CAVE TRIATHLON

27 & 28 juli 2024

1/2 TRI | SPRINT TRI

Zwemmen in het Albertkanaal, een fietsparcours met de Slingerberg als scherprechter en een spectaculair loopparcours vormen de basis van deze unieke wedstrijd. Uiteraard zal een passage doorheen de mergelgrotten van Kanne niet ontbreken in deze unieke triathlon.

Opgelet SPRINT Afstand is ZATERDAGAVOND start om 18.00 en de 1/2 AFSTAND is ZONDAG start om 10.00

De organisatie ligt in handen van Sportevents en Bearsports - Lees hier het persartikel over de beslissing om de krachten te bundelen voor deze wedstrijd.

10,2%

Helling slingerberg

50

Traptreden per loopronde

10°C

Temperatuur mergelgrot

TRIO | BUSINESS TRIATHLON

Zoek je een sportieve uitdaging met vrienden of een teambuilding met je organisatie of je bedrijf? Doe dan mee in team!

Elk team bestaat uit 3 personen waarbij elk teamlid één discipline voor zijn of haar rekening neemt. De aflossing gebeurt door het doorgeven van de timingchip in de wisselzone. Deze aflossingstriathlon is zowel mogelijk op de sprint afstand als op de 1/2 afstand.

Denk jij het beste team te kunnen selecteren of wil je juist zo veel mogelijk teams van hetzelfde bedrijf aan de start krijgen? Schrijf dan nu in voor de Cave TRIO Triathlon.

Bekijk hieronder wat details over de verschillende afstanden van de Cave Triathlon. De definitieve parcoursen worden 2 weken voor het event bekend gemaakt - alsook worden de GPX-en vrijgegeven.

TRIO

CAVE TRIATHLON

1/2
 • ZONDAG
 • Trio: 1 team, 3 atleten
 • 1900m zwemmen (1 ronde)
 • 90km fietsen (3 ronden)
 • 21km lopen (4 ronden)
 • Non-drafting
 • Live coverage
 • Finisher medaille
TRIO

CAVE TRIATHLON

SPRINT
 • ZATERDAG
 • Trio: 1 team, 3 atleten
 • 500m zwemmen (1 rondes)
 • 30km fietsen (" ronde)
 • 7km lopen (2 ronden)
 • Drafting
 • Live coverage
 • Finisher medaille

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild.

ENDURANCE SERIES

PRAKTISCHE INFORMATIE CAVE TRIATHLON

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan meerdere deelnemers tegelijk inschrijven en NA je bent ingeschreven kan je deze allemaal zelf via jouw PFS account aanpassen.

Schrijf nu in voor de Cave Triathlon.

SCHRIJF NU IN 

 

Secretariaat, swimexit, wisselzone en finish zijn allen gelegen ter hoogte van de brug van Kanne.

ADRES : Jekerstraat 4, 3770 Riemst

Parkeren dient zo veel mogelijk te gebeuren aan de overzijde van het kanaal en in het centrum van Kanne. Ook in de straat richting de jachthaven van Kanne is parkeren mogelijk.

Google maps

De organisatie van de Cave Triathlon is een samenwerking tussen Sportevents en het Nederlandse Bearsports. Door de problemen met het zwemwater in Nieuwkoop is er in Nederland geen alternatief voor een NK middle distance in 2024. Daarom werden de koppen bij elkaar gestoken en de optie bekeken om het NK middle distance net buiten de Nederlandse landsgrens in Kanne te plaatsen. Na positieve feedback werd beslist dat de Cave Triathlon het decor zal vormen voor het Nederlands Kampioenschap middel distance in 2024.

Aangezien het gaat om een 'Open' Nederlands Kampioenschap hoeven de Belgische atleten niets te vrezen en is deze wedstrijd opengesteld voor alle atleten. Uiteraard zal je wel over de Nederlandse nationaliteit moeten beschikken om in aanmerking te komen tot de titel van Nederlands Kampioen Triathlon.

