterste te gaan.

REGISTRATIE LA ROCHE
LONG DISTANCE

Schrijf je in tem 19 mei 2019 of tot alle 200 beschikbare plaatsen ingenomen zijn. De Deelnameprijs bedraagt  100 euro en betalen kan enkel online. Na 15 december 2018 bedraagt de inschrijvingsprijs 110 euro, vanaf 15 april 2019 komt er een ‘late entry fee’ bij en zal de inschrijvingsprijs 120 euro bedragen.

DUATHLON – 3k RUN / 100k MTB / 10k RUN
TRIATHLON – 1k SWIM / 100k MTB / 10k RUN

De wedstrijd vindt plaats op ZATERDAG 25 mei 2019 met start om 08.00. Drafting is toegelaten.

U kunt de deelnemerslijst hier raadplegen.

UPDATE: ER ZIJN NOG ENKELE LAST MINUTE PLAATSEN VRIJ. WIL JE NOG MEEDOEN STUUR DAN EEN MAILTJE NAAR TIMING@SPORTEVENTS.EU

REGISTRATIE LA ROCHE
SHORT DISTANCE

Schrijf je in tem 19 mei 2019 of tot alle 200 beschikbare plaatsen ingenomen zijn. De Deelnameprijs bedraagt  60 euro en betalen kan enkel online. Na 15 december 2018 bedraagt de inschrijvingsprijs 70 euro, vanaf 15 april 2019 komt er een ‘late entry fee’ bij en zal de inschrijvingsprijs 80 euro bedragen.

DUATHLON – 1,5k RUN / 34k MTB / 8k RUN
TRIATHLON – 500m SWIM / 34K MTB / 8K RUN

De wedstrijd vindt plaats op ZATERDAG 25 mei 2019 met start om 09.30. Drafting is toegelaten.

 U kunt de deelnemerslijst hier raadplegen. 

UPDATE: ER ZIJN NOG ENKELE LAST MINUTE PLAATSEN VRIJ. WIL JE NOG MEEDOEN STUUR DAN EEN MAILTJE NAAR TIMING@SPORTEVENTS.EU

TIPS ANDERE EVENTS

Naast trinatura off road wedstrijden organiseren wij ( Sportevents ) nog tal van andere races. Triathlon, fietsen, lopen, trailrunnen,
cycling, afterwork Trails, wij hebben het allemaal. U kunt al onze verschillende series terugvinden op de SPORTEVENTS website.
Hieronder geven we enkele vrijblijvende suggesties...

#

TRIATHLON

De nisraman en trinatura La Roche maken deel uit van de 111 tri series. Maar ook in Herderen, Bilzen, the Cave triathlon en Deinze kan je triathlonnen.

#

EPICSERIES

17 feb (EPIC200) en 5 mei (EPIC300) kunnen misschien een reden zijn om tijdens de wintermaanden de fietskilometers te onderhouden.

#

RUNNING

Welke triatleet pakt er buiten het seizoen eens niet een loopwedstrijdje mee ? Keuze genoeg in de NaturaRun en Trailrunseries van Runnerslab.

PROGRAMMA TRINATURA LA ROCHE

Zaterdag 25 mei 2019

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. Terwijl de start aan het stuwmeer te Nisramont gegeven wordt zullen de finish, T2 en wedstijdsecretariaat zich allemaal aan het voetbalterrein bevinden.

06.30 – 09.00 : secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers. Hier ontvangt u uw borstnummer en timing chip*.
06.30 – 09.00 : wisselzone 2 voetbal open voor plaatsen loopschoenen
07.00 – 07.45 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB voor deelnemers lange afstand
08.00 : start Trinatura La Roche Lange afstand triatlon + duatlon
08.30 – 09.15 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB voor deelnemers korte afstand
09.30 : start Trinatura La Roche Korte afstand triatlon + duatlon

Podiumceremonie en prijsuitreiking vindt plaats onmiddellijk na de finish van de top 3. De age-group winnaars ontvangen ook een prijs.

De start bevindt zich aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km verder en deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen. U vertrekt richting Houffalize en na 4km ziet u een bord naar rechts « Barrage de Nisramont ». Dit is een afdaling van 4km naar de barrage. Reken op een 20 minuutjes fietsen. U kunt voor de start uw persoonlijke zak met bv een thermojas achterlaten in de wisselzone, wij brengen die terug naar Berismenil.

Let op! Voor de duatlon zijn 2 paar schoenen nodig: 1 paar voor het looponderdeel aan de barrage van Nisramont en 1 paar voor het looponderdeel in Berismenil. De loopschoenen van aan de barrage worden door de organisatie terug naar Berismenil gebracht, maar zullen dus pas na aankomst beschikbaar zijn.

* De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij aankomst in ruil voor uw finisher T-shirt.

Wedstrijd informatie

In onderstaande tabel kunt u de meeste nuttige informatie over de TriNatura La Roche terugvinden.

ADRES

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. De finish, T2 en wedstrijdsecretariaat bevinden zich hier.

PARKING

Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize.

Het is absoluut verboden om te wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.

