GRAND RAID NISRAMONT

23 maart 2025

Datum 2025: 23 maart 2025 (onder voorbehoud)

Aventure Raid in en rond La Roche-en-Ardenne voor duo's bestaande uit kajak, mountainbike, trailrun en runbike.

12de

Editie

300

Max aantal teams

3h23'55"

Tijd snelste team 2023

KAJAK

Massastart van op het water op de barrage van Nisramont (stuwmeer). Heen en terug parcours.

MOUNTAINBIKE

Zwaar ardennenparcours met vele hoogtemeters en enkele technische passages, welke er voor de sprint zijn uitgehaald.

TRAILRUN

Technisch trailparcours met veel hoogtemeters. (Scott) Trailschoenen aan te raden, maar niet verplicht.

RUNBIKE

Als duo leg je dit parcours af met 1 fiets, waarbij je wisselt fietser/loper naar keuze en zoveel je wil. Niet technisch.

AANGEBODEN AAN DE SNELSTE 50 INSCHRIJVERS

GRATIS CHOUFFE AAN DE FINISH

PRAKTISCHE INFORMATIE GRAND RAID (info 2024)

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. De finish, T2 & wedstrijdsecretariaat bevinden zich hier.

Parkeren kan in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize. (volg de pijlen "Parking" en de aanwijzigingen van de parkeerwachters). Gelieve steeds voldoende ruimte te laten voor passage en geen inritten te blokkeren.

De locatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We raden het aan om te carpoolen om parkeerstress te vermijden en een steentje bij te dragen aan het milieu.

 

De start op zondag is aan de barrage van Nisramont. U fietst het best naar de start (8km waarvan de laatste 4km afdaling). Reken op een halfuurtje fietsen. (de proeven voor de Grand Raid XL op zaterdag starten steeds in Bérsimenil)

Google maps barrage Nisramont

Zaterdag 23 maart 2024

08.00 – 10.00: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers deelnemers XL (* met timingchip).

10.00: Start Team Trail 12km voor deelnemers XL in Bérismenil.

14.00: Start MTB-proef 25km voor deelnemers XL in Bérismenil.

16.00 – 18.00: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers (* met timingchip). (Voor alle deelnemers)

 

Zondag 24 maart 2024

07.30 – 11.00: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers (* met timingchip).

07.30 – 11.00: Wisselzone Bérismenil open voor plaatsen loopschoenen – genummerde plaatsen.

09.00 – 09.25: Wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – Enkel teams van Wave 1 toegelaten!

09.30: Start Wave 1

10.10 – 10.25: Wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – Enkel teams van Wave 2 toegelaten!

10.30: Start Wave 2

11.10 – 11.25: Wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB Teams Korte Afstand –  geen genummerde plaatsen.

11.30: Start Wave 3 (Korte afstand)

18.00: Einde event.

 

Na aankomst kan u iets drinken en eten in de cafetaria (enkel cash betalingen mogelijk).

De indeling van wave 1 en wave 2 gebeurt door de organisatie en zal per mail meegedeeld worden ongeveer 1 week voor het event.

De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op die afstand gehouden.

*De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij aankomst zondag.

Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u00. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal.

Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt. Slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden.

De startlijsten met startnummers en wave indeling kan je via deze link bekijken.

DEELNEMERSLIJST

Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van duo naar solo dien je te melden aan het secretariaat.

Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

 • 2 wegwerp borstnummers – deze dient bij het fietsen en kayak achteraan te worden gedragen en bij het lopen en Run-Bike vooraan (gebruik een heupgordel).
 • 2 stuurborden.
 • 1 timingchip (Velcro enkelband is zelf te voorzien of aan te kopen bij inschrijving, ter plaatse kunnen er nog bandjes aangekocht worden) - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden bij aankomst. Verlies of niet inleveren van de chip kost 75euro.
 • Spanbandjes voor stuurbord vast te maken.
 • 1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar de wisselzone in Bérismenil gebracht door de organisatie en zal pas na de wedstrijd beschikbaar zijn. (dus steek hier niet de loopschoenen in die jullie nodig hebben tijdens de wedstrijd).

De eerste 25 ingeschreven teams ontvangen een bonnetje voor een gratis Chouffe. Deze is te krijgen aan de eindbevoorrading.

Men kan GEEN sportzakken in bewaring afgeven. Enkel autosleutels kan men aan het secretariaat afgeven om te bewaren.

