Nieuwe 1/2 afstand en samenwerking met Bearsports voor de Cave Triathlon

Op onze triathlon kalender prijken in 2024 slechts 3 echte triathlons.. Op 19 mei starten we in Bilzen, traditioneel de eerste grote test voor vele atleten. Eindigen doen we op 18 augustus in Deinze , waar we al toe zijn aan de 10de editie. Nadat we enkele jaren geleden al eens het BK daar organiseerden, stellen we ons opnieuw kandidaat om het Belgisch Kampioenschap Sprint naar de Leie en Deinze te halen.

Maar het grote nieuws komt van de Cave Triathlon. Op een boogscheut van Maastricht, pal aan de Belgisch Nederlandse grens ligt het mooie stadje Kanne, dat al enkele jaren het decor is voor onze Cave Triathlon, De meest verrassende triathlon van de Benelux met een looppassage door een koude mergelgrot. Allereerst schuift deze 1 maand naar achter op de kalender. 28 juli is de nieuwe datum. De voorbije weken hebben we samengezeten met de mensen van Bearsports en hebben we beslist om de handen in elkaar te slaan. De 043 triathlon van Bearsports ( normaal begin juni ) houdt op met te bestaan en we bundelen de krachten door samen de Cave Triathlon te organiseren.

Onze eerste gezamenlijk beslissing was om de de lange afstand te gaan upgraden naar een heuse 1/2 triathlon. Hiermee willen we de leegte in de regio Maastricht en limburg na het wegvallen van de 1/2 van Bearsports en van de 70.3 Maastricht opvangen. Ook de korte afstand maken we net een tikkeltje langer.

KORTE afstand drafting : 500m zwemmen / 30km fietsen (1 ronde) en 7km lopen

1/2 afstand non drafting: 1.9km zwemmen / 90km fietsen (3 rondes) en 21km lopen

Het relay of aflossingsklassement is voor beide afstanden terug van weggeweest en biedt kansen aan vriendenteams of bedrijven om de speciale triathlon sfeer te komen opsnuiven.

We zijn ervan overtuigd dat we samen met Bearsports dit event naar een hoger niveau kunnen tillen met heel veel Belgen EN Nederlanders aan de start. De inschrijvingen openen op 1 november en er zijn 600 startbewijzen voor de 1/2 en 200 voor de sprint. >>>> INFO EN INSCHRIJVEN <<<<

De inschrijvingen voor Bilzen gaan van start op 15 nov en die van Deinze nog 14 dagen later op 1 dec. Succes met het inschrijven en mis de grote vroegboekkortingen niet !

Tenslotte mogen we ook een partnership aankondigen met EDOsports, die zowel voor Bilzen als voor de Cave een start2tri pakket gaan aanbieden, waarbij ze deelnemers in 10 weken gaan klaarstomen om de sprint afstand tot een goed einde te brengen.