RAVITO’S

Zowel tijdens het fietsen (enkel LD) als in het lopen worden bevoorradingsposten voorzien. Bij de passage door de wisselzone in Bérismenil kan eigen bevoorrading genomen worden. Zie “Parcours” voor meer info over de locaties. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien.

TIJDSLIMIET

111 Triathlon/Duathlon
Zwemmen/Run 1: 30min
Cut-off na eerste MTB-passage aan wisselzone in Bérismenil: 4h30 (Zwemmen/Run 1 + 50km MTB). Als deze tijd niet gehaald wordt, mag er niet aan de 2de MTB-ronde begonnen worden. Het loopnummer mag dan nog wel afgewerkt worden.
Start Run: 8h30

Korte Afstand
Zwemmen/Run 1: 20min
Start Run: 3h30

PODIUM

Overall podia voor de eerste drie heren en dames Long Distance + Short Distance, zowel voor triatlon als duatlon.

Huldiging van de eerste heer en dame in de categorieën 40+, 50+, 60+.

PRIJZENPOT

Chouffe en geldprijzen volgens prijzenbarema voor de overal podia.

Extra bonus van €100 voor de winnaar van het duel triatleet vs duatleet.

Naturaprijzen voor de eerste heer en dame in de categorieën 40+, 50+, 60+.

LIVE

Tijdens de race kunnen supporters via onze live tracking, die bovenaan in het menu staat, de passages aan de verschillende tussenpunten live volgen.

RESULTATEN

Raadpleeg hier de resultaten van de afgelopen editie, alsook die van het huidige jaar. Vergeet niet dat we ‘live’ results aanbieden tijdens al onze triathlons.

TIMING CHIP

In dit starterspakket zal zich een timing chip bevinden. Deze timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden.

RACERESULT

Je (tussen)tijden worden geregistreerd wanneer je een timing punt (mat of antennes) passeert. Geen paniek als niet elk timing punt piept, dat is normaal. De resultaten kan je live volgen via de website.

WETSUIT

Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

VERZEKERING

Deelnemers zijn Standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 5 euro. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijden.

MEKANIEKER

Zorg er voor dat je fiets tiptop in orde is voor de wedstrijd. Moest er toch nog iets stuk gaan, dan is er onze topmekanieker om gratis kleine herstellingen aan je fiets uit te voeren voor de start of bij aankomst.

GPX

De GPX-en van de verschillende parcoursen zijn beschikbaar vanaf 1 week voor de wedstrijd en zijn terug te vinden op deze site bij ‘parcours‘.

Opmerking: De parcoursen kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog wijzigen.

START

Start is aan de barrage van Nisramont (8km van secretariaat/finish).

Start op het ponton: de triatleten staat met hun voeten aan de water rand en lopen het water in, de duatleten beginnen tegelijk aan hun run 1.

LOGEMENT

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

DOUCHES

Kleedkamers en douches zijn voorzien ter hoogte van de finish aan de voetbalterreinen van Bérismenil

FACEBOOK

Wil je op de hoogte blijven van allerlei updates en quick news van TriNatura La Roche? Meld u dan zeker aan op ons Facebook event van TriNatura La Roche.

GOEDE DOEL

De organisatie steunt het goede doel Think-Pink, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

ARDENNEN

Boek dit vakantiehuis en geniet van de prachtigste trailparcoursen tussen La Roche en Houffalize!

CREW

We zijn steeds op zoek naar sportminded mensen om ons organisatie team te vervoegen. Zowel voor individuelen als voor clubs

T-SHIRT

Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

BIKEWASH

De modder moet niet mee naar huis. Bij slecht weer is er een bikewash voorzien aan de aankomst.

KINDEREN

Breng de kids maar mee! Ze kunnen supporteren en zich uitleven op het springkasteel.

PARCOURSINFO

U kan de gpx-files downloaden via de site van Routeyou. Dit kan door te klikken op de link die u ziet op de parcoursafbeeldingen hieronder.

Long Distance
Zwemmen: 1000m (2ronden) in het stuwmeer van Nisramont. Voor de  Duathlon: 3km trailrun (2 ronden).
MTB: 100km met 2900m+. Bevoorrading na 25km en 74km + passage door wisselzone Bérismenil na 50km waar eigen bevoorrading kan genomen worden.
Trailrun: 10km met 320m+. Bevoorrading na 4,5km.

Short Distance
Zwemmen: 500m (1ronde) in het stuwmeer van Nisramont. Voor de Duathlon: 1,5km trailrun (1 ronde).
MTB: 34km met 1150m+. Eigen bevoorrading kan genomen worden in de wisselzone in Bérismenil.
Trailrun: 8km met 240m+. Bevoorrading na 4,5km.

TRINATURA LA ROCHE IN BEELD

Bekijk hier enkele best-off foto’s van 2018 en een verslag van de wedstrijd op 3athlon.be.

#

VERSLAG 3ATHLON.BE

“Duatleet Bientje wint van triatleten in La Roche”

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan deze partners en sponsors, die samen met ons van de Trinatura een groot succes proberen te maken.

Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

Cabin in the woods

In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze “Cabin in the woods” vinden die geschikt is voor 6 personen. Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto’s om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om ’s morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,… . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt.

Cabin
Cabin

Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477