23 maart 2024

55KM - 1600m D+

Een unieke MTB race voor duo's over een 55km lang uitdagend parcours in de Ardennen! Men kan meedoen in een mannen- , vrouwen- of mixed team telkens bestaande uit 2 personen. De duos dienen samen te fietsen en samen te finishen. Daag je maatje uit en schrijf je in voor een dag vol offroad avontuur!

9.1

Review Score 2022

300

Max aantal teams

2h54'32"

Tijd snelste team 2023

GRAND RAID NISRAMONT

Wi je graag een nog grotere uitdaging... De duo Raid des Fantômes vindt plaats in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie als de Grand Raid Nisramont. Hou je niet alleen van mountainbike, maar loop je soms ook? Schrijf je dan in voor deze coole adventure duo race waarbij je achtereenvolgens kajakt, fietst, loopt, fiets en een runbike doet.

AANGEBODEN AAN DE SNELSTE 50 INSCHRIJVERS

GRATIS CHOUFFE AAN DE FINISH

PRAKTISCHE INFORMATIE MTB RAID DES FANTÔMES

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan meerdere lopers tegelijk inschrijven en NA je bent ingeschreven kan je deze allemaal zelf via jouw PFS account aanpassen.

Schrijf nu in voor de Raid des Fantômes.

SCHRIJF NU IN 

 

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. De finish, T2 & wedstrijdsecretariaat bevinden zich hier. Bérismenil is een deelgemeente van La Roche en ligt op 45min van Luik, 1u35min van Brussel en 1u50min van Antwerpen.

Parkeer info volgt later.

De locatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We raden het aan om te carpoolen om parkeerstress te vermijden en een steentje bij te dragen aan het milieu.

*Programma onder voorbehoud

Zaterdag 23 maart 2024

11.30 – 13.00: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers (* met timingchip).

13.00: Start Raid des Fantômes.

18.00: Einde event.

De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op die afstand gehouden.

*De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij aankomst.

 

BEKIJK PARCOURS

* De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm. Het parcours is NIET verkeersvrij maar op oversteken en gevaarlijke punten staan seingevers.

Na 25km is er een passage in de buurt van de start/finish zone en wordt daar een bevoorrading voorzien met water, sportdrank en versnaperingen.

Eigen bevoorrading is ook toegelaten.

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en enkel afval weg te werpen in de vuilniszakken aan de bevoorradingsposten. Het wegwerpen van afval buiten deze zones kan resulteren in diskwalificatie.

Aan de bevoorradingsposten zijn er standaard water, sportdrank, cola, fruit, zoete en zoute snacks, Etixx producten (gels, repen).

Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers van de voetbalclub van Bérismenil, vlakbij de start/finish. Gelieve vuile schoenen buiten al uit te doen.

Er is geen bewaring sporttassen voorzien, de parking is immers vlakbij. Autosleutels kunnen wel afgegeven worden.

Bij slecht weer kan de fiets afgespoten worden aan de bike wash stand, vlak naast de douches.

Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Op de dag van het event is de uitslag live te volgen via www.sqmtime.com/live . Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

LET OP: De timing chip dient na afloop terug ingeleverd te worden! 

Iedereen dient te finishen voor 18h. Na 25km bij passage aan de finish is er eveneens een tijdslimiet: hier dient iedereen te passeren voor 15u.

De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish. Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

Podia voor overall herenteams, overall damesteams en overall mixed teams (naturaprijzen).

Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Als startbewijs krijg je een stuurbordje. De stuurbordjes worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je komt je daar dus eerst aanmelden. Enkele dagen voor het event ontvang je een mail met alle nodige info.

Je krijgt je stuurbordje bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

Voor de tijdsregistratie ontvangt u 1 timingchip deze dient aan fiets bevestigd te worden van één van de twee deelnemers. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden bij aankomst.

Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat.

Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

 

Vayamundo Houffalize

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be

 

B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

 

Gite Le Chasseur du Ciel

Le Chasseur du Ciel in Dochamps (vlakbij La Roche) is een kleine, moderne vakantiewoning met een adembenemend panoramisch uitzicht. De vakantiewoning is geschikt voor 2 tot 4 personen.

 

Café Coureur Houffalize

Café Coureur in Houffalize is een recent volledig gerenoveerd hotel dat is aangepast aan de hedendaagse noden van de (fietsende/sportende) klant.  Keuze uit hotelkamers of studio's en dit alles in een unieke wielersfeer.

 

Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport

 

Cabin in the woods

In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze 'Cabin in the woods' vinden die geschikt is voor 6 personen.
Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto's om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om 's morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,... . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt.

 

La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

 

Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

 

Les Cabanes de Rensiwez

Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier

Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

Er is een gezamenlijke start onder de startboog.

  • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
  • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen.
  • Men mag enkel starten met een reglementaire MTB ( 26″ – 27.5″ – 29″ wielen).
  • E-bikes zijn niet toegelaten.
  • Het dragen van een helm is verplicht tijdens gans de MTB proef.
  • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons – gels – verpakkingen etc resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
  • De duo's blijven samen en moeten ook samen finishen.
  • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. De tijd telt echter niet mee in de rangschikking.

ENDURANCE SERIES

PARCOURS

Bekijk hieronder het parcours van 2024. Het parcours is enkel toegankelijk de dag van de Raid des Fantômes (privé passages).

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

RAID DES FANTÔMES GALLERIJ

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je zo snel mogelijk.

SPORTEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...