WEDSTRIJDINFORMATIE NISRAMAN

Eén van de mooiste en groenste triatlons van België. De 2de helft heeft Xterra allures en is volledig offroad. De Nisraman begint stilaan een traditie te worden en voor de editie op 22/07/2018 voorzien we een aantal interessante wijzigingen. Er komt namelijk een Nisraman Long Distance die bestaat uit 1500m zwemmen, 43km fietsen, 27km MTB en 17km trailrun. Tevens is er een Nisraman Short Distance. Die zal bestaan uit 750m zwemmen, 20km fietsen, 16km mountainbiken en 8km trailrun. De zware Nisraman gaat opnieuw langs de typische Ardense wegen met onder andere de beklimming van de alom gevreesde en gehate mur de Maboge.

 • Informatie
 • PARCOURS
 • LOGEMENT
 • Uitslagen

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Secretariaat, wisselzone en Finish aan het Wilnishof te Nisramont.
ADRES: Nisramont 51, 6983 La Roche-en-Ardenne
GPS: 50°08’26” N, 5°39’21” E

Klik hier om de kaart te bekijken in Google Maps.

Parkeren kan enkel in de parkeerwei net naast de wissel- en finishzone. Volg de bordjes parking in Nisramont. Parkeren langs de kant van de weg is niet toegelaten!

2. Programma en tijdsschema

Zaterdag 21 juli 2018:
16.00 – 17.00 : Afhalen startnummers tent Wilnishof

Zondag 22 juli 2018:
07.00 – 09.00 : Afhalen startnummers tent Wilnishof
07.00 – 09.00 : Wisselzone Wilnishof open voor plaatsen van loopspullen en MTB
07.15 – 07.45 : Wisselzone barrage Nisramont open voor plaatsen fiets Nisraman lange afstand
08.00 : Start Nisraman lange afstand
08.40 – 09.15 : Wisselzone barrage Nisramont open voor plaatsen fiets Nisraman korte afstand
09.30 : Start Nisraman korte afstand
16:00 Podia en prijsuitreiking finishzone Wilnishof

3. Deelnamepakket

 • Prachtige parcours op een verkeersarme omloop
 • Douches en kleedkamers
 • Kwalitatieve bevoorradingspost aan de finish
 • Bewaakte wisselzone
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be en live coverage op onze site
 • Elektronische chip met enkelband
 • Coolmax finisher shirt voor elke deelnemer van de Nisraman
 • Terug brengen zwemgerief en droge kledij van T1 naar T2


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

Hier komt nog informatie.

5. Kleedruimte, douches

Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers van het Wilnishof, gelegen aan de finish.

6. Specifieke Regels - strafprocedure

Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke NISRAMAN regels:

1. Voor de fietsproef op de weg is stayeren verboden en dient men minstens 15 meter afstand te houden. Men mag gebruik maken van een tijdritfiets en opzetstuur. Indien men wenst kan men deze proef ook met de mtb afwerken. De mtb mag echter NIET beschikken over een opzetstuur.
2. Indien men NIET wisselt van fiets moet men toch gans de 2de wisselzone al LOPEND doorgaan.
3. De lange afstand passeert halfweg de MTB-proef door de wisselzone. Men dient zich al lopend met de MTB aan de hand door de wisselzone te verplaatsen.
4. De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd.
5. Men mag enkel starten met een UCI goedgekeurde fiets ( 26″ – 27.5″ – 29″ wielen ).

7. Tijdslimieten

Nisraman Lange afstand:
Na het zwemmen: 45min
Zwemmen + fietsen: 2h45
Zwemmen + fietsen + MTB: 6h
Finish: 9h

Nisraman Korte afstand:
Na het zwemmen: 25min
Zwemmen + fietsen: 2h
Zwemmen + fietsen + MTB: 3h45
Finish: 5h

Indien men deze tijden niet haalt, mag men de wedstrijd niet verder zetten en/of wordt men niet in de uitslag opgenomen.

8. Bevoorrading(en)

Er is enkel bevoorrading voorzien tijdens het lopen.

Nisraman Lange afstand:
Bevoorrading tijdens het afsluitende lopen na 7,4km en 12,5km.
Voor het afsluitende lopen bij de lange afstand wordt aangeraden zelf drinken mee te nemen!

