15-06-2019 – LONGEST DAY
Days
Hours
Minutes
Seconds
logo we walk brussels

Welkom op de webpagina van de LONGEST DAY, een sportieve tocht van 50km doorheen de Belgische Ardennen. Na een zéér geslaagde eerste editie in samenwerking met Think Pink, wordt The Longest Day in 2019 opnieuw georganiseerd op zaterdag 15 juni 2019 in Spa.

Ga de uitdaging aan: probeer de 50km binnen de 14u af te leggen! Alleen of in groep met vrienden, aan jou de keuze. Je kan je gewoon inschrijven of je kan je inschrijven via Think Pink. Bij inschrijving via Think Pink engageer je je om minstens 100 euro op te halen voor het goede doel en dan mag je gratis meedoen.

Naast onze hoofdafstand is er in 2019 eveneens de mogelijk om een parcours van 27 km of 10 km te kiezen! Al de afstanden worden gechronometreerd en de resultaten komen live online tijdens het evenement.

Het traject gaat dwars door de velden en bossen rondom Spa. Het is heuvelend (1610 positieve hoogtemeters) en voor 85% off road! De 50km, 27km en 10km hebben dezelfde vertrek-en aankomstplaats in het Parc des Sept Heures.

REGISTRATIE LONGEST DAY MET FONDSENWERVING THINK PINK

Schrijf je online in tot en met  5 juni via de website van Think Pink. Je neemt gratis deel en engageert je om minstens 100 euro in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Jouw minimum bijdrage van 100 euro gaat  integraal naar het goede doel Think Pink, de nationale borstkankercampagne.

De inschrijvingen met fondsenverwerving zijn gesloten. U kan zich inschrijven zonder fondsenverwerving tot en met donderdag 6 juni 2019.

10 KM – GRATIS*
27 KM – GRATIS*
50 KM – GRATIS*

Klik hieronder door naar Think Pink (opent in pop-up). Inschrijven en fondsen werven gaat rechtstreeks via hen.

Inschrijven via Think Pink doe je door eerst een account aan te maken. Vervolgens kun je individueel inschrijven of kan je een team aanmaken.
Teamleden hoeven niet noodzakelijk samen te blijven en/of dezelfde afstanden te stappen.

ALLE Think Pink deelnemers krijgen een gratis T-shirt.

*minimun 100 € donatie

REGISTRATIE LONGEST DAY ZONDER FONDSENWERVING THINK PINK 

Je hebt geen tijd/zin om fondsen te gaan ophalen voor Think Pink? Schrijf je via onze website in tot en met 6 juni zonder een engagement aan te gaan om geld in te zamelen. Je kan vrijblijvend éénmalig 5 of 10 euro extra doneren bij je inschrijving. Dat bedrag gaat integraal naar het goede doel Think Pink.

10 KM – 15 euro LAST MINUTE: 20 euro

27 KM – 25 euro LAST MINUTE: 30 euro

50 KM – 35 euro LAST MINUTE: 40 euro

U kunt de deelnemerslijst hier raadplegen.

Als je inschrijft, verklaart je je automatisch akkoord met onze algemene en annuleringsvoorwaarden.

Er wordt in geen geval geld geretourneerd. In geval van annulatie wordt jouw inschrijvingsbedrag integraal naar het goede doel doorgestort.

PARCOURS INFO
Longest Day

Voor een overzicht van het parcours met de locaties van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel klik je hieronder.
De knoppen linken je door naar het parcours op de website Trace de Trail.

#

50km – 1730m+

LONGEST DAY

Start om 8u

GPX beschikbaar 09.06.2019

Cut-off : finish voor 22u

#

27km – 920m+

LONGEST DAY

Start om 13u

Bevoorrading Theux

Bevoorrading Spa

GPX beschikbaar 09.06.2019

Cut-off : finish voor 22u

#

10km – 430m+

LONGEST DAY

Vrije start tussen 13u en 13u30

Bevoorrading Sart

Bevoorrading Tiège

Geen bevoorrading onderweg

Eindbevoorrading in Spa

GPX beschikbaar 09.06.2019

Cut-off : finish voor 22u

De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen tot de laatste minuut nog aan
wijzigingen onderworpen worden. 