Dit Nederlands Kampioenschap middle distance zal zowel voor de elite als voor de age groupers gehouden worden.

*Programma onder voorbehoud

Zaterdag 27 juli 2024

The Cave Sprint Triathlon
16.30 – 17.45: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers 
16.45 - 17.45
: Fiets en materiaal plaatsen in wisselzone

09.55: Atleten mogen te water
18.00: Start The Cave Sprint Triathlon vrouwen
18.10: Start The Cave Sprint Triathlon mannen

Zondag 28 juli 2024

The Cave 1/2 Triathlon
08.30 – 9.30
: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers
08.45 - 9.45
: Fiets en materiaal plaatsen in wisselzone (Opgelet: plastic box verplicht!)

9.55: Atleten mogen te water
10.00: Start The Cave 1/2 Triathlon mannen en vrouwen

De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op die afstand gehouden.

De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden.

* Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.

Parcours Cave 1/2 Triathlon
Zwemmen: 1900m - 1x heen en terug
Fietsen: 90km - 3 ronden
Lopen: 21km - 4 ronden

* Gedetailleerde parcourskaarten en gpx bestanden worden later online geplaatst.

Parcours Cave Sprint Triathlon
Zwemmen: 500m - 1x heen en terug
Fietsen: 30km - 3 rondes
Lopen: 7km - 3 ronden

* Gedetailleerde parcourskaarten en gpx bestanden worden later online geplaatst.

The Cave 1/2 Triathlon
Tijdens het fietsen is een bevoorrading voorzien vanaf de 2de ronde. Hier worden drinkbussen (500ml) met water en drinkbussen (500ml) met sportdrank aangeboden. Tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water en sportdrank van Etixx, alsook energy gels van Etixx voorzien. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...

The Cave Sprint Triathlon
Enkel tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water en sportdrank voorzien. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...

Er zijn op deze event locatie geen douchefaciliteiten voorzien. Het is dus helaas niet mogelijk om na het event te douchen.

Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip, een velcro enkelband dien je zelf te voorzien. Je kan deze bestellen bij inschrijving. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden. Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van SQM Time. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete atleet volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

LET OP: De timing chip dient na afloop terug ingeleverd te worden! 

The Cave 1/2 Triathlon
Zwemmen: 1u10
Zwemmen + fietsen: 4u45
Finish: 7u45

The Cave Sprint Triathlon
Zwemmen: 25min
Zwemmen + fietsen: 1u45
Finish: 2u45

De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De overall podia voor de Cave Triathlon alsook het overall podia van het NK middle distance worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden. De verschillende agegroup podia voor het NK middle distance worden gebundeld en later op de dag gehouden van zodra alle podia bekend zijn.

The Cave 1/2 Triathlon
Heren overall: 600-300-200-100-50euro
Dames overal : 600-300-200-100-50euro
AgeGroups 40+, 50+, 60+: Naturaprijzen

NK middle distance
Podium ceremonie: Heren elite, Dames elite, AgeGroups (leeftijdscategorieën van 5 jaar, vanaf 20+)

The Cave Sprint Triathlon
Heren overall: Naturaprijzen
Dames overal: Naturaprijzen
AgeGroups 40+, 50+, 60+: Geen

* Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen (als deze wordt aangeboden), je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Passion For Sports account. Je doet dit dus helemaal zelf!

Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

Je kan ook het SQM Helpcenter en FAQ raadplegen

Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt. Ben je ingeschreven in team dan dient slechts 1 iemand van het team zich aan te melden.

Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

 • 1 wegwerp borstnummer – deze dient bij het fietsen achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
 • 1 stickerset - Deze dienen te worden bevestigd aan de fiets en op de helm.
 • 1 badmuts.
 • 1 timingchip (Velcro enkelband ZELF te voorzien of aan te kopen bij inschrijving) - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Deze timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden. TIMING CHIP NIET RETOURNEREN = €70. De velco band is eigendom van de atleet en kan dus bij de atleet blijven.