Nisraman Korte afstand:
Bevoorrading tijdens het afsluitende lopen na 3,2km.

9. Prijzenpot

Prijzenbarema
De geldprijzen voor deze wedstrijd worden als volgt bepaald: Het totaal opgehaalde inschrijvingsgeld per reeks (heren en dames afzonderlijk) wordt opgeteld. Van dit bedrag wordt 10% genomen als prijzenpot. Deze som geld wordt dan verdeeld tussen de eerste (50%), tweede (30%) en derde plaats (20%).

Een voorbeeld: Stel voor de TriNatura La Roche LD schrijven 100 mannen zich in. Er wordt daarbij €14000 opgehaald. Hiervan wordt 10% ofwel €1400 genomen als prijzenpot. De winnaar krijgt bijgevolg €700 (50%), de tweede €420 (30%) en de derde €280 (20%).

*10% regel: Indien de eindtijd van 2de of 3de in de stand meer dan 10% langer is dan de winnende tijd wordt hiervoor geen prijzengeld voorzien.
**Om aanspraak te maken op geldprijzen voor een bepaalde categorie moeten er minimaal 10 deelnemers of teams starten in die categorie.

Prijzen Nisraman
Voor de eerste drie overall heren LD + SD : Chouffe en geldprijzen volgens barema voor plaats 1, 2 en 3.
Voor de eerste drie overall dames LD + SD : Indien meer dan 10 deelnemers geldprijzen volgens barema. Anders Chouffe en naturaprijs.

Naturaprijzen voor de eerste heer en dame in de categorieën 40+, 50+, 60+.

10. De Nisraman Triathlon op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

11. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

Het parcours komt zo snel mogelijk online.

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.
Vermeld X-trails bij uw reservatie en geniet van het weekendarrangement in halfpension aan € 150 per persoon. Single supplement € 15 per nacht.
U geniet van een 10% vroegboekkorting indien u 60 dagen voor uw verblijf reserveert.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

3. Trailodge

Trailodge heeft als doel een community te bieden aan trail lopers om hun passie te delen via

 • Wedstrijden met nadruk op het sociale aspect
 • Trail stages in de Ardennen en op plaatsen in het buitenland
 • All inclusive reispakketten naar grote buitenlandse wedstrijden

Omdat je zonder praktische beslommeringen zou kunnen genieten van jouw Scott Multistage, biedt Trailodge een pakket aan.

Het bevat drie overnachtingen in een gezellige refuge nabij de wedstrijd locatie, super lekker eten de gehele dag door, korting op de registraties voor de Scott Xtrails Multistage & gegarandeerd ambiance met de andere trailers.
Klik hier voor meer informatie over het unieke Trailodge Pakket.

Just Run and Relax!

Contactgegevens voor reservatie :
lode@trailodge.com
+32 (0) 477 78 09 01
www.trailodge.com

4. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

5. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

6. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

7. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

8. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

9. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

10. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

11. Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

SCHRIJF JE IN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 november 2017 tot 9 juli 2018 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk. De prijzen zijn exclusief administratiekosten.

NISRAMAN
Lange afstand
Start : 08.00
Zwemmen: 1500m – 2 ronden
Fietsen: 43km – 2 ronden
MTB: 27km – 2 ronden
Lopen : 17km – 1 ronde
150 startplaatsen
Fietsen: NIET STAYER
MTB: STAYER
130 euro tem 31 maart
140 euro tem 31 mei
150 euro vanaf 1 jun
NISRAMAN
Korte afstand
Start : 09.30
Zwemmen: 750m – 1 ronde
Fietsen: 20km – 1 ronde
MTB: 16km – 1 ronde
Lopen : 8km – 1 ronde
200 startplaatsen
Fietsen: NIET STAYER
MTB: STAYER
90 euro tem 31 maart
100 euro tem 31 mei
110 euro vanaf 1 jun

ZO WAS NISRAMAN 2016

ZO WAS NISRAMAN 2014

MET DE STEUN VAN

Marcassou
Dextro
Polar
Printdeal
Compressport
Scott
nisramont
Petzl
runnerslab