 

BEKIJK PARCOURS

Zaterdag 23/03/2024

 • 10h: Team Trail 12km 350m+ met start en finish in Bérismenil (Enkel voor deelnemers Grand Raid XL). Gele pijlen
 • 14h: MTB race 25km 760m+ met start en finish in Bérismenil (Enkel voor deelnemers Grand Raid XL). Gele Pijlen

Zondag 24/03/2024: Grand Raid 

 • De Kajakproef (3km of 1,5km) is een heen en terug parcours op de barrage met start en aankomst aan het ponton naast de stuwdam. Er zijn 3 waterstarts – 2 voor de volledige en eentje voor de Korte afstand.
 • MTB 1 Barrage – Bérismenil : Totale afstand 24km met 760 hoogtemeters (Original), 19km met 620 hoogtemeters (Sprint). Gele pijlen
 • Trailrun: Totale afstand 8km met 340 hoogtemeters (Original), 5km met 170 hoogtemeters (Sprint). Orange pijlen
 • MTB2 Berismenil – Berismenil (niet voor de Sprint): Totale afstand 11km met 380 hoogtemeters. Gele pijlen
 • Run & Bike: De RunBike is het laatste onderdeel van de Grand Raid. Je vertrekt als duo uit de wisselzone en neemt 1 MTB mee. Er moet telkens 1 deelnemer van het team fietsen (mountainbike) en de andere deelnemer loopt. Tijdens de RunBike kunt u onbeperkt wisselen. Na de RunBike passeren de deelnemers door de wisselzone. Daar moet de MTB op de voorziene plaats achtergelaten worden. De laatste 200m van de wisselzone naar de finish dient door beide deelnemers al lopend afgelegd te worden! Totale afstand 4km met 130 hoogtemeters en voornamelijk over brede paden. Blauwe pijlen.

 

De GPX-files zijn te downloaden hieronder bij "Parcours". De routes zijn uitgepijld met grote duidelijke borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm.

De openbare weg wordt een aantal keer gebruikt. Het parcours is NIET verkeersvrij. We vragen alle deelnemers om voorzichtig te zijn en zich te allen tijde aan het verkeersreglement te houden. Steek dus zeker niet over zonder te kijken. Op de gevaarlijkste punten worden seingevers voorzien.

Wees ook hoffelijk ten opzichte van mede deelnemers en andere mensen onderweg. Dit event is in de eerste plaats een belevingsevent met de bedoeling alle deelnemers een leuke sportieve dag te bezorgen.

De start van de Grand Raid op zondag is aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km van Bérismenil en de deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen (signalisatie naar de start wordt voorzien). Vertrek zeker tijdig naar de start. Nadat de MTB in de wisselzone is gezet, nemen de deelnemers een kayak en gaan ze te water. Daar worden de boten opgelijnd op 1 lijn en zal de start worden gegeven.

Enkel voor de XL: Op zaterdag is start en finish van zowel de trail als MTB-proef in Bérismenil.

Zaterdag (Grand Raid XL)

De Team Trail heeft 1 bevoorrading na 8km en eindbevoorrading. De MTB-proef heeft enkel een eindbevoorrading

Zondag

Er wordt 1 bevoorradingspost voorzien 200m na de wisselzone in Bérismenil (dus bij het begin van trailrun, start MTB2 en start RunBike komt u hier langs).

We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en enkel afval weg te werpen in de vuilniszakken aan de bevoorradingsposten. Het wegwerpen van afval buiten deze zones kan resulteren in diskwalificatie.

Aan de bevoorradingsposten zijn er standaard water, sportdrank, cola, fruit, zoete en zoute snacks, Etixx producten (gels, repen).

Bevoorrading door supporters is toegestaan.

Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers van de voetbalclub van Bérismenil, vlakbij de start/finish. Gelieve vuile schoenen buiten al uit te doen.

Er is geen bewaring sporttassen voorzien, de parking is immers vlakbij. Autosleutels kunnen wel afgegeven worden.

Bij slecht weer kan de fiets afgespoten worden aan de bike wash stand, vlak naast de douches.

Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip, een velcro enkelband dien je zelf te voorzien. Je kan deze bestellen bij inschrijving, 1 per duo is voldoende. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden. Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen. Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt!

LET OP: De timing chip dient na afloop terug ingeleverd te worden! Verlies of niet inleveren van de chip kost 75euro.

Na kajak: 45 min

Na MTB1: 3h

Na run: 4h30

Na MTB2: 6h

Indien u deze limiettijden niet haalt zal u de wedstrijd niet kunnen verderzetten.

Trail 12km voor XL op zaterdag: 2h

MTB 25km voor XL op zaterdag: 2h30

Wenst u nog te wisselen van afstand, deelnemer aan te passen dan stuurt u best een mailtje naar timing@sportevents.eu.

De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish. Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

Podia voor overall herenteams, overall damesteams en overall mixed teams (naturaprijzen). Aparte categorie en podia voor brandweermannen, hulpdiensten en politie met naturaprijzen (enkel voor Grand Raid Original).

Voor de podiumprijzen speciale dank aan Vakantiehuis Nisramont, Gite Le Chasseur du Ciel (Dochamps) enB&B Au Canard (Maboge).

Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

Inbegrepen in de inschrijvingsprijs zijn:

 • Huur kayak + peddel
 • Volledige afgepijlde parcoursen
 • Elektronische tijdsregistratie met live timing
 • Bevoorrading onderweg
 • Een leuk aandenken

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan meerdere lopers tegelijk inschrijven en NA je bent ingeschreven kan je deze allemaal zelf via jouw PFS account aanpassen.

