HOUFFALIZE – 27-28.01.2018

Meer info   Schrijf je in   Check op Facebook

WEDSTRIJDINFORMATIE SCOTT XTRAILS HOUFFALIZE

De Scott Xtrails Houffalize is toe aan zijn 5de editie. Er staan drie verschillende trails op het programma. Men kan inschrijven voor ALLE trails en deelnemen aan het totaalklassement of men kan zich apart inschrijven voor de Trail des Coccinelles op zaterdag en/of de Houffatrail op zondag. Het volledig vernieuwde hotel Vayamundo maakt dat dit het ideale trailweekendje is voor lopers en familie. De kids kunnen zich naar hartelust uitleven in het subtropisch zwembad, de grote vernieuwde speeltuin en/of deelnemen aan de spectaculaire kidstrail.

 • Informatie
 • Parcours
 • LOGEMENT
 • UITSLAGEN

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres: Ol Fosse d’Outh 1, 6660 Houffalize (Google Maps)

Houffalize is het beste bereikbaar per auto. De dichtsbijzijnde vlieghaven is Luik (80km) en het dichtsbijzijnde treinstation is Marche en Famenne (50km)

Komende van de E25 neemt u de afdaling naar Houffalize. Hotel Vayamundo bevindt zich 150m verder dan de SPAR waar u de afslag links neemt. Vanaf deze bocht is het nog 1Km tot aan het hotel. Veel parkeerplaatsen met nieuwe parking daar. Er zijn informatieborden die u de weg tonen.

 

2. Programma en tijdsschema

Deze zijn onder voorbehoud en kunnen nog licht wijzigen.

Zaterdag 27 januari 2018
09u30 – 10u55 : afhalen startnummers
10u45: start Vayamundo Kidstrail 1km
11u00: start Kamikazetrail
15u00 – 17u30 : afhalen startnummers (Ook Houffatrail)
16u15: start Trail des Coccinelles 20km semi-nighttrail (hoofdlamp verplicht!)
17u30: start Trail des Coccinelles 10km nighttrail (hoofdlamp verplicht)

Zondag 28 januari 2018
06u00 tot 7u00: opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers
07u00: start Houffatrail 50km (eerste uur is het nog donker! Hoofdlamp verplicht)
08u30 tot 13u30: opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers
10u00: start HouffaTrail 25km
12u00: start HouffaTrail 17km
13u30: start Houffatrail 10km
16u00: podium Houffatrail en podium Xtrails competitie afstand: 4/20/25km*
18u00: Sluiting event en Trailexpo

* Om de Xtrails wedstrijd naar een hoger niveau te brengen is het onze bedoeling zo veel mogelijk goede lopers in 1 sterk bezette wedstrijd te centraliseren. Daarom worden de korte, midden en lange afstand van deze Xtrails aanzien als finishers events waarbij de beleving en niet de prestatie centraal staat en zal er enkel een podium worden uitgereikt op de competitie afstand zijnde de 4/20/25km.

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepijld parcours
 • Douches en kleedkamers
 • Gratis opslagplaats voor sportzakken
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op deze website.
 • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer)


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Kleedruimte, douches

Kleedruimte en douches zijn ter plaatse in Hotel Vayamundo aanwezig. Dit is een volledig vernieuwd complex.
Op zaterdag en zondag kan je je sporttas afgeven aan de “bewaring sporttassen/consignes”.
Nadien kan je enkel je sporttas terugkrijgen op vertoon van je borstnummer.
We aanvaarden geen losse kledingstukken.

5. Tijdslimieten

Zaterdag 27 januari 2018
Kamikaze trail: geen limiet
Trail des Coccinelles Semi-nighttrail 20km: 3u30
Trail des Coccinelles Nighttrail 10km: 2u15

Zondag 28 januari 2018
Houffatrail 10km: 3u30
Houffatrail 17km: 5u
Houffatrail 25km: 7u
Houffatrail 50km: 10u

6. Bevoorrading(en)

Zaterdag 27 januari 2018
Trail des Coccinelles Semi-nighttrail 20km: 1 bevoorradingspost (12km)

Zondag 28 januari 2018
Houffatrail 17km: 1 bevoorradingspost (10km)
Houffatrail 25km: 2 bevoorradingsposten (10km – 17km)
Houffatrail 50km: 4 bevoorradingsposten (12km – 25km – 37km – 45km)

7. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls,- en cake. OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 2 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

8. Xtrails Houffalize op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

9. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : THINK PINK

Borstkanker treft 1 vrouw op 8 in ons land. Daarmee houden we het trieste wereldrecord borstkanker. Als nationale borstkankercampagne wil vzw Think-Pink zich daar niet bij neerleggen. Onder het motto “Geef borstkanker geen kans” kun jij je schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt ze waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Site: www.think-pink.be

10. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®

DE HOUFFATRAIL 25KM HEEFT 1 KWALIFICATIE PUNT
DE HOUFFATRAIL 50KM HEEFT 2 KWALIFICATIE PUNTEN

De Ultra-Trail du Mont-Blanc® hanteert
voor kwalificatiewedstrijden vanaf 1 jan 2016 voor deelname aan de UTMB®, CCC® & TDS® en de OCC een nieuw puntensysteem. Deze punten worden bekomen door de formule :afstand (km) + hoogtemeters (m) / 100). Bv een wedstrijd van 55km met 2100m+ geeft 55 + 2100/100 = 76 punten = 3 kwalificatiepunten.