Dit event is aangesloten bij Triatlon Vlaanderen. Atleten met een geldige licentie op de datum van het event zijn op die manier automatisch verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Atleten zonder geldige wedstrijdlicentie op de datum van het event dienen verplicht een daglicentie aan te kopen. Deze bedragen zijn vastgelegd door de federatie en worden integraal doorgestort. Door het aankopen van een daglicentie ben je verzekerd voor lichamelijke ongevallen

Wat te doen bij een ongeval?

Vul het aangifteformulier in en stuur dit samen met een scan of duidelijke foto naar Triatlon Vlaanderen. Klik op het formulier op de "Verzenden" knop en dan wordt automatisch in Outlook een scherm geopend met het juiste mailadres van Triatlon Vlaanderen. Na controle stuurt Triatlon Vlaanderen dit door naar Ethias en kort daarna ontvangt het slachtoffer een ontvangstmelding met vermelding van het dossiernummer. Met dit nummer kan het slachtoffer vervolgens het dossier aanvullen en raadplegen bij Ethias.

Meer informatie ivm de verzekering lichamelijke ongevallen is terug te vinden op de website van Triathlon Vlaanderen.

Het zwemmen vindt plaats in het Albertkanaal. Enkele minuten voor de start worden de atleten te water gelaten om zich op te lijnen tussen de startboeien. De wedstrijd zal dus gestart worden met de deelnemers reeds in het water. Er is geen mogelijkheid om vooraf in te zwemmen.

The Cave 1/2 Triathlon
Drafting/stayeren tijdens het fietsen is niet toegestaan.

Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

Draftingzone fiets: rechthoek van 10m op 3m (voorwiel tot voorwiel)
Drafting -> Blauwe kaart -> 5min. penalty box
Blocking -> Gele kaart -> 30sec. penalty box

The Cave Sprint Triathlon
Drafting/stayeren tijdens het fietsen is toegestaan.

Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, alsook korte opzetstuurtjes (clip-ons) zijn niet toegelaten. Schijfremmen zijn wel toegestaan.

Voor de Cave Triathlon is het volledige reglement van Belgian Triathlon / Nederlandse Triathlon Bond van toepassing. Deze kunnen geraadpleegd worden via onderstaande link:

Reglement Belgian Triathlon

CAVE TRIATHLON GALLERIJ

START 2 TRI

Ben jij een echte rookie? Dan is onze Start 2 triathlon echt iets voor jou!

Overweeg jij om in 2024 een triathlon te doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Onder begeleiding van de ervaren en ruim opgeleide coaches van EDOsports maak je kennis met triathlon en leer je de basisbeginselen van de triathlon. In 10 weken zorgen wij er voor dat je goed voorbereid en vol vertrouwen aan de start staat van je eerste triathlon! Onze Start 2 tri trajecten sluiten aan op de Ilumen Bilzen triathlon en de Cave triathlon.

10 weken trainingsschema - 3 Clinics - 8 Gezamenlijke trainingen in NL & BE- Wedstrijdbegeleiding - Startbewijs triathlon - Mooie aanbiedingen bij onze partners - Triathlon pakje (optioneel)

SPORTEN TEGEN DE KINDERARMOEDE

Steun het goede doel, vzw Lucas Project en strijd mee tegen de kinderarmoede.

HET LUCAS PROJECT

Er groeien ruim 130.000 kinderen in België op in extreme armoede. Het Lucas project wil zoveel mogelijk kinderen helpen en bijstaan op een duurzame manier.

We spreken over kinderarmoede als er niet genoeg financiële middelen zijn om de basisbehoeften te vervullen. Wanneer er niet voldoende geld is, komen kinderen en jongeren sneller in een vicieuze cirkel terecht. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt doordat ze hun talenten niet kunnen ontplooien en lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden.

Goede medische begeleiding, een heerlijk gevulde boterhamdoos en toffe naschoolse activiteiten zijn vaak onbereikbaar. Dikwijls worden ze door hun armoede uitgesloten, gepest en zijn ze altijd droevig...