Schrijf nu in voor de Grand Raid (XL-Original-Sprint).

SCHRIJF NU IN 

 

Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

 

Vayamundo Houffalize

Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be

 

B&B Au Canard

Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.

 

Gite Le Chasseur du Ciel

Le Chasseur du Ciel in Dochamps (vlakbij La Roche) is een kleine, moderne vakantiewoning met een adembenemend panoramisch uitzicht. De vakantiewoning is geschikt voor 2 tot 4 personen.

 

Café Coureur Houffalize

Café Coureur in Houffalize is een recent volledig gerenoveerd hotel dat is aangepast aan de hedendaagse noden van de (fietsende/sportende) klant.  Keuze uit hotelkamers of studio's en dit alles in een unieke wielersfeer.

 

Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport

 

Cabin in the woods

In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze 'Cabin in the woods' vinden die geschikt is voor 6 personen.
Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto's om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om 's morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,... . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt.

 

La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

 

Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

 

Les Cabanes de Rensiwez

Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier

Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

Naar jaarlijkse traditie is er tijdens de Grand Raid een appart klassement voorzien voor de hulpdiensten. Wil men meedoen in deze brandweermannen categorie dan moeten beide leden deel uitmaken van een Belgische veiligheidsdienst. Politie – ambulance – brandweerman. Vrijwillige brandweermannen inbegrepen. Enkel voor de Grand Raid Original.

Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke GRAND RAID regels :

 • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
 • Teams mogen geen eigen kajaks of peddels gebruiken. Het ronden van de boeien aan het keerpunt gebeurt naargelang de instructies van de begeleidende kajaks.
 • Teams moeten zelf na de kajakproef hun boot – peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot.
 • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd. E-bikes zijn niet toegelaten.
 • De mtb proef alsook de laatste run-bike proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm Men mag GEEN extra of derde mtb voor de laatste run-bike gebruiken.
 • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
 • Tijdens de afsluitende run-bike moet er onderling niet gewisseld worden en mag men onbeperkt wisselen. De afstand tussen beide teamleden is vrij – doch moeten ze samen finishen en telt de tijd van de laatste over de streep.
 • Na de RunBike passeren de deelnemers door de wisselzone. Daar moet de MTB op de voorziene plaats achtergelaten worden. De laatste 200m van de wisselzone naar de finish dient door beide deelnemers al lopend afgelegd te worden!
 • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij loopt de laatste run-bike en kan zo nog finishen. De tijd telt echter niet mee in de rangschikking.
 • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons – gels – verpakkingen etc resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
 • Wil men meedoen in de brandweermannen categorie moeten beiden leden deel uitmaken van een Belgische veiligheidsdienst. Politie – ambulance – brandweerman. Vrijwillige brandweermannen inbegrepen.

AANMELDEN

Slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken.

U ontvangt:

2 wegwerp borstnummers – deze dienen bij het MTB achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel!)

4 spanbandjes voor stuurbord vast te maken

2 stuurborden

1 timingchip (Velcro enkelband zelf te voorzien of aan te kopen bij inschrijving) - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden bij het afhalen van de bike.

1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar Bérismenil gebracht door de organisatie en zal pas na de wedstrijd beschikbaar zijn.

VERGEET NIET UW KLEDIJZAK VAN ‘s MORGENS AF TE HALEN in de wisselzone!

Ontdek meer opwinding dan je tot nu toe gewend bent en ontketen je ware potentieel. Voel de opwinding wanneer je uitdagingen aangaat en blijf je grenzen verleggen. SCOTT heeft een schoen voor elk type terrein: De SCOTT Supertrac Speed RC maakt de collectie compleet en is jouw schoen voor alles wat met trailrunning, berglopen en obstacle racing te maken heeft. Je verliest nooit je grip dankzij de stevige nieuwe buitenzool met agressief grippatroon die SCOTT speciaal voor deze schoen heeft gemaakt. Modder of rotsen, regen of sneeuw, je neemt elke bocht of obstakel met alle vertrouwen, wat voor weer het ook is. Eén ding is zeker, met deze robuuste schoen van slechts 195 gram ben je snel uit de startblokken.

ENDURANCE SERIES

PARCOURSEN (2024)

Bekijk hieronder de details over de verschillende onderdelen van de verschillende events van het Grand Raid Weekend. De parcoursen zijn enkel toegankelijk de dag van het event (privé passages).

GRAND RAID

ORIGINAL

GRAND RAID

SPRINT

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.

GRAND RAID NISRAMONT GALLERIJ

CONTACTEER ONS

Wil je ons contacteren met een specifieke vraag over een event en/of over jouw inschrijvingen kan je dit het best doen via de chat widget rechtsonder deze pagina. Als er niemand beschikbaar is om je live te helpen, laat je mail adres achter en we helpen je zo snel mogelijk.

SPORTEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...