07-09-2019 – CHIMAY WALK
Days
Hours
Minutes
Seconds

MOOISTE STUKJES VAN DE LAARS VAN HENEGOUWEN MET DE CHIMAY WALK 

Welkom op de webpagina van Chimay Walk, een sportieve tocht doorheen de glooiende natuur in Chimay. Op 07 september krijgen wandelaars de kans om de prachtige natuur rond Chimay te ontdekken. We bieden twee afstanden aan, voor ieder wat wils: 11km en 21km, welke afstand verkies jij ?

De start wordt gegeven aan de gezellige Auberge du Poteaupré, op wandelafstand van de Abdij Notre-Dame de Scourmont, waar natuurlijk het Trappistenbier Chimay gebrouwen wordt.

Na de Chimay Walk kan je genieten van een gratis Chimay en eventueel de Espace Chimay bezoeken aan de start-en finishlocatie. De perfecte afsluiter van de Chimay Walk is een etentje in de Auberge du Poteaupré ! (Reservatie aangeraden)

Beide afstanden genieten van een rijkelijke eindbevoorrading. De 21km heeft halverwege de tocht een kwalitatieve bevoorrading langs het parcours.

Schrijf je snel in en mis de tweede editie niet !

logo we walk brussels

REGISTRATIE CHIMAY WALK MET FONDSENWERVING THINK PINK

Schrijf je online in tot en met  25 augustus via de website van Think Pink. Je neemt gratis deel en  engageert je om minstens 100 euro in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Jouw minimum bijdrage van 100 euro gaat  integraal naar het goede doel Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

11 KM – GRATIS*
21 KM – GRATIS*

Klik hieronder door naar Think Pink (opent in pop-up). Inschrijven en fondsen werven gaat rechtstreeks via hen.

Inschrijven via Think Pink doe je door eerst een account aan te maken. Vervolgens kun je individueel inschrijven of kan je een team aanmaken.
Teamleden hoeven niet noodzakelijk samen te blijven en/of dezelfde afstanden te stappen.

ALLE Think Pink deelnemers krijgen een gratis T-shirt.

*minimun 100 € donatie

REGISTRATIE CHIMAY WALK ZONDER FONDSENWERVING THINK PINK 

Je hebt geen tijd/zin om fondsen te gaan ophalen voor Think Pink? Schrijf je via onze website in tot en met 1 september zonder een engagement aan te gaan om geld in te zamelen. Je kan vrijblijvend éénmalig 5, 10 of 20 euro extra doneren bij je inschrijving. Dat bedrag gaat integraal naar het goede doel Think Pink.

11 KM – 15 euro
21 KM – 25 euro

Klik hieronder voor onze Ticketpress-registratiemodule (opent in pop-up). Betaling kan enkel online gebeuren.

Een unieke medaille voor alle deelnemers en de mogelijkheid om deze T-shirt voor 10 euro extra aan te kopen tijdens de online inschrijving.
Deelname is gratis voor kinderen onder 12 jaar (registreren is niet nodig).

U kunt de voorlopige deelnemerslijst hier raadplegen.

Als je inschrijft, verklaart je je automatisch akkoord met onze algemene en annuleringsvoorwaarden.

Er wordt in geen geval geld geretourneerd. In geval van annulatie wordt jouw inschrijvingsbedrag integraal naar het goede doel doorgestort.

PARCOURS INFO
Chimay WALK

Voor een overzicht van het parcours met de locaties van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel klik je hieronder.
De knoppen linken je door naar het parcours op de website Trace de Trail.

#

CHIMAY WALK

21KM – 480M+

Vrije start tussen 08u30 en 10u00

Bevoorrading Rue de la Naïe na 11km

Eindbevoorrading Auberge du Poteaupré

GPX beschikbaar 02.09.2019

Cut-off: finish voor 17u

#

CHIMAY WALK

11KM – 230M+

Vrije start tussen 08u30 en 10u00

Bevoorrading Rue de la Naïe na 11km

Eindbevoorrading Auberge du Poteaupré

GPX beschikbaar 02.09.2019

Cut-off: finish voor 17u

De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen tot de laatste minuut nog aan
wijzigingen onderworpen worden. 

LOCATIE/ADRES
CHIMAY WALK

Start en finish zijn aan de Auberge du Poteaupré in Bourlers, deelgemeente van Chimay. Het secretariaat voor het afhalen van de startnummers bevindt zich in de witte tent aan de Auberge du Poteaupré.

Adres : Auberge de Poteaupré
Rue du Poteaupré 5, 6464 Bourlers (Chimay)

Parkeren kan in de parkeerweide, 150m verder in de straat.

TIP:  Denk aan het milieu en probeer zoveel mogelijk samen te rijden!

PROGRAMMA
CHIMAY CHIMAY

21KM EN 11KM

Vanaf 08.30: aanmelden aan het wedstrijdsecretariaat
08.30 – 10.00: vrije start 21km en 11km
17.00: einde evenement

CHIMAY Walk in cijfertjes

750

Het verwachte aantal wandelaars dat gaat deelnemen aan deze 2de editie van de Chimay Walk

343

Het hoogste punt op het parcours van de Chimay Walk 21km.

100

De afstand tussen Brussel en Chimay

70%

Verwacht aandeel vrouwelijk deelnemers

87%

Het offroad aandeel van het parcours.

0

aantal plastiek bekertjes gebruikt tijdens het event

SCHRIJF JE IN 1 KEER IN MET DE SEASON PASS  EN DOE ALLE WALKS MEE!