LOCATIE/ADRES
LONGEST DAY

Start en finish gaan door in het hartje van Spa, onder meer bekend voor de Thermen en het heerlijke Spa water. Begeef je in het Parc des Sept Heures in de witte tent voor het afhalen van de startnummers. De start gebeurt in het park.

Adres : Parc des Sept Heures, Rue du Fourneau  7,  4900 Spa

Informatie over parkeren in de blauwe zones van Spa vind je hier.

TIP: Kom met de trein, die bevindt zich kortbij de start. Dit is beter voor het milieu en bovendien kan je stressloos naar Spa komen!

PROGRAMMA
LONGEST DAY

VRIJDAG 14 JUNI 2019

20.00-21.30 : afhalen startnummers

ZATERDAG 15 JUNI 2019

6.30-7.55: afhalen startnummers 50km
08.00: start 50km Longest Day
11.30-13.25: afhalen startnummers 27km – 10km
13.00: start 27km Longest Day
13.00-13.30: vrije start 10km Longest Day
22.00: einde

LONGEST DAY in cijfertjes

130000

Het totale bedrag ingezameld tijdens de Longest Day 2018 ten voordele van Think Pink

1065

Het totaal aantal deelnemers van de verschillende afstanden samen in 2018

76

De leeftijd van onze oudste deelnemer. Guy legde trouwens de 50k af in 11u46, respect

68

Het aantal stappers dat een ‘gouden’ certificaat mocht downloaden (sneller dan 5,5 km/u)

9,2

De gemiddelde snelheid van onze snelste deelnemer op de 50km

97,3

Het percentage deelnemers die binnen de tijd de finish haalden. Proficiat!

SCHRIJF JE IN 1 KEER IN MET DE SEASON PASS  EN DOE ALLE WALKS MEE!

Ben je een echte wandelfanaat en krijg je van het wandelen maar niet genoeg. Dan hebben we voor jou de SEASON PASS. Je hoeft je slechts éénmalig in te schrijven en je hebt startrecht op alle Belgische Walk van de walkingseries in 2019.

Met de season pass - zonder fondsenwerving - krijg je naast een fikse korting ook een uniek Walkingseries 2019  T-shirt. Kostprijs is 100 euro.

Wil je liever het goede doel Think Pink steunen, dan heeft Think Pink voor 300 van jullie een 'roze' seizoenspas liggen. Je hebt dan het hele jaar de tijd om voor minstens 500 euro aan fondsen in te zamelen.  Je kan/mag aan alle walks gratis deelnemen en krijgt een exclusieve gratis Think-Pink sweater.

* enkel geldig op de Belgische walks en NIET op de Walk for the Cure en/of de Walk du Grand Ballon

season pass

STEUN HET GOED DOEL: THINK PINK
Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

Nuttige informatie
LONGEST DAY

Antwoorden op al je vragen over de tweede editie van de Longest Day?  Die vind je hier!

ADRES

Start, finish, afhalen startnummers: Parc des Sept Heures, Rue du Fourneau  7,  4900 Spa

FACEBOOK

Voor allerlei updates en snel nieuws gebruiken we uitsluitend ons Longest Day Facebook event en/of De Walkingseries Facebook pagina. Ook te bekijken door niet Facebookers!

TIJDSLIMIET

We verwachten alle wandelaars om 22.00 aan het eindpunt van hun wandeling. Voor de 50km stappers betekent dit een gemiddelde van 3,5 km/u indien men start om 8h00.

START

De start gebeurt gezamenlijk om 8u voor de 50km en om 13u voor de 27km. Voor de 10km is er een vrije start tussen 13u en 13u30. Telkens in het Parc des Sept Heures.

T-SHIRT

Wie inschrijft via Think Pink ontvangt een gratis T-shirt. Deze mag zeker gedragen worden tijdens de tocht! Wie inschrijft zonder fondsenwerving kan een T-shirt bestellen voor 10 euro.