points2016eng

Hier kunt U het aantal nodige punten bekijken voor de huidige editie. De aanvraagprocedure vereist een gelopen GPX-file, die we op tracedetrail moeten opladen. Indien onze wedstrijd nog niet tussen de officiële kwalificatiewedstrijden op de site van UTMB staat, betekentdit dat we nog niet beschikken over een gelopen GPX van onze wedstrijd en onze aanvraag nog moeten indienen. Het aantal punten dat we aangeven op onze site is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor. Het is mogelijk dat we pas over een geschikte gpx beschikken NA onze wedstrijd. Dit levert geen enkel probleem op met de ITRA en max 2 weken NA onze wedstrijd zullen de punten officieel worden toegekend.

barema2016eng

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families.

De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten!

Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

3. Trailodge

Trailodge heeft als doel een community te bieden aan trail lopers om hun passie te delen via

 • Wedstrijden met nadruk op het sociale aspect
 • Trail stages in de Ardennen en op plaatsen in het buitenland
 • All inclusive reispakketten naar grote buitenlandse wedstrijden

Omdat je zonder praktische beslommeringen zou kunnen genieten van jouw Scott Multistage, biedt Trailodge een pakket aan.

Het bevat drie overnachtingen in een gezellige refuge nabij de wedstrijd locatie, super lekker eten de gehele dag door, korting op de registraties voor de Scott Xtrails Multistage & gegarandeerd ambiance met de andere trailers.
Klik hier voor meer informatie over het unieke Trailodge Pakket.

Just Run and Relax!

Contactgegevens voor reservatie :
lode@trailodge.com
+32 (0) 477 78 09 01
www.trailodge.com

4. B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

intro-1

5. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

6. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

7. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

8. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

9. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

10. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

11. Les cabanes de Rensiwez

“Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen.”

Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan.

Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz.

Voor reservaties : Klik hier

photo-05-400x477 dsc_1173-400x477

photo-12-400x477 photo-09-400x477

photo-03-400x477 photo-10-400x477

2018

De Resultaten zullen hier beschikbaar vanaf het einde van de race.

SCHRIJF JE IN

DAGINSCHRIJVINGEN

Vanaf nu zijn er geen online voorinschrijvingen meer mogelijk. Deelnemen kan enkel nog met een (iets duurdere) daginschrijving die U ter plaatse betaalt. Hiervoor dient U het Daginschrijvingsformulier in te vullen en afgedrukt mee te brengen. Er zullen voldoende startnummers voorzien worden en er staat geen limiet op de daginschrijvingen.

E-mails met vragen tot wijzigingen of annulaties worden vanaf nu niet meer behandeld en blijven ook onbeantwoord. Wenst u nog van afstand te veranderen, gelieve het document Ter Plaatse Wisselen in te vullen en afgedrukt af te geven aan het secretariaat.

Scott
Xtrails
MULTI STAGE
Korte afstand: 4/20/10km
Midden afstand: 4/20/17km
Competitie afstand: 4/20/25km
Lange afstand: 4/20/50km
200 startplaatsen
Comp afstand: Semi-nighttrail
80 euro t.e.m. 1 dec 
90 euro vanaf 2 dec
Trail des Coccinelles
20km
Start: zaterdag 16.15
Hoogtemeters 718m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
Tijdslimiet: 3u30
300 startplaatsen
Podium: Heren & Dames overall
20 euro t.e.m. 1 dec
23 euro vanaf 2 dec
Trail des Coccinelles
10km
Start: zaterdag 17.30
Hoogtemeters 495m+
UTMB® Punten – 0
Geen bevoorrading
Tijdslimiet: 2u15
300 startplaatsen
Podium: Heren & Dames overall
16 euro t.e.m. 1 dec
19 euro vanaf 2 dec
HOUFFATRAIL
10km
Start: zondag 13.30
Hoogtemeters 380m+
UTMB® Punten – 0
Geen bevoorrading
Tijdslimiet: 3u30
300 startplaatsen
Geen rivieroversteek
Podium: Heren & Dames overall
16 euro t.e.m. 1 dec
18 euro vanaf 2 dec
HOUFFATRAIL
17km
Start: zondag 12.00
Hoogtemeters 670m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
Tijdslimiet: 5u
300 startplaatsen
Podium: Heren & Dames overall
19 euro t.e.m. 1 dec
21 euro vanaf 2 dec
HOUFFATRAIL
25km
Start: zondag 10.00
Hoogtemeters 870m+
2 bevoorradingen
Tijdslimiet: 7u
300 startplaatsen
Podium: Heren & Dames overall
23 euro t.e.m. 1 dec
26 euro vanaf 2 dec
HOUFFATRAIL
50km
Start: zondag 07.00
Hoogtemeters 1931m+
4 bevoorradingen
Tijdslimiet: 10u
300 startplaatsen
Podium: Heren & Dames overall
35 euro t.e.m. 1 dec
38 euro vanaf 2 dec

 

MET DE STEUN VAN

Scott
Polar
Dextro
Printdeal
chouffe
runnerslab
Petzl
nisramont
vayamundo
Foret Semois
Marcassou
Compressport