Ben je een echte wandelfanaat en krijg je van het wandelen maar niet genoeg. Dan hebben we voor jou de SEASON PASS. Je hoeft je slechts éénmalig in te schrijven en je hebt startrecht op alle Belgische Walk van de walkingseries in 2019.

Met de season pass - zonder fondsenwerving - krijg je naast een fikse korting ook een uniek Walkingseries 2019  T-shirt. Kostprijs is 100 euro.

Wil je liever het goede doel Think Pink steunen, dan heeft Think Pink voor 300 van jullie een 'roze' seizoenspas liggen. Je hebt dan het hele jaar de tijd om voor minstens 500 euro aan fondsen in te zamelen.  Je kan/mag aan alle walks gratis deelnemen en krijgt een exclusieve gratis Think-Pink sweater.

* enkel geldig op de Belgische walks en NIET op de Walk for the Cure en/of de Walk du Grand Ballon

season pass

STEUN HET GOED DOEL: THINK PINK
Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

Nuttige informatie
CHIMAY WALK

Antwoorden op al je vragen over de 2de editie van de Chimay Walk?  Die vind je hier!

ADRES

Start en finish zijn aan de Auberge de Poteaupré
Rue du Poteaupré 5, 6464 Bourlers (Chimay)

PARKING

Er is op 150m van de start een ruime parking voorzien. We raden wel aan om te carpoolen of het openbaar vervoer te nemen, dat is beter voor het milieu.

TIJDSLIMIET

We verwachten alle wandelaars om 17.00 aan het eindpunt van hun wandeling. Voor de 21km stappers betekent dit een gemiddelde van 2,7 km/u indien men start om 08h30.

GEEN BEKERS

Er zijn GEEN plastic bekers aan de bevoorradingen terug te vinden. Wij zijn een bekerloze organisatie. Voorzie dus zelf een herbruikbare beker.

T-SHIRT

Wie inschrijft via Think Pink ontvangt een gratis T-shirt. Deze mag zeker gedragen worden tijdens de tocht! Wie inschrijft zonder fondsenwerving krijgt een unieke medaille en kan een T-shirt bestellen voor 10 euro extra.

START

Er is een vrije start tussen  08uur30 en 10uur. Vergeet niet om je eerst aan te melden aan het secretariaat en je nummer op te halen.

FACEBOOK

Voor allerlei updates en snel nieuws gebruiken we uitsluitend ons Chimay Walk Facebook event en/of De Walkingseries Facebook pagina. Ook te bekijken door niet Facebookers!

RAVITO’S

Verspreid over het parcours zijn er kwalitatieve bevoorradingsposten (één voor de 21km en een eindbevoorrading voor iedereen) met water, fruit, cake, snoep, zoute koekjes … Er zijn toiletten, douches en jullie kunnen bij slecht weer binnen zitten in de grote witte tent of in de Auberge du Poteaupré.

MEDAILLE

Iedereen ontvangt een unieke Walk Chimay medaille in zijn starterspakket.

BEWARING SPORTTASSEN

Je kan je sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttas” in de grote tent. Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

CHIMAY

Iedere deelnemer ontvangt na de finish een gratis Chimay! Scheur de afscheurstrook van uw borstnummer en wissel die in, schol !

DOUCHE

Na de “Trail des Trappistes” kan u douchen in de mobiele douche units.
Volg de signalisatieborden “Douches”.

GOEDE DOEL

De organisatie steunt het goede doel Think-Pink, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

EHBO

Er is een EHBO post aan de start/finish. Aan de bevoorradingen zijn er beperkte EHBO sets. Als er iets ernstig gebeurt tijdens de wedstrijd, kun je het noodnummer op je borstnummer of rechtstreeks de 112 bellen (als het heel dringend is).

KINDEREN

Kinderen wandelen gratis mee t.e.m. 12 jaar. Vooraf online registeren is niet noodzakelijk.

GPX

De GPX-bestanden van de parcoursen zijn terug te vinden op deze site bij ‘parcours‘. De  GPX-bestanden kun je 1 week voor het event downloaden.

AFVAL

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en NIETS van afval weg te werpen.

Leave nothing but footprints!

HONDEN

Honden zijn toegelaten voor deze wandeling. Hou ze aan de leiband en neem eventueel een drinkbakje mee.

BUGGY

Het parcours is niet toegankelijk met een kinderwagen of rolstoel. Het parcours loopt over te moeilijk beloopbare paden voor kinderwagens. Kleine kinderen kunnen wel mee in een draagzak/-doek.

VERZEKERING

Deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijd.

CREW

We zijn steeds op zoek naar sportminded mensen om ons organisatie team te vervoegen. Zowel voor individuelen als voor clubs

WEBSHOP

Is je trail/wandel uitrusting nog niet compleet? Via onderstaande link kom je in de webshop van Runnerslab.

FOTO’S

Zo snel mogelijk na de wandeling kan u op deze pagina al de foto’s terugvinden.

ARDENNEN

Boek dit vakantiehuis en geniet van de prachtigste trailparcoursen tussen La Roche en Houffalize!

0
Aantal deelnemers 2018
0
Verzameld bedrag 2018
0
Verwacht aantal deelnemers 2019
0
Vooropgesteld doel 2019

CHIMAY WALK IN BEELD

Bekijk hieronder enkele best-off foto’s van de editie 2018!

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan deze partners en sponsors, die samen met ons van de Think-Pink Walkingseries een groot succes willen maken !

sg-popup-id-38033 laten staan