RAVITO’S

Verspreid over het parcours en aan de aankomst zijn er kwalitatieve bevoorradingsposten (4 voor de 50km, 2 voor de 27km) met water, cola, fruit, cake, snoep, zoute koekjes, …

GEEN BEKERS

Er zijn GEEN plastic bekers aan de bevoorradingen terug te vinden. Wij zijn een bekerloze organisatie. Voorzie dus zelf een herbruikbare beker.

BOBELINE

Aan de finish kan iedere deelnemer zijn bonnetje inruilen voor een  verfrissende Bobeline. Schol!

MEDAILLE EN DIPLOMA

Alle finishers van de 50km en de 27km krijgen een medaille om mee te pronken en kunnen na het event hun persoonlijk certificaat downloaden! Uiteraard moet je binnen zijn voor het einde van het event !

PARKING

Er is parkeergelegenheid in het centrum van Spa. We raden wel aan om te carpoolen of het openbaar vervoer te nemen, dat is beter voor het milieu.

Bewaring bagage

Gratis bewaring van uw sporttas aan de aankomst. Hier passeren de deelnemers van de 50km na 20km en hebben dan ook toegang tot hun zak.

DOUCHES

Aan de aankomst worden er door de organisatie (mobiele) douches / kleedkamers voorzien.

AFVAL

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en NIETS van afval weg te werpen.

Leave nothing but footprints!

HONDEN

Honden zijn toegelaten op voorwaarde dat ze aan de lijn blijven en zich netjes gedragen. Denk er aan om ook een drinkbakje voor je hond mee te nemen.

BUGGY

Het parcours is niet toegankelijk met een kinderwagen of rolstoel. Kleine kinderen kunnen wel mee in een draagzak/-doek.

KINDEREN

Kinderen wandelen gratis mee t.e.m. 12 jaar. Vooraf online registeren is niet noodzakelijk.

LIVE

Tijdens de race kunnen supporters via onze live tracking, die bovenaan in het menu komt te staan, de passages aan de verschillende tussenpunten live volgen. Door op het sterretje achter de naam van een atleet te klikken, kan je hem/haar makkelijk volgen tijdens de wedstrijd.

RESULTATEN

De resultaten komen LIVE online tijdens de wedstrijd. U kan ze tijdens en na de Longest Day via onderstaande link terugvinden.

GPX

De GPX-bestanden van de parcoursen zijn terug te vinden op deze site bij ‘parcours‘. De  GPX-bestanden kun je 1 week voor het event downloaden.

Opmerking: De parcoursen kunnen in aanloop naar het evenement nog wijzigen.

FOTO’S

Sportograf en Geoffrey Meuli zijn de officiële fotografen van de Longest Day. Na de race kunt u uw foto’s via de knop hieronder terugvinden.
De best-of foto’s van Geoffrey vindt op onze sociale media terug.

CREW

We zijn steeds op zoek naar sportminded mensen om ons organisatie team te vervoegen. Zowel voor individuelen als voor clubs

WEBSHOP

Is je trail/wandel uitrusting nog niet compleet? Via onderstaande link kom je in de webshop van Runnerslab.

VERZEKERING

Deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijd.

ARDENNEN

Boek dit vakantiehuis en geniet van de prachtigste trailparcoursen tussen La Roche en Houffalize!

GOEDE DOEL

De organisatie steunt het goede doel Think-Pink, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.

STOKKEN

Wandelen met stokken is toegelaten tijdens deze wandeling. Let wel op dat u geen andere wandelaars of lopers hindert.

EHBO

Er is een EHBO post aan de start/finish. Aan de bevoorradingen zijn er beperkte EHBO sets. Als er iets ernstig gebeurt tijdens de wedstrijd, kun je het noodnummer op je borstnummer of rechtstreeks de 112 bellen (als het heel dringend is).

0
Aantal deelnemers 2018
0
Verzameld bedrag 2018
0
Verwacht aantal deelnemers 2019
0
Vooropgesteld doel 2019
THE LONGEST DAY IN BEELD

Bekijk hier enkele best-off foto’s van de editie 2018 alsook de aftermovie. Veel kijkplezier !

SPONSORS / PARTNERS 

Met dank aan deze partners en sponsors, die samen met ons van de Think Pink Walkingseries een groot succes willen maken !

sg-popup-id-38033 laten staan